Grootste Kerstboom
Evenementen

De Grootste Kerstboom

25 jaar Grootste Kerstboom

In 1992 onderging de Gerbrandytoren voor het eerst een Kerst-metamorfose. De boom brandt continu van zaterdag 9 december 2023 tot en met Driekoningen, vrijdag 6 januari 2024. Zaterdag 9 december gaan rond 19.45 uur de lampen van de Grootste Kerstboom in IJsselstein voor de 25e keer aan. Het ontstekingsevenement is gratis toegankelijk en vindt plaats op het Podiumterrein in IJsselstein.

Schitterend ontstekingsfeest
Het programma gaat om 18.00 uur van start met optredens van Vrouwe IJsselstein Swingt en de eveneens uit IJsselstein afkomstige Dennis Baars en DJ Patjoo. Voorafgaand aan de officiële ontsteking betreedt Berget Lewis het podium. Zij heeft op dit moment groot succes met haar show ‘We are One - Celebrate Tina’ rondom Tina Turner. 

Laat je lampion schitteren
Alle kinderen van de basisscholen in IJsselstein krijgen een lampion en worden deze week uitgenodigd als extra feestelijke gasten bij het ontstekingsfeest. Neem je verlichte lampion mee naar het podiumterrein en help bij het aansteken van de lampjes in de boom. Samen beleven we een tof lichtjesfeest. Vanaf 18.00 uur is er een tof programma met muziek, poffertjes, warme chocolademelk en de kans om bioscoopbezoek te winnen voor de hele klas.

Ontsteking om kwart voor acht
Berget Lewis speelt ook een rol bij het ontsteken van De Grootste Kerstboom, om kwart voor acht, en vervolgt daarna haar optreden. Met de boom als sfeervolle achtergrond zingen aansluitend Trijntje Oosterhuis en ZO! Gospel Choir repertoire uit de kerstconcerten die zij in december geven onder de titel  ‘Soulful Christmas’. Het evenement wordt afgesloten met Tessa Bakker en DJ Patjoo. De Coca-Cola Kersttruck en een aantal foodtrucks zijn tijdens het hele programma, dat tot half tien ’s avonds duurt, open. De presentatie is als vanouds in handen van DJ Silvan Stoet.

De actuele stand van zaken rond het ontstekingsfeest en De Grootste Kerstboom zelf, is te volgen op www.degrootstekerstboom.nl en Facebookpagina.

TIP: Winterfair in binnenstad van IJsselstein
Zoals ieder jaar is er ook dit jaar een Winterfair op de dag van de ontsteking, een gezellig winterfeest voor IJsselstein en de regio. In kerstsfeer kunnen bezoekers proeven en uitgebreid snuffelen in de binnenstad vol kramen, muziek en andere activiteiten. De Winterfair is op zaterdag 9 december open tussen 11.00 en 21.00 uur. 

Meer over de verlichting
De boom wordt verlicht door 120 ledlampen en een toplicht. De lampen bevinden zich op speciale tuien met een totale lengte van vier kilometer. Deze zijn op de toren aangebracht op respectievelijk ca. 125, 200, 265 en 325 meter hoogte. Op de grond zijn de lichtsnoeren bevestigd aan de bestaande tuiblokken. De Grootste Kerstboom is bij helder weer tot in de verre omgeving te zien, tot wel 40-50 kilometer ver en zelfs vanaf de Brienenoordbrug in Rotterdam.

Rondje Grootste Kerstboom
Wandel of fiets langs de beste plekken om de verlichte Gerbrandytoren te bekijken en te fotograferen.  Meer informatie is te vinden op Rondje Grootste Kerstboom (inijsselstein.nl). Je kunt bovendien nieuwe fotogenieke plekken aan ons doorgeven. Deel je foto's via Instagram: @inijsselstein.nl en met #inijsselstein.

Fotowedstrijd
Wil je kans maken op een mooie prijs? Mail dan je foto in hoge resolutie (en als bijlage) naar: info@uitinijsselstein.nl. Meer informatie en voorwaarden over de fotowedstrijd vind je op Rondje Grootste Kerstboom (inijsselstein.nl)

Kom van dichtbij een kijkje nemen en geniet van een Rondje Verlicht IJsselstein!

Podcast: Grootste Kerstboom
In de podcastserie 'Ontmoet IJsselstein' hoor je het verhaal van de Grootste Kerstboom, van idee tot uitvoering, naar verbetering. Je hoort de verhalen van IJsselsteiners die de kerstboom bewonderen en die zich elk jaar weer inzetten voor het laten stralen van de Gerbrandytoren.

Meer info

Ook online te bewonderen
Ben je te ver van de boom verwijderd om zelf een blik te werpen op de boom? Via de livestream van Hobbyscoop kan iedereen, ook op afstand, meegenieten van de Grootste Kerstboom! De livestream is dag en nacht te volgen via Youtube of zoek even op De Grootste Kerstboom Live!

Samen laten we de feestdagen schitteren!

Meer kerstuitjes in IJsselstein

 

Altijd wat te doen in IJsselstein

kasteeltoren-krokus-casparina-van-t-pad-1.jpg
Lente in IJsselstein
Ook de lente in je bol? Bekijk het overzicht met actieve en smaakvolle uitjes voor het voorjaar.
Lees meer
nl-ijsshkij-03954kajuit.jpg
Tentoonstelling: De Kajuit en de (kunstzinnige) tijdsgeest van de jaren '80

Lees meer
lr-web-23b1703.jpg
Ontmoet koninklijk IJsselstein
Ontmoet feestend IJsselstein op Koningsdag. Bekijk 8 x tips om te feesten als een echte royal!
Lees meer
header-nb-lente.jpg
Erop uit met kids
Kom je spelen, speuren, shoppen, sporten en smullen in IJsselstein?
Lees meer
vlag-oude-nicolaaskerk-bernard-brosi--1.jpg
Koningsdag
Koningsdag in IJsselstein een groots koninklijk feest vóór IJsselsteiners en dóór IJsselsteiners.
Lees meer
beklimming-basiliek-ria-hooijen-bos-.jpg
Kinderrondleiding met gids
Wandel mee door de geschiedenis van IJsselstein en beleef spannende verhalen.
Lees meer
dodenherdenking3.jpg
Dodenherdenking
IJsselstein herdenkt slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, oorlogssituaties en vredesmissies.
Lees meer
windotter-low-res-1.jpg
Nationale Molendag
Maak kennis met De Windotter en restanten van vroegere molens in IJsselstein en omgeving.
Lees meer
IJsselsteinloop kids foto bernard brosi
IJsselsteinloop
De PodoXpert IJsselsteinloop vindt dit jaar voor de 41e keer plaats.
Lees meer
paardenlaan1-2.jpg
Wijkwandeling Nieuwpoort
Wandel mee met een gids en hoor de verhalen van deze oudste naoorlogse wijk van IJsselstein.
Lees meer
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein