Fulcotheater
Eten & Drinken
Kunst en Cultuur

Fulcotheater

Feestelijk uit in IJsselstein
Fulcotheater

In Fulcotheater is altijd wat te doen. Theatervoorstellingen in de Rabobankzaal en films in de bioscoop, maar ook IJsselsteinse kunst in de kunstgalerij. Het Theatercafé is hét centrale punt om elkaar te ontmoeten.

Toneel, cabaret, theaterconcert, film, personeelsfeest, lezing, receptie, bridgewedstrijd, diner, prijsuitreiking, vergadering, jubileum en nog zoveel andere goede redenen om mensen bij elkaar te halen en te (onder)houden. Dat kan allemaal in Fulcotheater, met zijn flexibele ruimtes en faciliteiten voor alle soorten bijeenkomsten.

Theater in de Rabobankzaal
De ideale hellingshoek zorgt voor prima zicht op het toneel vanuit elk van de 356 stoelen. Zo geniet je optimaal van de voorstellingen. 
Bekijk het theaterprogramma

Bioscoop
Fulcotheater verlegt je grenzen met de internationale filmweken. Reis mee de wereld over, van Engeland tot Spanje, van Zweden tot Suriname! En dat allemaal vanuit een comfortabele bioscoopstoel én een gezellig plekje in het theatercafé. Smaakvol in alle opzichten. Met een (vaak bekroonde) filmhuisfilm én rond de weekendvertoningen bijbehorende arrangementen van drankjes en hapjes uit het land van de film brengt het Fulcotheater je elke week in andere buitenlandse sferen. Zo hou je met wisselende - bijvoorbeeld muzikale - verrassingen het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast. Alleen de film kijken kan natuurlijk ook, op verschillende dagen. Blij je te wéér te zien! Check onze bioscoopagenda

Theatercafé
De foyer annex café-restaurant is de spil van de meeste activiteiten en evenementen. Ook los van de voorstellingen kun je er binnenlopen, het Theatercafé is dagelijks open vanaf 10 uur; zaterdags vanaf 13 uur en zondags vanaf 12 uur.
Omdat de meeste theatervoorstellingen beginnen om 20.30 uur kun je hier prima dineren voordat je een voorstelling bezoekt. En uiteraard kun je er voordat de voorstelling begint, in de pauze en na afloop gezellig wat eten en drinken. 
Ontmoet elkaar in het Theatercafé

Kunstgalerij
De gezellige, informele theaterambiance wordt opgefleurd met kunstwerken van exposities die worden verzorgd door de IJsselsteinse kunstenaars Hans Leijerzapf en Charles Lagendijk.

Zalenverhuur
Naast de theaterzaal en de filmzaal omvat het Fulcotheater diverse zalen van verschillende afmetingen en met uiteenlopende mogelijkheden. Alle zalen én het Theatercafé zijn te huur, per zaal of in combinatie.
Ontdek de mogelijkheden

Dit zijn onze contactgegevens

Internationale filmweken: Rusland

04 december t/m 06 december, 08 december

Reis mee naar Rusland in het Fulcotheater met de film Loveless. Een sneeuw- en schaduwrijk Moskou is het toneel van deze filmhuisfilm. Een drama rond de verdwijning van een jongen die liefdeloos opgroeit in een kil huwelijk. 

Alleen filmvertoning € 7,50. Tickets uitsluitend telefonisch te reserveren via de kassa: 030 - 688 42 30. Kijk voor de beschikbaarheid en meer informatie op de website van het Fulcotheater.


De Grote Sinterklaasfilm

05 december

De Sint en de Pieten zijn terug in de Grote Sinterklaasfilm! Sinterklaas en de Pieten zitten met een groot probleem, het kasteel van Sinterklaas staat namelijk op instorten en moet gesloopt worden. Daarom moeten Sinterklaas en de Pieten noodgedwongen op de camping logeren. Zelfs Hugo Hogepief zit met de handen in het haar, want geen kasteel betekent geen cadeautjes en pepernoten voor de kinderen. Al doen Kim Kado, Marco Marsepein en Willem Wortel nog zo hun best, het Sinterklaasfeest lijkt bijna in de soep te vallen. Maar staat het kasteel van Sinterklaas wel écht op instorten of is het een sluw plan van Stan & Olivier? Kikkie en Paco vertrouwen de boel niet en gaan op onderzoek uit. Lukt het hen om het Sinterklaasfeest te redden?

Prijs: € 7,50. Tickets uitsluitend telefonisch te reserveren via de kassa: 030 - 688 42 30. Kijk voor de beschikbaarheid en meer informatie op de website van het Fulcotheater. 

Zondagmorgen Concert

06 december

Concert van Robert Buisman en Tim & Femke in het Fulcotheater. Tim en Femke zijn 20 en 17 jaar oud en broer en zus van elkaar. Tim speelt gitaar en heeft hiervoor 11 jaar les gehad bij Annedee Jaeger. Hij studeert geneeskunde en speelt daarnaast thuis graag mee met Eric Clapton, Queen en Dire Straits. Femke zit in 6 VWO, zingt en speelt al 5 jaar piano. Beide houden ze erg van muziek uit de jaren ’70/’80 en spelen dit ook graag samen. Tim speelt zowel akoestische als elektrische gitaar en speelt graag fingerpicking. Femke houdt veel van jazz en blues en componeert af en toe haar eigen nummers. Alhoewel hun individuele muziek/stijlvoorkeuren wel eens kunnen verschillen, kunnen ze het muzikaal samen prima vinden. Tijdens dit concert zullen ze onder andere verschillende nummers van grote pop/rock/blues artiesten uit de vorige eeuw spelen. Robert is 26 jaar en speelt al bijna 20 jaar akoestisch gitaar. Als een van de eerste leerlingen van Annedee Jaeger heeft hij de gitaar eigenhandig gemaakt. Robert heeft zich een unieke speelstijl aangemeten waarbij letterlijk alle plekken van de gitaar gebruikt worden om muziek mee te maken. Ongebruikelijke technieken en alternatieve snaarstemmingen typeren deze afwijkende speelstijl. Robert zal een ode brengen aan klassieke pop- en rockartiesten, afgewisseld met onbekende nummers die speciaal voor de akoestische gitaar zijn geschreven. 


Start: 10.30 uur. Prijs: € 7,50. Tickets uitsluitend telefonisch te reserveren via de kassa: 030 - 688 42 30. Kijk voor de beschikbaarheid en meer informatie op de website van het Fulcotheater. 

Internationale filmweken: Nederland

10 december t/m 13 december

Kom genieten van de romantische komedie 'Alles is zoals het zou moeten zijn' in het Fulcotheater.  Als het om een goede ‘romkom’ gaat, hoef je het land niet uit. ‘Alles is zoals het zou moeten zijn’ is zo’n romantische komedie naar het boek van Daphne Deckers, met Barbara Sloesen en (natuurlijk) Jan Kooijman die… Het einde laat zich vaak raden (of deze keer niet?), maar voor het zover is zijn er allerlei vaak komisch-dramatische belevenissen rond moederschap, relaties, een reisje naar het buitenland en de zoektocht naar (nieuwe) liefde. 

Prijs: € 7,50. Tickets uitsluitend telefonisch te reserveren via de kassa: 030 - 688 42 30. Kijk voor de beschikbaarheid en meer informatie op de website van het Fulcotheater.

Zondagmorgen Concert Jazz

13 december

Kleinschalig concert van Singularity Point in het Fulcotheater. Singularity point is een jazz-georiënteerd kwartet. Vier jonge musici hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie aan het Conservatorium in Utrecht. Zij hebben een band opgericht om hun muzikale experimenten, achtergronden en verschillende culturen te delen en uit die diversiteit nieuwe composities te maken. Het repertoire is gebaseerd op composities van Tania Zountsa maar verrijkt door de persoonlijke stijl en identiteit van de andere musici: dat is Singularity point! Het kwartet bestaat uit:
Tania Zountsa – alt saxofoon
Panagiotis Gourdoupis – gitaar
Jeroen den Daas – bas
Jonas Kroese – drums programma is op dit moment nog niet bekend

Start: 10.30 uur. Prijs: € 7,50
Tickets uitsluitend telefonisch te reserveren via de kassa: 030 - 688 42 30. Kijk voor de beschikbaarheid en meer informatie op de website van het Fulcotheater.

Zondagmorgen Concert Pop

13 december

Intiem concert van 4 Street in het Fulcotheater. Wie is 4 Street?
ROBUR KOPPE – BASSIST
Hoi! Ik ben Robur, bassist van de band. Op mijn 8ste ben ik, geïnspireerd door gitaristen als Keith Richards van The Rolling Stones, naar mijn ouders gegaan met de wil om gitaar te spelen. Ik ben toen begonnen met akoestisch gitaar. Op mijn 16e besloot ik toch een elektrische gitaar tot me te nemen, die mijn enthousiasme weer liet opsprankelen. In het musical-orkest van het Cals College Nieuwegein werd ik toen gevraagd of ik basgitaar wilde gaan spelen, dus besloot ik om dat dan ook maar te gaan leren. Via mijn gitaardocente ben ik toen in 4Street Blues terechtgekomen. Mijn favoriete aspect aan muziek maken is wanneer mensen gaan dansen op de muziek die je maakt, want dan weet je dat je als muzikant goed bezig bent!

BRAM STAKENBURG – GITARIST
Hi! Ik ben Bram, gitarist van de band. Ik speel al gitaar sinds mijn 8ste. Ook ik ben toen begonnen met akoestisch gitaar. Maar na dit jaren gedaan te hebben besloot ik toch mijn elektrische gitaar weer eens af te stoffen. Toen ik eenmaal op een elektrische gitaar begon te spelen, heb ik mijn passie voor muziek volledig herontdekt. Nu krijg ik les in elektrisch-gitaar en muziek-theorie van Joop Leemans bij het Fulco Muziekonderwijs. Zelf luister ik al jaren naar blues en ik haal mijn inspiratie uit echte blues-gitaristen als Stevie Ray Vaughan en Joe Bonamassa, Maar ook door gitaristen in compleet andere genres zoals Kirk Hammett en Billy Gibbons.

PASCAL VAN WIJK – DRUMMER
Hallo! ik ben Pascal, drummer van de band. Nadat ik op jonge leeftijd thuis de potten en pannen uit de keuken pakte om er op los te gaan werd alles duidelijk. Ik heb vervolgens 8 jaar drumles gehad bij Fulco Muziekonderwijs. In die tijd heb ik veel geleerd en werd ik ook in contact gebracht met deze band. Momenteel stort ik mijzelf volledig in de band. Ik haal vooral veel plezier uit het spelen van muziek (al is het schrijven ook soms nodig). Ik denk dat muziek mensen herenigt, samenbrengt. Ik probeer mijn vrolijke persoonlijkheid te vertalen in verrassende fills en prachtige ritmes.

YASMIJN VAN ACHTERBERG – ZANGERES
Hoi! Ik ben Yasmijn, zangeres in de band. Ik krijg al 10 jaar les in zingen bij het Fulco Muziekonderwijs. Ik kwam bij deze band nadat mijn zangdocent het mij aanraadde. Omdat ik al zo lang les had bij het Fulco Muziekonderwijs, had ik voordat ik in de band kwam al veel ervaring met buitenpodia en theater/zaaloptredens. Zingen is mijn grootste passie en de blues is heerlijke muziek om je hart te luchten. Op het podium staan is voor mij het leukste om te doen.

TESSA TEN OEVER – ZANGERES
Hoi! Ik ben Tessa, zangeres in de band.Ik zit al jaren op zangles bij het Fulco Muziekonderwijs en mijn zangdocente kwam ineens met het voorstel of ik in een band zou willen. Voordat ik het wist zat ik in een bluesband, waar ik veel leuke en getalenteerde mensen heb ontmoet. Voordat ik in deze band zat luisterde ik vooral veel naar pop. maar sinds ik in deze band zit bestaat mijn playlists vooral uit blues en oude muziek.

Prijs: € 7,50
Tickets uitsluitend telefonisch te reserveren via de kassa: 030 - 688 42 30. Kijk voor de beschikbaarheid en meer informatie op de website van het Fulcotheater.

Meezingen met kerstliederen

13 december

Zing mee met De Zangzaak in het Fulcotheater. Geen Kerst zonder zang! Stille Nacht, Heilige Nacht; Jingle Bells; Oh Denneboom; White Christmas, Midden in de Winternacht… deze en vele andere kerstliederen brengen u helemaal in Kerstsfeer. Zeker als u ze zelf zingt! U wordt officieel lid van een koor en u gaat zingen (onder voorbehoud van de coronamaatregelen) onder begeleiding van de bekende Oudewaterse zangcoach en koordirigente Monique van den Hoogen (De Zangzaak). 

Start: 13.15 uur en om 15.00 uur. Prijs 9,95 euro. Tickets uitsluitend telefonisch te reserveren via de kassa: 030 - 688 42 30. Kijk voor de beschikbaarheid en meer informatie op de website van het Fulcotheater.


