lr-web-21a0671.jpg
Nieuws

Wandel of fiets mee met een gids

UIT in IJsselstein organiseert de komende maanden samen met de Historische Kring IJsselstein een nieuwe serie avondrondleidingen door onder andere de historische binnenstad van IJsselstein. Ook zullen er deze zomer rondleidingen per fiets plaatsvinden. De eerste stadswandeling van het seizoen vindt plaats op dinsdagavond 16 mei om 19.30 uur.  

Tijdens de voorjaarsrondleidingen maakt de bezoeker een tijd- en ontdekkingsreis door IJsselstein. Deelnemers kunnen een of meerdere keren meewandelen, want er is zoveel te vertellen dat 1,5 uur eigenlijk niet genoeg is. De wandelingen zijn gebaseerd op actualiteit en verzoeken en daarmee krijgt iedere wandeling weer een nieuwe inhoud. Ook bezoek je bij elke rondleiding weer een ander monument. Met al die verschillende verhalen krijg je de geschiedenis van IJsselstein compleet.   

Nieuw dit jaar zijn de zomerrondleidingen op de fiets langs onder andere architectuur en de zendgeschiedenis van IJsselstein.

Praktische informatie en aanmelden
Elke rondleiding start om 19.30 uur op de Plaats voor het Historisch Stadhuis en de wandeling duurt tot circa 21.00 uur. De fietsrondleidingen zullen iets langer duren. Deelnemers betalen € 5,00 per persoon. Aanmelden voor de rondleidingen via info@uitinijsselsten.nl of 030 688 72 73.

Data rondleidingen
Dinsdag 16 mei: bezoek Oude Nicolaaskerk
Donderdag 1 Juni: bezoek Kasteeltoren
Woensdag 14 juni: bezoek Basiliek
Dinsdag 27 juni: bezoek Kasteeltoren
Woensdag 19 juli: rondleiding op de fiets langs architectuur
Donderdag 27 juli: bezoek Kasteeltoren
Dinsdag 8 augustus: bezoek De Waag
Woensdag 23 augustus: rondleiding op de fiets langs de zendgeschiedenis
Donderdag 7 september: bezoek Oude Nicolaaskerk
Dinsdag 19 september: bezoek monument (nog nader te bepalen)

Foto: Tony Buijse

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein