Grootste Kerstboom
Evenementen

De Grootste Kerstboom

Grootste Kerstboom

Zaterdag 11 december gaan om 19.30 uur de lampen van de Grootste Kerstboom in IJsselstein voor de 23e keer aan. De in kerstverlichting gehulde Gerbrandytoren is tot en met donderdag 6 januari 2022 te bewonderen. Evenals vorig jaar is het ontstekingsfeest op het Podiumterrein in IJsselstein vanwege Corona geschrapt. De ontsteking zal online te zien zijn in een korte live verbinding op de website.

Beleef de ontsteking online mee
Fans van De Grootste Kerstboom kunnen de ontsteking op zaterdag 11 december meebeleven via www.degrootstekerstboom.nl. De livestream start om 19.15 uur, de ontsteking van de boom is om 19.30 uur. 

Tijdens de online uitzending komen onder ander burgemeester Patrick van Domburg van de gemeente IJsselstein en Mieke Kromwijk, voorzitter van de stichting De Grootste Kerstboom, aan het woord. Verder is er een cameraploeg in de buurt van de toren op zoek naar reacties van mensen die kijken naar de ontsteking. En natuurlijk wordt er verbinding gezocht met diegenen die zorgen dat de lampen ieder jaar stralen. Instagrammers kunnen voorafgaande en tijdens de ontsteking posten onder hashtag #degrootstekerstboom.

Duizenden mensen hebben op 11 december online de ontsteking gevolgt. Heb je deze live-uitzending  gemist of wil je deze nog een keer terugkijken? Bekijk hier de video.  

23e ontsteking
Het is dit jaar de 23e keer dat de metamorfose van de Gerbrandytoren plaatsvindt. De eerste keer was in 1992. De boom wordt verlicht door 120 ledlampen en een toplicht. De lampen bevinden zich op speciale tuien met een totale lengte van vier kilometer. Deze zijn op de toren aangebracht op respectievelijk ca. 125, 200, 265 en 325 meter hoogte. Op de grond zijn de lichtsnoeren bevestigd aan de bestaande tuiblokken. De Grootste Kerstboom is bij helder weer tot in de verre omgeving te zien, tot wel 40-50 kilometer ver en zelfs vanaf de Brienenoordbrug in Rotterdam.

Rondje Grootste Kerstboom
Wandel of fiets langs de beste plekken om de verlichte Gerbrandytoren te bekijken en te fotograferen.  Meer informatie is te vinden op Rondje Grootste Kerstboom (inijsselstein.nl).

De foto’s kunnen gedeeld worden via Instagram: @inijsselstein.nl en met #inijsselstein. De foto kan ook per mail gestuurd worden naar: info@uitinijsselstein.nl. Je kunt bovendien nieuwe fotogenieke plekken aan ons doorgeven. Insturen kan tot uiterlijk 7 januari 2022 en daarna kiest UIT in IJsselstein in samenwerking met Stichting Grootste Kerstboom de winnaar voor een leuke IJsselsteinse prijs. De ingestuurde foto's worden gedeeld via sociale media, website en/of in de pers.

Kom van dichtbij een kijkje nemen en geniet van een Rondje Verlicht IJsselstein!

Ook online te bewonderen
Ben je te ver de boom verwijderd om zelf een blik te werpen op de boom?  Via de livestream van Hobbyscoop kan iedereen, ook op afstand, meegenieten van de Grootste Kerstboom! De livestream is dag en nacht te volgen via Youtube of zoek even op De Grootste Kerstboom Live!

Samen laten we de feestdagen schitteren.

Altijd wat te doen in IJsselstein

proeven-met-ijzer.jpg
Expositie 'Vingerafdrukken van IJsselsteinse appels en peren'

Lees meer
florian-braakman-broer-2017-heden-foto-stedelijk-museum-schiedam.jpg
Tentoonstelling 'Verwantschap'
Een tentoonstelling van Museum IJsselstein over hoe waar je bij hoort bepaalt wie je bent.
Lees meer
img-1806-1.jpeg
Zoek de lentekuikens!
Gezellig samen met je ouders zoeken naar de lentekuikens in de IJsselsteinse binnenstad.
Lees meer
avondvierdaagse-1.jpg
Avond4Daagse
Wandel mee met de 46e editie van de avondvierdaagse in IJsselstein.
Lees meer
voorjaarswandeling-hkij2018-1.jpg
Voorjaarsavondwandeling
Wandel met een gids langs de monumenten in de binnenstad en geniet van mooi IJsselstein!
Lees meer
IJsselsteinloop kids foto bernard brosi
IJsselsteinloop
De inschrijving voor de 39e PodoXpert IJsselsteinloop is gestart.
Lees meer
open-kunst-zondag-avl-low-res.jpg
Open Kunstzondag binnenstad IJsselstein
Kunstenaars openen hun ateliers: van schilderijen, grafiek tot glaskunst en zelfreflecties.
Lees meer
alejandro-garay-1rxbumvugxk-unsplash.jpg
Bingo in De Oase

Lees meer
Classic Car Event
Classic Car Event & Porsche Plaza
Een toertocht langs de vestingsteden met een klassieke auto
Lees meer
verborgen-tuinen.jpg
Verborgen Tuinen
Prachtige privétuinen, speciaal toegankelijk deze middag voor cultuurminnend publiek.
Lees meer
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein