beklimming-basiliek-ria-hooijen-bos--2.jpg
Nieuws

Speciale rondleidingen in februari

In februari gaan de stadsgidsen weer op pad om verhalen te vertellen bij de eeuwenoude gebouwen in de meer dan 700 jaar oude binnenstad van IJsselstein. Voor kinderen is er op woensdag 21 februari in de krokusvakantie een speciale rondleiding met beklimming van de Basiliek. En op dinsdag 27 februari vertellen de gidsen verhalen bij de verlichte monumenten.

Kinderrondleiding in krokusvakantie

Tijdens deze kinderwandeling hoor je spannende verhalen en leuke weetjes over IJsselstein. Je wandelt met een gids langs de monumenten en eindigt met een beklimming van de gewelven van de Basiliek. Een unieke kans om IJsselstein van grote hoogte te bekijken.

Deze ontdekkingstocht is leuk voor kinderen van 6-12 jaar en is onder begeleiding van een volwassene. De kosten voor deze wandeling inclusief beklimming van de toren zijn 7,50 euro per persoon. De wandeling start om 14.00 uur vanaf de Bibliotheek, Overtoom 7, en duurt circa een uur.

Avondrondleiding met gids
Op dinsdag 27 februari is er een rondleiding langs de verlichte monumenten in de historische binnenstad en met een bezoek aan de Oude Sint Nicolaaskerk. Deze stadswandeling start om 19.30 uur, ook vanaf de Bibliotheek (Overtoom 7) en duurt circa 1,5 uur. De kosten zijn 5 euro per persoon.

Meer informatie en data verlichte stadswandelingen

Aanmelden
Reserveer vooraf je kaartje voor de stadswandelingen bij UIT in IJsselstein, Overtoom 7, via info@uitinijsselstein.nl.

Foto header: Ria Hooijen-Bos
Foto onder: Marcel Petersen

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein