ib1a1857.jpg
Eten & Drinken

5x de leukste koffie-adresjes in IJsselstein

Kom je een bakkie doen?
5x de leukste koffie-adresjes in IJsselstein

Ben jij ook zo’n koffieleut? Ga je graag een stadje bezoeken, maar wil je wel zeker weten dat je er een lekkere bak koffie kunt scoren. Dat herkennen we wel. Van de koffie to-go op een bankje in de zon of een opkikker op het terras tot het genieten van een warm drankje binnen bij een van de leukste koffie-adresjes in IJsselstein. En op al deze plekjes kun je jezelf ook nog eens verwennen met home-made taartjes, chocolade en zoetigheid. 

Bagels & More

Op de Schuttersgracht, net achter de Benschopperstraat, vind je Bagels & more. Een rustpuntje op een drukke dag met uitzicht op Korenmolen De Windotter. Daar hebben ze Bagels ja… maar nog veel meer. Lekkere koffie, heerlijke vlaaien van bakker Jaap of een vegan lunch. Houd je van een sterk bakkie? Dan ben je hier aan het juiste adres voor een Turkse koffie met baklava.

Wil je jezelf eens echt verwennen? Kies dan voor ‘De IJsselsteinse Glorie’; een heerlijke appeltaart latte met slagroom, chocoladesaus en hazelnootstukjes.    

Koffiebar POM

In de keuken van POM maken ze de heerlijkste cakes en taarten voor bij een heerlijk bakkie of een warm kopje thee. Nestel je lekker op een van de banken en je voelt je gewoon onthaasten bij het kijken naar al die warme tinten en het groen om je heen. De cappuccino havermelk smaakt hier net zo goed als het interieur eruitziet. POM is de huiskamer van IJsselstein waar iedereen zich thuis voelt.

Ook fijn: hier kun je al terecht als je net de kids naar school hebt gebracht of gewoon een vroege vogel bent. Dinsdag tot en met zaterdag, en ook op zondag, geopend voor de lekkerste ontbijtjes. Alles wordt dagelijks vers bereid en POM gebruikt graag producten uit de streek. 

Kaatje & Co 

Bij Kaatje kom je natuurlijk al voor het uitgebreide assortiment aan heerlijke chocolade en luxe bonbons uit Limburg, vers ambachtelijk ijs en de leukste kadootjes voor juf, meester, opa, oma of een andere liefhebber van zoete versnaperingen. Al dat lekkers kun je ook gewoon zelf bestellen bij een heerlijke latte of cappuccino. In de herfst vind je op de kaart een terugkerende favoriet van velen: de ‘pumpkin spice latte’, heerlijk bij gevulde speculaas of een hand kruidnootjes of Siciliaanse cannoli in diverse smaken.

Wist je dat je er ook kunt kiezen uit 15 soorten koffiebonen en meer dan 80 soorten thee voor thuis?

De Winkel van Tante Cake 

De Winkel van Tante Cake is groter geworden en staat bomvol met hebbedingetjes voor in de keuken. Zo halverwege de winkelstraat is dit een perfecte locatie om het shoppen even te onderbreken voor koffie met iets lekkers. Ja, ja ook hier kun je je vast niet inhouden en laat je je tijdens het koffiedrinken alvast inspireren tot het maken van de lekkerste baksels. Zelfs als je niet zo’n Heel-Holland-bakt-type bent, dan krijg je er bijna zin in. Beloofd!

Heb je iets te vieren? Loop dan eens binnen voor een speciaal taartje, meringues of Italiaanse koekjes. Je wilt vast alles weleens proeven… 

Zuccotto

In dit rijtje koffie-adresjes mag ook zeker Zuccotto niet ontbreken. Een blik in de chocolaterie laat je al verlangen naar alles wat je hier bij je koffie kunt kiezen. Laten we eerlijk zijn? Dat is toch ook een van de redenen om het shoppen te onderbreken voor het drinken van een kop koffie. Je kunt in deze chocoladebar terecht voor zelfgemaakte koffiespecials, zeker 15 soorten chocolademelk en heerlijke sapjes. Wil je gewoon lekker koffie, zoals koffie bedoeld is, zwart en heet. Geen probleem. En voor de truffeltaart komt men van verre… en steeds weer terug.

En heb je het ‘Kasteeltje’ van Zuccotto weleens geproefd? Een klein gebakje met caramel en chocolade, waar je je vingers bij aflikt. Altijd lekker bij een warm drankje!

Altijd wat te doen in IJsselstein

kasteeltoren-krokus-casparina-van-t-pad-1.jpg
Lente in IJsselstein
Ook de lente in je bol? Bekijk het overzicht met actieve en smaakvolle uitjes voor het voorjaar.
Lees meer
nl-ijsshkij-03954kajuit.jpg
Tentoonstelling: De Kajuit en de (kunstzinnige) tijdsgeest van de jaren '80

Lees meer
fulco-s-friday-1.jpg
Fulco's Friday
Een muzikaal feestje in het Fulcotheater, speciaal voor jongeren.
Lees meer
header-nb-lente.jpg
Erop uit met kids
Kom je spelen, speuren, shoppen, sporten en smullen in IJsselstein?
Lees meer
vlag-oude-nicolaaskerk-bernard-brosi--1.jpg
Koningsdag
Koningsdag in IJsselstein een groots koninklijk feest vóór IJsselsteiners en dóór IJsselsteiners.
Lees meer
beklimming-basiliek-ria-hooijen-bos-.jpg
Kinderrondleiding met gids
Wandel mee door de geschiedenis van IJsselstein en beleef spannende verhalen.
Lees meer
dodenherdenking3.jpg
Dodenherdenking
IJsselstein herdenkt slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, oorlogssituaties en vredesmissies.
Lees meer
windotter-low-res-1.jpg
Nationale Molendag
Maak kennis met De Windotter en restanten van vroegere molens in IJsselstein en omgeving.
Lees meer
IJsselsteinloop kids foto bernard brosi
IJsselsteinloop
De PodoXpert IJsselsteinloop vindt dit jaar voor de 41e keer plaats.
Lees meer
paardenlaan1-2.jpg
Wijkwandeling Nieuwpoort
Wandel mee met een gids en hoor de verhalen van deze oudste naoorlogse wijk van IJsselstein.
Lees meer
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein