winkelen-avl--2.jpg
Nieuws

Update Corona I De Binnenstad IJsselstein

Ondernemend Nederland is hard geraakt door corona. De ondernemers in de binnenstad van IJsselstein voelen de gevolgen van alle maatregelen. Horeca is gesloten, winkeliers passen openingstijden aan en diverse kapsalons sluiten de deuren. Dit is hét moment om lokale ondernemers en organisaties te blijven steunen. Bij een aantal winkeliers kun je al online bestellen en laten bezorgen. Bij sommige horeca kun je ook afhalen of laten bezorgen. Kijk voor meer informatie per winkel, horeca-aanbieder of culturele organisatie het pdf/het overzicht op de website

Winkels
De winkels in de binnenstad van IJsselstein zijn voorlopig open. Sommige winkels hebben de openingstijden aangepast en houden geen koopavond, anderen bieden de mogelijkheid om privé te winkelen of hebben een bezorgservice opgestart. 

Beauty- en kapsalons
Sinds een paar dagen beheerst één vraag deze branche: kunnen kap- en beautysalons open of moeten zij sluiten? Diverse salons hebben de deur gesloten. Een afstand van 1,5 meter kan in deze branche niet toegepast worden. Toch zegt de overheid dat mensen nog steeds naar “de kapper” kunnen.

Horeca
De horeca is gesloten. Zowel de cafés en kroegen als de restaurants en de lunchrooms. Het hotel is beperkt geopend. Alle support voor de horeca is welkom. Sommige ondernemers hebben een afhaalservice opgericht, anderen verkopen cadeaubonnen of flessen wijn. De bezorgdiensten van snackbars gaan gewoon door. 

Culturele leven
Het culturele leven in IJsselstein is tot stilstand gekomen. Theater, museum en bibliotheek hebben hun deuren voor publiek gesloten. Ook in deze branche worden alternatieven aangeboden. Via onlinebibliotheek.nl kun je e-books en luisterboeken lenen. Museum IJsselstein geeft je via sociale media een inkijkje in hun nieuwste tentoonstelling en activititeiten.

Weekmarkt
De weekmarkt op vrijdag heeft toestemming van de gemeente en gaat vooralsnog door. Zij zullen de gebruikelijke openingstijden hanteren. 

Evenementen
Het Fashion & Lifestyle event van koopzondag 29 maart a.s. is geannuleerd. Alle geplande kleine en grote activiteiten zijn tot 6 april afgelast. Er staan in het voorjaar veel evenementen gepland. Regelmatig wordt bekeken of een evenement door kan gaan of geannuleerd dient te worden. Houd daarvoor de agenda op onze website in de gaten. 

Bezoek binnenstad
Bij een bezoek aan de binnenstad is het belangrijk om de hygiëne maatregelen in acht te nemen. Er is geen verbod om naar buiten te gaan, maar ga er verstandig mee om. Houd voldoende afstand van andere bezoekers en maak geen gezinsuitje in de binnenstad. Blijf bij (milde) verkoudheidsklachten of koorts thuis. Op de website van RIVM vind je de actuele informatie. 

We ontmoeten je graag in IJsselstein met zorg voor elkaar. 

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein