ib1a2131-mark-van-der-zouw-wel-bewerkt-lr.jpg
Recreëren

Zin in zomeren

Zie je in ons stadje!
Zin in zomeren

Onze stad bruist van de activiteiten en evenementen voor een heerlijke buitenbeleving. Combineer een mooie dag met een wandeling en een rondvaart, of eindig je fietstocht op een fijn terras. Ga het water op en bekijk onze stad eens van een andere kant. Ontdek het rijke culturele leven, meer dan 700 jaar geschiedenis, een karakteristieke en knusse sfeer in de binnenstad, mooie boetiekjes en levendige evenementen. Zin in zomeren in IJsselstein? We zien je graag!

Zie je op de fiets! 

Fietsrondleidingen met gids
Fiets een avondje mee op 8 juli en 5 augustus langs diverse moderne gebouwen om de architectuur te bekijken en een gids geeft toelichting over de achtergronden. Tijdens een andere serie fietsrondleidingen, op woensdagavond 10 en donderdagavond 11 juli, ontdek je de verhalen van de zendergeschiedenis. Je fietst langs de locaties waar zenders staan of hebben gestaan of plekken die te maken hebben met de zendergeschiedenis. De groep stapt af bij het Zendstation waar je ook een kijkje kunt nemen bij het Omroep Zender Museum.    

Fietsen door de omgeving
Ook tussen het groen en langs de Hollandse IJssel kun je heerlijk fietsen. Geniet van prachtig landschap en historische bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. De vele fietsroutes bieden voor ieder wat wils, van rustige paden door uitgestrekte weilanden tot gezellige weggetjes langs de steden en dorpen in de buurt. Of je nu een doorgewinterde fietser bent of gewoon van een ontspannen ritje houdt, deze fietsroutes laten je IJsselstein en haar mooie omgeving goed beleven. Op onze website vind je routes voor de recreatieve of sportieve fietser, maar ook meerdaagse tochten. 

8x fietsplezier

 

Zie je aan de wandel!

Stadswandelingen met gids  
Voor de zomermaanden staan er diverse wandelingen met gids op het programma. Maak een keuze uit het aanbod en luister naar de verhalen. Bekijk de agenda voor de rondleidingen.

Rondjes IJsselstein
Wil je liever zonder begeleiding op pad? Kies dan voor een van de Rondjes IJsselstein, langs beelden, kunst op straat, historie, monumenten of fotogenieke hotspots. Je vindt de gratis audiotours vol verhalen in de izi.TRAVEL app.

Volg een mooie route 
De omgeving van IJsselstein is prachtig en het waard om te voet te ontdekken. De diverse routes leiden je dwars door het Groene Hart, langs de Hollandse IJssel of de Lek. Je kunt kiezen uit korte, lange en meerdaagse routes. Er is zoveel te zien onderweg en bij terugkomst heb je veel te vertellen.   

10x wonderlijk wandelen

 

Zie je op het water! 

Ontdek IJsselstein vanaf het water 
Huur een bootje, een kano of sup en verken de Hollandse IJssel. Ga mee met een rondvaart door de stadsgracht of lunchvaart van Stichting Yselvaert naar Lopikerkapel, Montfoort of Marnemoende. Nieuw is dit jaar de Vestingvaart, waar je alles hoort over Vestingstad IJsselstein. Wil je in de buurt blijven van het water? Overnacht dan op een vlot bij Jachthaven Marnemoende.  

7x verrassend varen

Zie je op het terras!

Ontdek de beste plekken om te genieten van hapjes en drankjes in IJsselstein! Achter het historische stadhuis vind je een levendige verzameling horecazaken waar je geniet van een koud biertje of een maaltijd onder de parasol. Ook langs de stadsgracht en op De Plaats zijn er sfeervolle terrassen om een middagje te vertoeven. Voor de liefhebbers van wandelen, fietsen, of varen is het watersportterras langs de Hollandse IJssel the place to be!

5x toffe terrastips

Meer smakelijke uitjes
In IJsselstein vind je een heleboel restaurantjes met heerlijke gerecht vanuit de hele wereld. Je kunt op culinaire reis zonder dat je ver van huis hoeft. Je proeft er uit de mediterraanse en aziatische keuken en hebt keuze van eetcafé tot sushibar. 

7x smaakvolle uitjes

 

Zie je in ons stadje! 

Shoppen in IJsselstein
Proef de laatste modetrends bij boetiekjes in onze binnenstad en shop jouw stijlvolle zomeroutfit. In de winkels en speciaalzaakjes vind je alles wat je nodig hebt voor een verjaardag, een feestje of een bijzondere gelegenheid. Kom lekker funshoppen of struinen over de markt! 

5x leuke shoptips

Zien, doen en beleven
Bezoek je IJsselstein voor het eerst? Of wil je eens wat meer weten over jouw stad? Er zijn zoveel plekjes die je gezien móet hebben in IJsselstein. Over deze locaties is veel te vertellen, maar er is ook van alles te zien, doen en beleven. Mis deze must sees niet!

10x must sees


Zie je met de kids!

In de zomer(vakantie) kun je je goed vermaken in IJsselstein met leuke activiteiten voor jong en oud. Of je nu zin hebt in een actieve dag vol spel en avontuur, wilt genieten van cultuur en geschiedenis, of juist zomerse aankopen wilt doen, je vindt het hier! Na een dag vol plezier kun je gezellig smikkelen en smullen in de sfeervolle binnenstad.

Combi wandelen en spelen
Het Rondje Speuren is een leuke stadswandeling met vragen. Je leert onderweg van alles over IJsselstein. In Speeltuin Kloosterplantsoen maak je even een tussenstop om te klimmen en te klauteren. Wil je een van de kabouters ontmoeten die daar wonen? Zoek dan naar de kleine rode deurtjes. Die vind je in en rondom de speeltuin. Of doe deze zomer met de kinderen de speciale beweegroute!

Kindervertelvaart   
In de schoolvakanties is er op elke woensdagmiddag een kindervertelvaart voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. 

10x coole kinderuitjes

 

 

Fotografie: Anne Hamers, Herbert Ziher, Beeldboot.

Altijd wat te doen in IJsselstein

affiche-verbonden-stad.jpg
Tentoonstelling: Verbonden Stad
Een tentoonstelling over architectuur, thuisgevoel, verandering en aanpassing.
Lees meer
voorjaarsavondwandeling-oude-nicolaaskerk-lr-tony-buijse-.jpg
Beklimmingen toren Oude Nicolaaskerk

Lees meer
e30263b76036001d5ced925c45e942a423f678c9.jpg
Veiligheidsdag
Ontmoet de de brandweer en andere hulpverleners in de historische binnenstad van IJsselstein.
Lees meer
SportFair
SportFair
Kom kennismaken met sport en cultuur op het Podium. Een dag ontdekken, meedoen en beleven!
Lees meer
19a0519-verkp4-hires.jpg
Zomerfair
De binnenstad wordt omgetoverd tot een zomerse boulevard met kramen, stands en activiteiten.
Lees meer
facebookomslag.jpg
Open huis IJsselateliers
Kom kunst kijken in de IJsselateliers.
Lees meer
fietsrondleiding-architectuur-in-ijsselstein-foto-willemien-as-lr.jpg
Fietsrondleiding architectuur
Fiets een avond mee met een gids en architect langs moderne gebouwen en hoor de verhalen.
Lees meer
fietsrondleiding-zendergeschiedenis-ijsselstein-foto-peter-van-haastrecht-.jpeg
Fietsrondleiding zendergeschiedenis
Fiets met een gids langs de locaties waar zenders staan of hebben gestaan en hoor de verhalen erbij.
Lees meer
img-3959-lr-1.jpg
Bomenwandeling
“Alleen de bomen dromen, hoog boven ’t verkeer”, … een wandeling langs en onder bomen in IJsselstein
Lees meer
IJVO
IJVO
Een week lang hutten bouwen, verven, toneel, sport & spel, knutselen en nog veel meer.
Lees meer
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein