verlichte-wandeling-met-kasteeltoren-bernard-brosi-low-res-2.jpg
Nieuws

Op stap met gids

UIT in IJsselstein organiseert tot en met maart 2019 maandelijks bijzondere rondleidingen langs de verlichte monumenten in de binnenstad van IJsselstein. Een stadsgids neemt de wandelaars mee op een historische ontdekkingstocht langs de eeuwenoude gebouwen die IJsselstein uniek maken. 

Met bezoek aan de Kasteeltoren
Bijzonder aan de eerstvolgende wandelingen op woensdagavond 19 december en
30 januari is dat de deelnemers de mogelijkheid krijgen een kijkje te nemen in de zestiende-eeuwse Kasteeltoren. De toren is tot en met 24 februari 2019 in gebruik als satellietlocatie voor de tentoonstelling Verlicht MIJ 2018. Nachtlandschappen. Kunstenaar Matthijs Munnik tovert de Kasteeltoren om tot een spectaculair lichtlandschap. Met licht, kleur en laser geeft hij het interieur van de historische toren een compleet andere uitstraling.

Verlicht MIJ 2018
In Verlicht MIJ 2018 zijn werken samengebracht waarin de nacht een belangrijke rol speelt. Een spel tussen licht en donker, tussen het zichtbare en onzichtbare. Van maanlicht tot optische illusies en van contrasten tot de kleuren van het landschap. Verlicht MIJ 2018 toont nachtlandschappen in zijn verschillende verschijningsvormen.

 

Praktische informatie en aanmelden
De wandelingen op woensdag 19 december en 30 januari starten om 19.30 uur vanaf de Bibliotheek, Overtoom 7, en duren circa anderhalf uur. Graag vooraf reserveren bij UIT in IJsselstein l Tourist Info, via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen € 3,50 per persoon.

Maand van het Licht
Meer informatie over de verlichte wandelingen en de tentoonstelling Verlicht MIJ 2018 is te vinden op IJsselstein.nl. Daar staan meer tips om elkaar te ontmoeten in de Maand van het Licht in IJsselstein.

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein