vlag-1.jpg
Nieuws

Orange The World

De gemeente IJsselstein en Soroptimistclub Utrecht-Nedersticht zijn medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en sluiten zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Op 25 november a.s. om 15 uur, is door Wethouder Edwin Tas, samen met  Resie Meisters – presidente van de 30-jarige Soroptimistclub de Orange the World vlag gehesen om extra aandacht te vragen voor dit thema. Naast de vlag zal ook het oude stadhuis op de Plaats wederom oranje kleuren van 25 november tot 10 december.

De gemeente IJsselstein en Soroptimistclub Utrecht-Nedersticht  vinden het heel belangrijk om met dit oranje gebaar extra aandacht te vragen voor het bestrijden van geweld tegen vrouwen en meisjes. We willen gezamenlijk één vuist maken om dit geweld terug te dringen. Samen kunnen we door signaleren, melden en hulp te verlenen een groot verschil maken in het leven van een vrouw. Voor 2022 ligt de nadruk op preventie van geweld centraal.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag start de jaarlijkse campagne Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen. De campagne duurt tot 10 december, en de tussenliggende dagen zijn de wereldwijde ‘16 Dagen van Actie tegen Geweld tegen Vrouwen’.

Iedereen kan helpen geweld te voorkomen

In 2022 is het thema van de campagne in Nederland preventie. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. Deze zaken zijn van cruciaal belang, maar we moeten ook meer gaan investeren in het voorkomen van geweld door het bij de wortels aan te pakken. Daar kan iedereen aan bijdragen; individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. Belangrijk is vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook mannen en jongens te betrekken. Juist zij kunnen het verschil maken, bijvoorbeeld door elkaar aan te spreken over grensoverschrijdend gedrag.

Ik ben #medestander

Tijdens de Orange the World campagne wordt iedereen uitgenodigd om onderdeel van de oplossing te worden als medestander in de strijd tegen geweld. Dit kan door het ondertekenen van de #medestanderpledge op orangetheworld.nl. Hiermee geeft de ondertekenaar aan dat hij of zij zich wil inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden, als individu, als professional, als vriend, teamgenoot, buur of collega. Mensen die medestander zijn krijgen een speciale nieuwsbrief met allerhande praktische tips over wat je kunt doen in je dagelijks leven om geweld en intimidatie tegen vrouwen te helpen voorkomen en stoppen.

Kijk voor meer informatie www.orangetheworld.nl 

Voor informatie over de soroptimisten  www.soroptimist.nl/utrecht-nedersticht

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein