de-waag-beeldboot--1.jpg
Nieuws

Open Monumentendag 2022

Op zaterdag 10 september zijn de monumenten in de binnenstad van IJsselstein voor iedereen toegankelijk. Bezoekers kunnen deze dag op diverse plekken terecht voor rondleidingen, tentoonstellingen, beklimmingen, concerten en verhalen. Een ideale manier om de prachtige monumenten van IJsselstein van binnen en buiten te bewonderen en kennis te maken met de rijke historie en cultuur van een van de allermooiste vestingsteden van Nederland.

Bezoeken en beleven
In de Basiliek treden koren op en kunnen bezoekers de gewelven van de Basiliek beklimmen en genieten van het uitzicht over de stad. In de Oude Nicolaaskerk trakteren organisten op orgelspel en is een unieke beklimming van de Pasqualini-toren mogelijk. In de 16e-eeuwse kasteeltoren ga je middels levensgrote projecties terug in de tijd. Voor kinderen ligt er bij de toren een boekje met allerlei leuke doe- en ontdekdingen klaar. De waagmeester is in de oude Waag aanwezig en geeft uitleg over de werking van dit monument. Ook in de molen, het brandspuithuisje en het historisch stadhuis is er van alles te zien en beleven.

Door de vestinggrachten zijn er rondvaarten langs de monumentale highlights van de stad. Met een van de ‘Rondjes IJsselstein’ kunnen bezoekers ook een stadswandeling maken. Deze gratis audiotours, voor volwassenen en kinderen, kunnen op elk moment van de dag worden bekeken via de gratis izi.TRAVEl app.

Enkele monumenten openen ook op zondag 11 september de deuren voor het publiek.

Meer informatie
Specifieke informatie over alle activiteiten en openingstijden in dit Open Monumentenweekend zijn te vinden op deze pagina,

Foto: Beeldboot

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein