tweede-prijs-grootste-kerstboom-foto-jan-timmer-photography-lr-2.jpg
Nieuws

Op weg naar de 25ste ontsteking van De Grootste Kerstboom

Nu de schoolvakanties achter de rug zijn, geeft het bestuur van de stichting De Grootste Kerstboom traditiegetrouw het officiële startschot voor de voorbereidingen van de ontsteking van de boom. Dit keer gaat het om niet zomaar een ontsteking: als alles meezit wordt de kerstverlichting op zaterdag 9 december voor de 25ste keer aangezet.

“We gaan proberen iets extra moois te maken van deze zilveren editie, maar onze eerste prioriteit is natuurlijk zorgen dat de lampen weer kunnen branden,” aldus Ghita van der Kraan, voorzitter van het stichtingsbestuur. “Direct na de afgelopen brandperiode zijn we aan de slag gegaan. Een vliegende start, maar dat moest ook wel. Het werd hoog tijd om wat nieuwe impulsen te geven aan ons IJsselsteinse fenomeen. We willen de boom extra aantrekkelijk maken voor donateurs en bedrijven die ons financieel zouden willen steunen.”

In de afgelopen maanden zijn de banden aangehaald met de IJsselsteinse ondernemers in onder andere de binnenstad en is er intensief gesproken met de gemeente, het Fulcotheater en Stadsmarketing IJsselstein. Ghita van der Kraan: “Daar is een flink aantal initiatieven voor fondsenwerving uit voort gekomen. In het voorjaar is er al een puzzelwedstrijd gehouden voor De Grootste Kerstboom in het Fulco. Die heeft maar liefst ruim 900 euro opgebracht, dus het begin is er. Daarnaast zijn er nog veel leuke andere plannen. Zo gaan we binnenkort van start met de actie ‘Lease een Lamp’ waarbij voor bedrijven een eigen lamp kunnen sponsoren. Daarmee wordt hun bijdrage dus letterlijk en figuurlijk zichtbaar. Binnenkort vertellen we hier graag meer over.” 

De 25ste keer

Het is de bedoeling dat de tot kerstboom omgetoverde Gerbrandytoren in IJsselstein tussen zaterdag 9 december 2023 en zaterdag 6 januari 2024 voor de 25ste keer straalt. Via www.degrootstekerstboom.nl en www.facebook.com/degrootstekerstboom wordt geregeld nieuwe informatie gegeven over de totstandkoming van de Grootste Kerstboom en de ontsteking.

Foto: Jan Timmer Photography

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein