Winkelen in Vianen

Vianen is een stad in de gemeente Vijfheerenlanden in de provincie Utrecht. 3400 jaar geleden waren er al nederzettingen in het dorp Vianen, maar door steeds terugkerende overstromingen waren de inwoners genoodzaakt om steeds te verhuizen. Tot het jaar 1000 na Christus, toen ontstonden er daadwerkelijk definitieve nederzettingen in het dorp Vianen. Ontdek de winkelmogelijkheden in deze stad!

Op 1 januari 2019 werden de stad Vianen en de gemeenten Leerdam en Zederik gefuseerd tot de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Vianen is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een behoorlijk grote forensenplaats vanwege de goede bereikbaarheid ten opzichte van verschillende autosnelwegen. Naast het feit dat Vianen een grote forensenplaats is, heeft het ook een mooie historische binnenstad. In de binnenstad van Vianen kan je verschillende fijne winkels vinden. Is het winkelaanbod in Vianen niet helemaal jouw ding? Ontdek IJsselstein dan eens! Vaar bijvoorbeeld met de pont vanaf Vianen naar Nieuwegein, zo kan je ook makkelijk door naar IJsselstein. 

Ontmoet winkelend IJsselstein

Winkelen in IJsselstein

IJsselstein heeft dezelfde authentieke sfeer in de binnenstad door de historische straten en gebouwen, maar heeft een bijzonder winkelaanbod. In de gezellige winkelstraten vind je namelijk zowel bekende ketens, als onbekende boetiekjes. In deze boetiekjes krijg je de kans om fijne nieuwe merken te ontdekken die je niet zo snel zou zien hangen in een grote winkelketen. Vergeet ook niet om een bezoekje te brengen aan een van de mooie bezienswaardigheden die IJsselstein rijk is. De Kasteeltoren is hier een goed voorbeeld van. Historisch gezien is deze Kasteeltoren van groot belang voor de ontwikkeling van de stad IJsselstein, aangezien de stad om het kasteel heen is gegroeid. De Kasteeltoren maakte ooit deel uit van Kasteel IJsselstein, maar het kasteel is al in 1888 afgebroken. De gezellige sfeer in de binnenstad van IJsselstein komt mede door de mooie grachtjes die door de stad heen lopen en de vele historische gebouwen. Het winkelaanbod in IJsselstein is uitgebreid en divers, dus kom de stad ontdekken! 

In IJsselstein vind je de leukste winkels, goede restaurants en mooie bezienswaardigheden. Ontmoet elkaar in IJsselstein!

Ontmoet elkaar op mooie plaatsen in IJsselstein

Ontmoet elkaar in het theater, het museum of bij een festival of evenement. IJsselstein bruist van de activiteiten voor jong en oud. De stad IJsselstein verrast altijd. De mensen, gebouwen, winkels, restaurants, sportmogelijkheden of gewoon een terrasje. Je voelt je er blij.

Evenementen
Evenementen

Altijd wat te doen

IJsselstein bruist van de activiteiten voor jong en oud. Ontmoet elkaar in het theater, het museum of bij een festi...
Lees meer

Winkelen
Winkelen

In IJsselstein slaag je áltijd!

Winkelen in IJsse...
Lees meer

Eten & Drinken
Eten & Drinken

Lekkere koffie in de morgen, een dag zonder zorgen

Al in de vroege morgen is er bedrijvigheid in het horecaleven van IJsselstein. De e...
Lees meer

Recreëren
Recreëren

Kom in actie in IJsselstein

Voor een actief dagje uit kun je ook in IJsselstein terecht. Kom wandelen of fietsen in de mooie natuur va...
Lees meer

Kunst en Cultuur
Kunst en Cultuur

Ontdek onze historische vestingstad

Ontdek onze prachtige vestingstad boordevol monumenten en eigentijdse kunst en moderne architectuu...
Lees meer

Sporten
Sporten

Sporten binnen en buiten

Ontmoet elkaar bij een van de leuke sportverenigingen of -evenementen. Sporten doen we binnen en buiten, in w...
Lees meer

Overnachten
Overnachten

Neem de tijd en ontmoet IJsselstein

Slapen in hartje centrum, op of aan het water, in een tent of op een boerderij. Het is heerlijk om...
Lees meer

Rondjes IJsselstein
Rondjes IJsselstein
Lees meer

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein