ger180624130197.jpg
Nieuws

Topterrassen in IJsselstein

Wat zijn we blij! Blij om je wéér te zien en blij dat we weer het terras op kunnen. De echte IJsselsteiners kennen onze terrassen maar al te goed en weten wat ze hebben gemist. Voor iedereen die graag eens op bezoek komt in onze mooie vestingstad zetten we de grootste terrassen voor je op een rijtje. 

De 5 topterrassen van IJsselstein: 

Een verzameling van horeca op de Vingerhoekhof

Op de Vingerhoekhof achter het historisch stadhuis vind je een bonte verzameling van horecazaken bij elkaar. Hier kun je genieten van een koud biertje of een hapje eten bij 't Karrad of De Stee of van spijs en spraakwater bij het gelijknamige buurrestaurantje. Bij La Cosina kun je je laten verrassen door de echte smaak van Spanje. Ga je voor een verfijnde wijnproeverij? Neem dan eens een kijkje bij Heeren van de wijn, waar een wijntje al lang niet meer 'huiselijk' genoemd kan worden. Stuk voor stuk willen ze dat je je thuisvoelt en dat je ook ziet dat ze altijd een stapje extra zetten om het je naar de zin te maken. Zo gaat dat bij de IJsselsteinse horeca!

Met uitzicht op de molen

Bij Bagels & More ontdek je de combinatie van bagels met de Mediterraanse keuken. Het terras ligt aan de bijzondere Havenstraat, waar vroeger echte schepen doorheen voeren, maar nu een pittoresker karakter heeft. Een blik omhoog geeft je een mooie kijk op Korenmolen De Windotter en haar draaiende wieken die nog bijna dagelijks in bedrijf zijn.

Midden in het stadje: De Plaats

De Plaats is waar het gebeurt! Daar komen we al van oudsher samen om te feesten en te vieren, om te eten en te drinken en om te dansen en zingen. Het terras op dit plein is van Brasserie 1560 en Bar Brasserie Joris. De grote parasols bieden voldoende schaduw als dat nodig is, maar wil je met je gezicht in de zon, dan zit je hier eveneens gebakken.

Gezellig borrelen met historisch besef

Net om de hoek bij De Plaats vind je de binnentuin van het oude klooster: De Kloostertuin. Je loopt er zo heen voor een beschutte zitplaats op het terras dat grotendeels overdekt is door parasols. Op koudere dagen kun je er ook goed zitten, uit de wind, en er zijn heaters en dekentjes beschikbaar. Kijk vooral ook even binnen, want dat kijkje in de voormalige bestemming van dit pand is zeker de moeite waard.  

Buiten het centrum, maar aan het water

Ben je op zoek naar een terras aan het water? Je kunt hier vanuit IJsselstein makkelijk komen, lopend, met de fiets en auto of aanleggen met een bootje. Het terras van Marnemoende is groot en met uitzicht op de Hollandse IJssel. Wil je zelf een stukje varen? Dan huur je hier een bootje, kano of een sup. Daarna kun je even uitrusten op het strandje en als je niet meer naar huis kunt of wilt, dan kun je ook nog overnachten in een tent op het water. Life is a beach! 

Naast deze topterrassen zijn er ook nog meer knusse en intieme terrassen te vinden rondom het authentieke stadscentrum!

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein