Atelier Angenelle Thijssen
Bekijken

Atelier Angenelle Thijssen

Glas, schilderijen en houtsneden
Atelier Angenelle Thijssen

Kunst van Angenelle Thijssen in IJsselstein.

Haar eerste glaskunstwerk is te zien op de eerste etage in de bibliotheek van IJsselstein. Dit was een geschenk van de gemeente aan de bibliotheek bij de opening van het nieuwe gebouw 'de Poorter' in 2012.

In de nieuwbouw van verpleeghuis Isselwaerde is een groot gefused venster (106 x 176cm) te zien in haar kleurrijke stijl met het thema 'levensboom'. Dit venster is te zien op de eerste etage boven de ingang naar de binnentuin. 

Meerdere kunstwerken van Angenelle zijn opgenomen in de collecties van de gemeente en het Museum IJsselstein.

Op verzoek verzorgt Angenelle lezingen Kunstbeschouwing waarin de kijkers worden verleid met onbevooroordeelde ogen naar kunst te kijken.

Op de Walkade, waar verscheidene ateliers zijn, heeft zij samen met collega's elke eerste zondagmiddag van de maand Open Ateliers. Verder op afspraak. Meer info: zie website


Over Angenelle Thijssen:

Angenelle Thijssen studeerde in 1985 af aan de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg in schilderen en grafiek. Tevens behaalde zij haar eerste graads bevoegdheid docent beeldende vorming en kunstgeschiedenis. Aan de Internationale Sommerakademie in Salzburg volgde zij twee jaar intensief workshops in het grafisch atelier o.l.v. Werner Otte. Ook in het schilderen verdiepte zij zich door nog een jaar aan de Vrije Academie in Den Haag les te nemen bij Ber Mengels.

Angenelle werkt ruim 30 jaar als zelfstandig schilder en graficus, tevens als docent. 

Sedert 2011 is zij, in nauw contact met “van Tetterode Glass BV” te Amsterdam begonnen aan glasfusing als nieuwe techniek. Zij maakt in haar geheel eigen, kleurrijke stijl werk in opdracht, maar ook vrij, ruimtelijk werk. 

Dit zijn onze contactgegevens

Openingstijden:
Zondag: elke eerste zondag vd maand 13-17 u
Blij je te ontmoeten in IJsselstein!