img-0602.jpg
Nieuws

Erop uit met het gezin

Vandaag is het Dag van het Gezin en dat is voor ons een goede reden om eens de kinderuitjes in IJsselstein onder de aandacht te brengen. Wat kun je allemaal doen in IJsselstein, samen met je vader, moeder, broer en/of zus? Wij geven je vast wat tips, maar er is nog veel meer te ontdekken in IJsselstein. Je kunt speuren, spelen, shoppen, smullen en sportief bezig zijn in ons stadje. 

Kom je spelen en speuren?
IJsselstein heeft diverse speeltuinen, groot en klein. Speeltuin Kloosterplantsoen is een van de grotere speeltuinen vlakbij de binnenstad. Hier is zelf een beheerde kiosk waar je iets lekkers kunt halen of je een kopje koffie voor je ouders. 

Het Rondje Speuren is een speurtocht door de binnenstad, waarbij je iets leert over de geschiedenis van IJsselstein en hoe het hier vroeger was. Je komt op plekken die je anders niet zo snel zou zien. 

Wil je liever op zoek naar kabouters?
Net buiten IJsselstein vind je een kabouterpad. Deze kabouterspeurtocht is er speciaal voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Je gaat op pad als échte kabouter met puntmuts en knapzak met lekkers. Wil je meedoen? Dat kan tot 13 juni a.s. Je kunt een tijdslot reserveren en dan ben je verzekerd van een gevulde knapzak. De speurtocht begint bij Pannenkoekenhuis de Roozeboom, waar je bijvoorbeeld ook een whole-in-one kunt slaan bij midgetgolf. Dat moet lukken, toch?

Shoppen voor en met kids
Een aantal winkels is speciaal gericht op kinderen, zo vind je het leukste speelgoed bijvoorbeeld bij De Snuisterije en voor een nieuwe outfit en accessoires ga je naar My Kids Store, maar we hebben ook meer bekende winkels, zoals Action en Hema waar je iets moois kunt kopen van jouw zakgeld. Ben je even klaar met winkelen? Dan heb je wel iets lekkers verdiend: een ijsje van Luigi’s, chocola van Zuccotto en Kaatje of kies een paar snoepjes uit bij de snoepjeskraam op de markt (elke vrijdag).

Tip voor de zomervakantie
Het duurt niet meer zo heel lang en dan is het zomervakantie! In de vakanties is er elke woensdagmiddag een verteller aan boord van de rondvaartboot van Stichting Yselvaert. Deze rondvaart is speciaal voor kinderen die wel wat meer willen weten over de geschiedenis van IJsselstein. Tijdens het varen door de vestinggracht wordt er verteld over de held van IJsselstein, Fulco de Minstreel die in dienst was van Heer Gijsbrecht van IJsselstein. Ook wordt het historische verhaal van Kees de Aap verteld en waarom de inwoners van IJsselstein ook wel Apeluiers worden genoemd. Wil je zelf het water op? Huur dan eens een kano of sup bij Jachthaven Marnemoende

Foto's: Angelique van Lierop, Arthur Krijgsman, Beeldboot.

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein