thepassion-veertigdaagse-2022.jpg
Nieuws

Passion-kruis in IJsselstein

Op Goede Vrijdag 15 april is een replica van het Passion-kruis te zien op de Overtoom voor het Stadhuis. In totaal zijn er 12 replica's die verschillende gemeenten in Nederland aandoen in de 40 dagentijd. Het thema van deze vastentijd is dit jaar 'Alles komt goed?!'. 

Het verlichte kruis staat op de Overtoom voor het stadhuis van 13.00 tot 22.00 uur. Veel mensen zullen het Passion-kruis herkennen van de televisie-uitzendingen. Bij het kruis wordt ook een paaswake gehouden en kun je een kaarsje branden, een opmerking op een bord schrijven of een kaartje schrijven voor een bekende. 

In deze tijd van oplopende spanningen kan dit voor veel mensen en kinderen een plek zijn om hun verhaal kwijt te kunnen. Leden van de gezamenlijke kerken bieden een luisterend oor. 

Kindertheatervoorstelling 'Alles komt goed?!'
Met het Passion-kruis komt ook Theater Regenboog naar IJsselstein. Zij spelen op vrijdag 15 april de kindervoorstelling 'Alles komt goed?!' in 't Kruispunt. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en is ook toegankelijk voor kinderen die minder bekend zijn met Pasen. Aanvang is 16.00 uur. 
Kaarten bestellen

 

 

Fotobron: Zingenindekerk.nl

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein