planet-reserved-george-terberg-.jpg
Nieuws

Tentoonstelling Planet Reserved

Momenteel is MIJ, in navolging van de RIVM-richtlijnen voor musea, gesloten.
Graag verwelkomt MIJ bezoekers en vrijwilligers weer na 31 maart.

De tentoonstelling Planet Reserved, te zien in Kunstruimte Coal.2 te IJsselstein, is de fraaiste op planeet Aarde. Het begon 9 maanden geleden toen Henk Wijnen een groot doek diagonaal in de ruimte ophing. Op het doek wordt Boogbrug Vianen gereserveerd voor een nog te ontdekken exoplaneet. Vervolgens werd de ruimte zes maanden later aangevuld met vlonder, stoel, bureau en een akte. Deze akte was in het historische stadhuis van IJsselstein door 45 getuigen ondertekend en door twee notarissen gepasseerd: een akte waarin het te ontdekken hemellichaam werd gereserveerd voor de kunst. Geen sinecure!

Fotograaf George Terberg besloot de ondertekening te vereeuwigen en bij winterwende 2019 werd zijn aandeel als derde fase van de tentoonstelling toegevoegd. In het groepsportret zit Henk Wijnen aan bureau ter ondertekening van een brief aan de wereldleiders inzake erkenning van de akte waarbij twee notarissen en twee getuigen aanwezig waren. 
De gelaagdheid van de tentoonstelling en de expansionele inhoud van Wijnen’s werk doet de aarde draaien en de zon schrikken.

Coal.2
De tentoonstelling is tot maart aan de Walkade te zien: daarna het verhaal van Veroon van den Heuvel. Coal.2 is een satelliet locatie van Museum IJsselstein.

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein