
Stadsboerderij IJsselstein
De visie van Stadsboerderij IJsselstein
De stadsboerderij heeft een grote passie en dat is om de stad en het platteland bij elkaar te brengen. Wij vinden het belangrijk dat producten die lokaal geproduceerd worden, óók lokaal geconsumeerd kunnen worden. Met veel trots mogen wij lokale boeren en telers vertegenwoordigen. Doordat er grote tussenpartijen missen, omdat wij de producten rechtstreeks van de boer halen, kunnen wij onze producten betaalbaar houden. Je kan dus ook voor je wekelijkse boodschappen bij ons terecht. Ook voor feestelijke producten en cadeaupakketten kan je bij ons terecht.
Welke producten vind je bij ons?
Stompetoren Kaas-'t iets te bescheiden ambachtelijke kaasmerk
Stompetoren kaas wordt gemaakt van weidemelk. Hun koeien grazen en rusten in de wei. Daardoor zitten ze ‘lekkerder in hun vel’ en zijn ze gezonder. Het eten van vers gras zorgt bovendien voor een rijkere, smaakvolle melk. Afgelopen jaar liepen de koeien gemiddeld 185 dagen per jaar minimaal 10 uur per dag buiten. Wij verkopen boerenkazen van gethermiseerde melk, waardoor de kaas een volle romige smaak heeft. Daarnaast verkopen wij unieke kazen, zoals herfst- en wintermelange, Ruby kaas, brokkelkaas, Grand Cru en geitenkaas.
De Ruijter Vlees – Kleinschalig en met dierwelzijn voorop
Al het rundvlees dat wij van hen verkopen is van hun eigen boerderij. Alle dieren worden hier geboren Van boer naar boer! Zij kiezen bewust voor kleinschaligheid om het dierwelzijn en de kwaliteit te waarborgen. Alle dieren worden op een verantwoordelijke wijze grootgebracht, waarbij ze het grootste gedeelte van het jaar in de wei genieten. Zij hebben twee soorten rundvlees, de Belgische blauwe dikbilkoeien en Black Angus koeien.
Rofmeddow zuivel – Verassende weidezuivel uit Oudewater
De zuivelboerderij streeft naar een goede balans tussen de mens, het dier en de natuur. Zij beschermen en verzorgen de weidevogels en hun nesten en houden de biodiversiteit van het grasland intact. Gelijk nadat een koe is gemolken, gaat de verse melk naar de pasteur voor verdere bereiding. Bij hen staat de zuivelmakerij pal naast de koeienstal. De melk die ’s ochtends nog in onze koeien zit is ‘s avonds al verpakt of verwerkt.
Groene Hart Fruit – Het Beste van de boomgaard
Sven, de eigenaar van de Stadsboerderij, begon op jonge leeftijd als fruitteler. Naast de winkel runt hij een appel- en perenboomgaard in Montfoort en een kersenboomgaard in Hekendorp. De appels en peren komen dus vers uit de boomgaard. Trots is hij op de Wellant appel, die je niet in de supermarkt aantreft. Dit is een zoete appel die het hele jaar door knapperig blijft. Ook teelt en verkoopt Sven de Cox appel, een eeuwenoud ras en de Santana appel voor mensen met een appelallergie.
Stadsbrouwerij Oudewater – Bier waar je voor blijft
De brouwerij wil de Oudewaterse gezelligheid onderschrijven door speciaalbiertjes uit te brengen waarvan de namen afstammen van de historische Oudewaterse brouwerijen. Wij verkopen vijf soorten bier van de Brouwerij van blond tot Bockbier.
Blauwe Kamer Kruiden – Kruiden die het leven verrijken
Het Blauwe Huis teelt biodynamische kruiden en levert keukenkruiden, specerijen en theekruiden aan ons. Het draait voor hen om gezondheid, ecologie, eerlijkheid en zorg voor mens, dier en planeet. Kruidenplanten krijgen bij hen de tijd om op eigen kracht tot wasdom te komen, vol van geur en smaak. Alle kruiden worden met de hand verpakt.
Roze Bunker Fruitslagers– Frisdrank als oplossing
De fruitslagers van Roze Bunker gaan de plakkerige problemen uit de voedselindustrie te lijf met kilo's puur fruit en verse kruiden. Een siroop wordt alleen gemaakt als deze daadwerkelijk iets toevoegt aan een beter voedselsysteem. Samen met boeren planten de fruitslagers bloemen en inheemse kruiden, die goed zijn voor de bodem en insecten en nieuwe duurzame verdienmodellen creëren voor de teler.
Local Tea – Thee van Nederlandse bodem
Zij zijn op zoek gegaan naar theeplanten die beter bestand zijn om in een koeler klimaat te groeien. Zij hebben een mooie selectie gemaakt van theeplanten en daarmee zijn zij de eerste grootschalige theeplantage in West-Europa. Omdat zij ongestookt met een gesloten watersysteem kweken, besparen zij veel water. Daarnaast hoeft de thee geen duizenden kilometers af te leggen om in jouw kopje te belanden, dus dat scheelt een heleboel CO2.
Dit zijn onze contactgegevens

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 09.00-17.30 uur
Woensdag: 09.00-17.30 uur
Donderdag: 09.00-17.30 uur
Vrijdag: 09.00-19.30 uur
Zaterdag: 09.00-16.00 uur
Zondag: Gesloten