ridder-3-1.jpg
Nieuws

Opening Kasteelpark met riddertoernooi

Met de aanleg van het Kasteelpark aan het Kronenburgplantsoen is een lang gekoesterde wens om de Loyertoren beter zichtbaar te maken gerealiseerd. Én de kasteeltoren en het park zijn nu een logisch verlengstuk van onze historische binnenstad. Er is lang en hard aan gewerkt, maar het resultaat mag er zijn. Het gemeentebestuur is erg blij met dit kasteelpark.

Zaterdagmiddag 8 september wordt de opening feestelijk gevierd met een openingshandeling en een heus riddertoernooi.

In het Kasteelpark wordt een middeleeuws kampement opgebouwd. Om 13.00 uur trekken de ridders voor het oog van het publiek hun harnas aan. Hierbij wordt uitleg gegeven en kinderen kunnen bijvoorbeeld een helm passen of een zwaard vasthouden.

Om 14.00 uur openen burgemeester Patrick van Domburg en de oud-wethouders Vincent van den Berg, Peter Doesburg en Huib Veldhuijsen het Kasteelpark.

Direct aansluitend wordt passend bij het kasteel door vier ridders te voet in de arena de strijd aangegaan in een riddertoernooi. Na het toernooi zijn er krijgersspelen voor kinderen en het kampement kan nog tot 17.00 uur bezocht worden.


De Stichting Hei is gespecialiseerd in de uitvoering van riddertoernooien. Zij verzorgen deze middag in opdracht van de gemeente IJsselstein. De kasteeltoren is in gebruik als satellietlocatie van het Museum IJsselstein. Met de aanleg van het park is een plateau voor kleinschalige evenementen aangelegd en een (zit)rand geeft de contouren van het voormalige kasteel aan. In het park is het heerlijk toeven met een kleedje in het gras in het zonnetje of lekker in de schaduw onder een boom. (De nieuwe bomen worden in het najaar geplant). Volop activiteiten dus en dat alles onder het toeziend oog van Vrouwe Berthe.

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein