cmwoerden-brandrs-2020-mg-9642.jpg
Nieuws

Proef de ingrediënten van onze stad

Iedere streek of regio kent zo haar eigen typerende producten of smaak. Ook in IJsselstein wordt deze smaak toegevoegd aan de recepten van onze restaurants. Korenmolen De Windotter is een belangrijke leverancier van meel voor diverse menu-items bij de lokale horeca.

Wil je de smaak van onze streek proeven?

Dat kan bij een aantal leuke adresjes in de binnenstad, en net daarbuiten. Bij De Keuken van Tante Cake wordt de appeltaart, de appelplaatcake en de worteltaart gemaakt met meel van de molen. Voor de huisgemaakte pasta van By Frances is ditzelfde meel een onmisbaar ingrediënt. En ook op de kaart van Bites & Nights en Bagels & more vind je heerlijke gerechten waar het meel van onze molen voor wordt gebruikt. Pizzeria Piccola Italia koopt het meel voor overheerlijke pizza’s al ruim 35 jaar bij de ambachtelijke molenaar. IJsselsteins bier kun je proeven bij Bites & Nights, ook schenken ze hier bier uit de regio, namelijk van Oudaen. By Frances heeft voor bij de borrel een heerlijke kaasplank met Romero kaas van de Elizabethhoeve.

Neem het mee naar huis!

Het leuke is dat je ook thuis aan de slag kunt met deze streekproducten. De molenwinkel verkoopt haar eigen meel en daarnaast nog tal van andere producten voor het koken en bakken van de lekkerste lekkernijen. Ook de kaasboerderij heeft een landwinkel en voor eieren en verse melk ga je naar de IJsseltap. Maak een rondje voor je eten, op de fiets of met de auto, en haal onze smaak in huis.

Fietsen voor je eten

Foto: BRANDRS

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein