Hollandse IJsselpad
Recreƫren

Hollandse IJsselpad

Bewegwijzerde wandelroute
Hollandse IJsselpad

Een bewegwijzerde wandelroute vanaf de oorsprong van de rivier de Hollandse IJssel, het Klaphek in IJsselstein, tot aan Gouda Governelle. 

De oevers van de Hollandse IJssel waren eeuwenlang het decor van handel en industrie. Het Hollandse IJsselpad doet de historische stadjes IJsselstein, Montfoort en Oudewater aan en laat de geschiedenis en het landschap van de eeuwenoude rivier ervaren. Grote delen van het pad lopen over de voormalige onverharde jaagpaden. 

Route

De route is ingedeeld in vier etappes en volgt zoveel mogelijk het jaagpad langs de rivier. De route kan in twee richtingen gewandeld worden. Honden zijn welkom mits aangelijnd, behalve in natuurgebied Willeskop in de etappe Montfoort Oudewater. Het Hollandse IJsselpad is niet geschikt voor wandelwagens of rolstoelen vanwege onverharde kades en enkele trappen op dijktaluds. Stevige wandelschoenen worden aangeraden.

Bekijk de routekaart Hollandse IJsselpad

Startpunten 

De begin- en eindpunten van de etappes liggen aan of vlakbij de Hollandse IJssel. Ze zijn te bereiken met het openbaar vervoer en/of met eigen vervoer.

Het Klaphek <-> IJsselstein 5 km 
IJsselstein <->Montfoort 10,5 km 
Montfoort <-> Oudewater 11 km 
Oudewater <-> Gouda 10,5 km

Markering

Het Hollandse IJsselpad is in het veld gemarkeerd met zeskantige bordjes. Pijlstickers op de bordjes geven de looprichting aan. De route is voor beide looprichtingen bewegwijzerd.

Routeboekje

Het routeboekje is te koop bij UIT in IJsselstein I Tourist Info.


Blij je te ontmoeten in IJsselstein!