de Bibliotheek
Ontmoeten
Bekijken

de Bibliotheek

Van en voor iedereen
de Bibliotheek

Iedereen is welkom bij ons, daarvoor hoef je geen lid te zijn. We vinden het belangrijk dat je je thuis voelt. De bibliotheek is een plek waar je inspiratie kunt opdoen, je even kunt terugtrekken of juist mensen kunt ontmoeten.

In onze leeslounge op de bovenste verdieping vind je de nieuwste kranten en tijdschriften en volop plek om even lekker te gaan zitten, met een kopje koffie of thee. En een mooi uitzicht over het historische centrum van ons stadje! Bekijk ook de steeds wisselende exposities van IJsselsteinse kunstenaars.

Je kunt gratis gebruik maken van pc's, internet en Wifi.

Wil je boeken, tijdschriften, films en/of e-books lenen? Dat kan als je lid bent van de Bibliotheek. Voor iedereen t/m 17 jaar is dat helemaal gratis. Kijk voor de overige abonnementen op onze website

In ons gebouw kun je terecht voor allerlei activiteiten, waar je 'rijker' van thuiskomt. Daarvoor werken we zo veel mogelijk samen met andere IJsselsteinse organisaties.

Ook hiervoor kom je naar de bibliotheek:

  • Tourist Info: toeristische informatie, wandel-, fiets- en vaarkaarten, stadswandelingen, kaartverkoop voor Yselvaert en Theater Pantalone.
  • GreenSpot: informatie over duurzaam wonen en leven
  • Taalhuis: voor iedereen die beter Nederlands wil leren spreken, beter wil leren lezen en schrijven en handiger wil worden met de computer
  • Spreekuren van diverse IJsselsteinse organisaties 

Dit zijn onze contactgegevens

Openingstijden:
Maandag: 9.00 - 17.00 uur
Dinsdag: 9.00 - 17.00 uur
Woensdag: 9.00 - 17.00 uur
Donderdag: 9.00 - 17.00 uur
Vrijdag: 9.00 - 20.00 uur
Zaterdag: 10.00 - 16.00 uur

Bieb onder Water

22 april t/m 15 mei

Kom naar de Bibliotheek en ontdek het spannende verhaal achter de Waterlinie. In tijden van oorlog je land onder water zetten, is een typisch Nederlandse vinding. Deze expositie neemt je mee terug in de tijd van het ‘rampjaar’ 1672. Voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis.

Een pratend schilderij van Lodewijk XIV vertelt je over deze unieke koning van Frankrijk in de 17e eeuw. Op zeven informatiezuilen ontdek je meer over de geschiedenis van de Waterlinie. Verder is er een collectie oude objecten uit de tijd van de Oude Hollandse Waterlinie en een collectie boeken over dit onderwerp, om ter plekke te bekijken.

Meer informatie

Voorlezen en knutselen

24 april

15.00 - 16.00 uur
Alle kinderen van 4 t/m 6 jaar kunnen gratis meedoen. Kom luisteren naar een mooi verhaal in de Bibliotheek en maak daarbij een leuke knutsel. 

Workshop Minecraft

03 mei

In deze gratis workshop in de Bibliotheek bouw je zelf een fort in Minecraft. Voor kinderen vanaf 10 jaar. Van 14.00 -16.30 uur. 

Meer informatie

Lees & Ontmoet

21 mei, 18 juni

10.00 - 12.00 uur
Ben je geïnteresseerd in boeken en lezen? Ontmoet je graag nieuwe mensen? Kom naar Lees & Ontmoet. Samen een artikel, column of gedicht lezen en aan de hand daarvan ervaringen en herinneringen delen.


Lees & Ontmoet is een activiteit van Stichting Pulse en de Bibliotheek Lek & IJssel.

Blij je te ontmoeten in IJsselstein!