de-waag-foto-beeldboot-1140p.jpg
Nieuws

Ontmoet historisch IJsselstein

Ontdek en beleef de IJsselsteinse historie in september en oktober. Ontmoet elkaar bij (kinder)rondleidingen, beklimmingen, open monumenten, tentoonstellingen, concerten, stadswandelingen, audiotours, lezingen, workshops, een fotowedstrijd en nog veel meer activiteiten. 

De officiële start van de Maand van de Historie vindt plaats op Open Monumentendag, zaterdag 8 september, met de opening van het Kasteelpark, een riddertoernooi en een kijkje in de prachtige monumentale panden van IJsselstein.

Open Monumenten Dag met riddertoernooi

Op zaterdag 8 september herleven tussen 13.00 en 17.00 uur in het Kasteelpark middeleeuwse tijden. Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe park vindt een riddertoernooi plaats. Kinderen kunnen meedoen met krijgersspelen en het middeleeuwse kampement bezoeken.

Verder zijn de beide kerken, het historisch stadhuis, de kasteeltoren, Museum IJsselstein, De Waag, Korenmolen De Windotter en het monumentale pand aan Hofstraat 8 vrij toegankelijk. Bezoekers kunnen in de monumenten terecht voor onder andere rondleidingen, demonstraties, tentoonstellingen en beklimmingen. In het Fulcotheater exposeren leden van Schildersgroep Lek & IJssel hun ‘Panorama van IJsselstein’. Ook op zondag 9 september zijn enkele monumenten geopend voor het publiek.

Programma Maand van de Historie 

Specifieke informatie over alle activiteiten, data en openingstijden per monument zijn te vinden onder Maand van de Historie.

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein