Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink (links voor) en zijn team maken zich op voor NLdoet in IJsselstein | Foto: Sasha Bunink)
Nieuws

VIP's klussen in speeltuin tijdens NLdoet

Haagjes knippen, boekenkasten uitruimen, kettingen smeren. Op vrijdagochtend 13 maart, tijdens NLdoet, komen minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink en KRO-NCRV presentator Lucille Werner klussen in de speeltuin Kloostertuin in IJsselstein. Ook burgemeester Patrick van Domburg komt een handje helpen. De speeltuin wordt op deze ochtend gereed gemaakt voor het nieuwe buitenspeelseizoen. De Kloostertuin, middenin het historische centrum van IJsselstein, is een samenspeeltuin waar kinderen met en zonder beperking kunnen spelen.

Foto: Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink (links voor) en zijn team maken zich op voor NLdoet in IJsselstein. (Foto: Sasha Bunink)

Rick Brink: “Alle kinderen moeten samen kunnen spelen en plezier maken. Ons land telt duizenden speeltuinen maar helaas is maar 1 op de 100 speeltuinen in ons land inclusief. De Kloostertuin is een mooi voorbeeld van zo’n samenspeeltuin. Ik heb er enorm veel zin om samen met Lucille Werner, de burgemeester van IJsselstein en het team van mijn ministerie bij KRO-NCRV tijdens NLdoet te gaan klussen in deze speeltuin in IJsselstein. Zodat de speeltuin er weer tiptop uitziet voor als het weer mooi weer wordt.”

Minister van Gehandicaptenzaken
Op 17 juni is Rick Brink (34 jaar) in een liveshow van KRO-NCRV op NPO 1 verkozen tot de eerste minister van Gehandicaptenzaken van Nederland. Hij maakt zich sterk voor de belangen van 1,8 miljoen Nederlanders met een beperking. In september 2019 presenteerde Rick Brink in een online troonrede zijn speerpunten, waaronder meer inclusieve speeltuinen in ons land. In zijn troonrede heeft hij het kabinet opgeroepen om hiervoor eenmalig 5 miljoen euro ter beschikking te stellen om dit mogelijk te maken. Brink is ook een van de initiatiefnemers van het SamenSpeelAkkoord dat begin december is gesloten. Met dit akkoord maken 14 landelijke organisaties zich hard maken voor meer mogelijkheden om inclusief te spelen.

NLdoet zet vrijwilligerswerk(ers) in het zonnetje
Dit jaar organiseert het Oranje Fonds op 13 en 14 maart voor de 16ekeer NLdoet. Het Oranje Fonds wil met NLdoet de deelnemers laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Daarnaast ziet het Oranje Fonds NLdoet als een ode aan de vele vrijwilligers die zich inzetten om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen in de Nederlandse samenleving. Zij maken het verschil in ons land.

Bron: KRO-NCRV
Met onze programma’s willen wij de samenleving prikkelen en inspireren om meer naar elkaar om te kijken, omdat wij geloven in een liefdevolle samenleving waarin plek is voor iedereen.

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein