IJsselsteinloop
Nieuws

PodoXpert Jsselsteinloop

De PodoXpert IJsselsteinloop behoort al jaren tot één van de grootste loopevenementen van de regio midden Nederland. De 36e editie van de IJsselsteinloop was een groot succes. Totaal hebben bijna 2500 deelnemers zich ingeschreven en zijn er ruim 2200 werkelijk gestart. Dit jaar ontving iedere deelnemer een medaille en is er weer een flink bedrag opgehaald door alle deelnemers en sponsoren.

Het eerste startschot klonk voor de IJsselsteinloop 4kids met een totaal van 315 kinderen. De kids liepen 1 of 2 kilometer hard. De organisatie had voor ieder kind een hardloopshirt geregeld alsmede een medaille, een geweldig sportief plaatje.

Aan de start van de 10km waren er bijna 1000 deelnemers, het duurde dan ook bijna 5 minuten voordat de Overtoom leeg was na de start. Arjan Koorevaar uit Nijkerk, de winnaar op de 10km, kwam over de finish met een tijd van 34:53 minuten.

Daarna klonk de starttoeter voor de start van de halve marathon. Het was perfect hardloopweer en daardoor stonden er bijna 400 deelnemers aan de start. Waar de IJsselsteinloop ooit mee is begonnen, de halve marathon, werd gewonnen door Wilfred Verhagen uit Woerden binnen een tijd van 1:15:13 uur. De eerste dame kwam zelf uit IJsselstein, wederom Ruda van Zeijst finishte in een tijd van 1:32:57 uur. 

Er vertrokken 569 deelnemers na de start van de 5km en de snelste hardloper, Wijnand van der Brok, was terug in een tijd van 17 minuten en 10 seconden.

Voor de goede doelen is er weer een mooi bedrag opgehaald! Ieder jaar kiest de IJsselsteinloop voor twee goede doelen. Al jaren werkt de IJsselsteinloop samen met de vereniging Aktie voor Aktie. Er is een bedrag geschonken aan Aktie voor Aktie van maar liefst € 8000.00! Aktie voor Aktie biedt kleinschalige hulp aan het leven van kansarme kinderen in derdewereldlanden. De opbrengst van de IJsselsteinloop wordt gebruikt voor exploitatiekosten van een kinderopvanghuis in Igaci (Brazilië).

Voor de stichting Spieren voor Spieren is er een totaalbedrag gedoneerd van € 4000.00! Spieren voor Spieren maakt een vuist om alle spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen.

Wederom kan de organisatie van de  IJsselsteinloop terug kijken op een groot succes met vele positieve reacties van deelnemers, sponsoren en vrijwilligers. De organisatie gaat onmiddellijk aan de slag voor de 37e editie, tot volgend jaar! 

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein