Grootste Kerstboom
Nieuws

Ontsteking Grootste Kerstboom in voorbereiding

Het bestuur van de stichting De Grootste Kerstboom hoopt dat in december niet alleen de boom voor de 24e keer aan kan. Alles is er ook op gericht de ontsteking te vieren met een feest op het Podiumterrein in IJsselstein. De voorbereidingen voor de ontsteking op zaterdag 10 december zijn inmiddels gestart.

Het verhaal is bekend. De afgelopen twee jaar moest het live ontstekingsevenement, waar steevast zo’n vijf tot zesduizend mensen op af komen, vanwege Corona worden geschrapt. Daarvoor in de plaats kwamen tv- en online programma’s. Dit jaar zet het bestuur alles op alles om weer eens ouderwets uit te pakken. Een leuk feest met een bekende artiest én lokaal talent, net zoals dat vanaf de eerste ontsteking in 1992 in IJsselstein gebruikelijk was.

Het ontstekingsfeest is niet alleen gezellig, maar inmiddels ook belangrijk om het contact met de donateurs en sponsoren aan te halen, aldus Herbert van Zijl, waarnemend voorzitter van de stichting. “De waardering in de samenleving voor de Grootste Kerstboom is heel hoog. Tijdens de Coronaperiode was de boom letterlijk en figuurlijk een lichtpuntje. Op onze social media kregen we honderden positieve reacties. Daarin lazen we ook dat velen het toch wel een saai vonden, zo’n ontsteking zonder feest.”

“Tegelijkertijd zagen we helaas een aantal bedrijven afhaken, die ons eerder financieel steunden. Bijvoorbeeld omdat ze het vanwege de Corona financieel moeilijk kregen, of omdat ze een ander sponsordoel kozen. We hopen dit jaar weer meer promotiemogelijkheden te kunnen bieden waardoor het nog aantrekkelijker wordt om sponsor van de Grootste Kerstboom te zijn. Ook wij zullen geconfronteerd worden met kostenstijgingen, de financiële steun vanuit het bedrijfsleven en van onze donateurs is dus heel belangrijk.”

Word vriend van de Grootste Kerstboom

Nieuwe bestuurssamenstelling

Met de intrede van de herfst beginnen zoals gebruikelijk de voorbereidingen, zoals het rondmaken van de begroting. Deze zomer heeft voorzitter Mieke Kromwijk na zeven succesvolle jaren afscheid genomen van het stichtingsbestuur. Op dit moment wordt een opvolger (v/m) gezocht, in de tussentijd is PR-bestuurslid Herbert van Zijl waarnemend voorzitter.

Binnen het bestuur is Rhonda da Graca sinds kort verantwoordelijk voor sponsorwerving, als opvolger van Hugo van Amerongen. Zij heeft ambitieuze plannen om de boom (opnieuw) onder de aandacht van het zakenleven te brengen. Nieuw in het bestuur is ook Hanneke van Haandel, Hanneke is als secretaris de opvolger van Feddo Hartelust die vele jaren een belangrijke pijler in het bestuur was.

Het stichtingsbestuur wordt verder gevormd door Richard van der Gulik (penningmeester), Maria Janssen (Donateurs), Stef Lindeman (Online), Mischa van Santen (Techniek) en Ron Vermeij (Evenementen).

De 24e keer
Het is de bedoeling dat de tot kerstboom omgetoverde Gerbrandytoren in IJsselstein tussen zaterdag 10 december 2022 en vrijdag 6 januari 2023 voor de 24e keer straalt. De ontsteking zal in verband met het WK voetbal rond zeven uur ’s avonds plaatsvinden. Ook via www.degrootstekerstboom.nl en www.facebook.com/degrootstekerstboom wordt geregeld nieuwe informatie gegeven over de totstandkoming van de Grootste Kerstboom.

 

Foto: Antoinette Photography

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein