Grootste Kerstboom
Ontmoeten

Grootste Kerstboom

07 december
Grootste Kerstboom ter wereld

Zaterdag 7 december 2019 gaat De Grootste Kerstboom in IJsselstein weer aan (onder voorbehoud)

PROGRAMMA 2018
19.45 uur: Gezellige (Kerst)muziek van DJ Silvan Stoet
20.00 uur: Optreden van de IJsselsteinse zanger Dennis Baars
20.30 uur: Dansgroep Jos Dolstra danst in de aanloop naar de ontsteking
20.40 uur: Ontsteking
20.45 uur: Optreden Glennis Grace, dankzij sponsorbijdrage van Plus J. Schimmel
21.15 uur: Afsluiting met DJ Silvan Stoet

Meer informatie over het programma vind je op: www.grootstekerstboom.nl

Kerstmarkt in IJsselstein

BIZ IJsselstein organiseert ieder jaar een kerstmarkt rondom de ontsteking. Naast de vele kramen met cadeau- en kerstartikelen, is er genoeg te vinden voor de inwendige mens. De kerstmarkt vindt plaats in de winkelstraten, op het Basiliekpad en de Overtoom in IJsselstein. De Overtoom wordt ingericht als foodplein. Voor de kinderen zijn er op diverse locaties leuke attracties en activiteiten. 

Over de Grootse Kerstboom

Er is veel gebeurd sinds vorig jaar toen één dag voor de ontsteking een blikseminslag onherstelbare schade aanrichtte. Dit voorjaar kon de organiserende stichting Grootste Kerstboom starten met de ontwikkeling van nieuwe verlichting. Inmiddels liggen er 120 nieuwe lampen klaar om te stralen. Dankzij de steun van lokale ondernemers en -instanties, sponsoren en duizenden donateurs zijn de jaarlijkse kosten voor het inhijsen en de ontsteking van de verlichting gedekt.

Hoofdsponsor LEDVANCE zorgde voor professionele OSRAM HQL LED-lampen als basis voor de nieuwe verlichting. Specialisten van hoofdsponsor Ampco Flashlight Rental hebben samen met een groep enthousiaste vrijwilligers voor een passende armatuur gezorgd. Hierdoor is de Grootste Kerstboom bij goed weer vanaf tientallen kilometers afstand te zien. Evenals voorgaande jaren zijn Alticom en Volker Wessels Telecom eveneens hoofdsponsor.

Voorzitter Mieke Kromwijk van de stichting De Grootste Kerstboom: “De boom leeft bij heel veel mensen binnen en buiten de regio. Dat is dit jaar opnieuw gebleken. Wij zijn heel blij met de hulp die we hebben gekregen. Nog even en de verlichting gaat weer aan. We hebben er veel zin in.”

In 1992 onderging de Gerbrandytoren voor het eerst een Kerst-metamorfose. 

Blij je te ontmoeten in IJsselstein!