Internationale filmweken: Oostenrijk

17 december t/m 19 december

Servus! Reis mee naar Oostenrijk in het Fulcotheater. We trekken de Oostenrijkse bergen in voor een mysterieus verhaal. In Die Wand levert Martina Gedeck (Das Leben der Anderen) een indrukwekkende acteerprestatie als een vrouw die een weekend doorbrengt in de jachthut van haar nicht Luise, gelegen in een bergdal. Op onverklaarbare wijze is zij door een glazen wand afgescheiden van de rest van de wereld. Prijs: 7,50 euro. Tickets uitsluitend telefonisch te reserveren via de kassa: 030 - 688 42 30. Kijk voor de beschikbaarheid en meer informatie op de website van het Fulcotheater.


Voorstelling 250 jaar Beethoven

18 december

Welkom op het verjaardagsfeest van Ludwig von Beethoven in het Fulcotheater. Het Archduke Ensemble speelt ter gelegenheid van Beethoven’s 250e geboortedag (16 december 1770 in Bonn, Duitsland) verschillende werken en leest voor uit brieven van Beethoven. Geniet van Beethoven’s muziek en maak nader kennis met zijn persoonlijkheid. De voorstelling duurt ruim een uur en wordt twee keer aangeboden. 
Het Archduke Ensemble is gespecialiseerd in kamermuziek uit de 18e en 19e eeuw en bestaat voor deze gelegenheid uit: Hed Yaron Meyerson (viool), Job ter Haar (cello), Teunis van der Zwart (hoorn), Shuann Chai (piano) en bariton Mattijs van de Woerd. 

Start 19.00 uur en 21.00 uur. Tickets uitsluitend telefonisch te reserveren via de kassa: 030 - 688 42 30. Kijk voor de beschikbaarheid en meer informatie op de website van het Fulcotheater.Weens Concert Vitaliy en Alla

19 december

Weens concert in het Fulcotheater. Vitaliy & Alla bestaan uit Vitaliy Sokolovskiy (piano) en Alla Gorskaya (vocals). Beiden komen uit het Russische Rostov, een havenstad in het zuiden van Rusland. Ze verzorgen een programma waarbij ze u in Weense sferen brengen. Dit doen ze met een programma met zowel muziek van componisten als Strauss en Brahms als met lichte moderne muziek die qua kleur goed bij deze tijd past. 

Aanvang: 19.30 Prijs: € 12,50. Tickets uitsluitend telefonisch te reserveren via de kassa: 030 - 688 42 30. Kijk voor de beschikbaarheid en meer informatie op de website van het Fulcotheater.

Vitaliy Sokolovskiy is afkomstig uit een familie van musici en leerde pianospelen van zijn moeder die pianodocente was. Hij nam deel aan verschillende Russische en internationale pianoconcoursen, waaronder het concours van Pesaro in Italië, en viel daarbij ook in de prijzen. In 2009 startte hij zijn opleiding aan het Staatsconservatorium van Rostov. In dat jaar won hij ook een prestigieus pianoconcours voor duo’s in het Russische Vologda. Inmiddels heeft hij zijn opleiding afgerond.
Alla Gorskaya danste, zong en speelde viool in haar jeugd. In 2004 ontmoette ze de Russische folkartieste Elena Komarova, die haar introduceerde bij het koor van het Rostov Staatstheater voor Opera en Ballet. In 2011 startte ze haar opleiding aan het Staatsconservatorium van Rostov. Sinds 2014 is ze lid van de internationale vereniging voor professionele musici, ‘Giardino delle Arti’. Ook trad ze op in verschillende Italiaanse theaters.

Vitaliy en Alla leerden elkaar kennen op het Staatsconservatorium van Rostov tijdens een uitvoering van ‘Eugene Onegin’, een opera van Pjotr Tsjaikovski, gebaseerd op een roman in verzen van Aleksandr Poesjkin. Sindsdien is hun creatieve samenwerking begonnen. Vitaliy & Alla treden sinds eind 2017 regelmatig op in Nederland. Ze debuteerden in het Fulcotheater op 23 december 2017 met ‘A Russian Christmas’. Op 4 januari 2019 verzorgden ze de nieuwjaarsreceptie van de gemeente IJsselstein in Weense stijl. Op 18 januari 2020 gaven ze in Museum IJsselstein een concert met als thema De Revolutie in de Russische Klassieke Muziek. Inmiddels hebben ze ook opgetreden in de Waalse Kerk in Amsterdam en in Museum De Hermitage in Amsterdam.


Zondagmorgen Concert Jazz

20 december

Begin je zondag in het Fulcotheater met het Thailo van Ree Kwartet en lekkere luistermuziek, cool jazz standards en fijne jazzy kerstliedjes (om alvast in de stemming te komen voor de feestdagen. 
Thailo is een violist met een missie. Hij wil de wereld graag laten voelen dat alles een beetje mooier wordt met een viool erbij. Thailo begon op 5-jarige leeftijd met vioolspelen en werd op zijn 12e toegelaten tot de jong-talentopleiding van het Utrechts conservatorium. Hij studeerde daar klassiek viool en specialiseerde zich in kamermuziek. Na zijn studie verdiepte hij zich ook in wereldmuziek, pop, folk en jazz. Geïnspireerd door Stéphane Grappelli, Jean-Luc Ponty en Igudesman & Joo zoekt hij graag, met een knipoog, de grenzen op tussen verschillende muziekstijlen; zo is hij de afgelopen jaren wel eens gespot aan de zijde van andere artiesten zoals Edwin Berg, Kiki Schippers, Tim Akkerman, Youri Lentjes en Roos Blufpand. In oktober 2016 verscheen zijn eerste solo jazz EP ‘Body & Soul’. Het Thailo van Ree Kwartet bestaat uit Tailo van Ree (viool), Wouter Poot (gitaar), Marijn van de Ven (contrabas) en Gijs Dijkhuizen (drums). 

Aanvang: 10.30 uur. Prijs: € 7,50. Tickets uitsluitend telefonisch te reserveren via de kassa: 030 - 688 42 30. Kijk voor de beschikbaarheid en meer informatie op de website van het Fulcotheater.Kerstconcert La Familia: O Holy Night

20 december

Prachtig Kerstconcert door hartverwarmende zangersfamilie in het Fulcotheater. Een schitterend Akoestisch Kerstconcert bij kaarslicht door de prachtige zangers-familie La Familia die in 2011 doorbrak via het TV programma Holland’s Got Talent onder de naam Opera Familia en sindsdien internationaal optreedt. Samen met de La Familia Ballroom Dansers en live begeleid op viool en vleugel door topmuzikanten Heleen en Martine Nijenhuis, laat La Familia u wederom genieten van een splinternieuwe Kerstshow met beroemde Christmas traditionals, mooie gedichten en beroemde kaskrakers uit film, musical, klassieke en lichte muziek. 

Aanvang: 14.00 uur. Prijs: € 23,50. Tickets uitsluitend telefonisch te reserveren via de kassa: 030 - 688 42 30. Kijk voor de beschikbaarheid en meer informatie op de website van het Fulcotheater.

Kerstvoorstelling: The Voice of Christmas

22 december

Een kerstverhaal van Joke de Kruijff in het Fulcotheater. It’s the Most Wonderful Time of the Year, Jingle Bell Rock en Have Yourself a Merry Little Christmas. Mariah Carey, Billy Idol en Judy Garland zijn drie willekeurige namen die thuishoren in de lange rij artiesten met kerstliedjes op hun repertoire. Zo ook Joke de Kruijf die in The Voice of Christmas haar kerstverhaal door middel van favoriete songs gaat vertellen. De uptempo songs worden afgewisseld met prachtige ballads in een sfeervol verlicht decor. Hark! The Herald Angels Sing is wellicht de beste omschrijving voor deze mooie en intieme avond, waarbij Joke het warme kerstgevoel met het publiek zal delen. 

Aanvang: 19.30 uur. Prijs: € 25,00. Tickets uitsluitend telefonisch te reserveren via de kassa: 030 - 688 42 30. Kijk voor de beschikbaarheid en meer informatie op de website van het Fulcotheater.
Zondagmorgen Concert: Klassiek

27 december

Intiem klassiek concert van Hesce Mourits in het Fulcotheater. Hesce studeert bij Larissa Groeneveld cello aan het Koninklijk conservatorium van Den Haag. Daarvoor heeft ze jong talent gedaan aan het Conservatorium van Amsterdam waar ze les had van Maarten Mostert, Monique Heidema en Monique Bartels. Van jongs af aan heeft Hesce een liefde voor kamermuziek. Tijdens haar jong talent opleiding trad ze met een Jongtalentenkwartet op tijdens een lunchconcert in het concertgebouw. Met een cellokwintet van leerlingen van Heidema won ze de eerste prijs op het Ocrum muziekfestival. Daarnaast speelde ze mee met het Amsterdam Sinfonietta bij het festival Klassiek op het Amstelveld. Als solist speelde ze meerdere keren met Divertimento, onder andere in Frankrijk, Duitsland, België. Voor haar eindexamen componeerde ze ‘De Judaspassie’,naar het boek Judas van Amos Oz. Deze werd uitgevoerd in een uitverkochte zaal in de Philharmonie Haarlem. Naast de opleiding cello aan het conservatorium Den Haag, doet ze ook de minor compositie. De compositielessen volgt ze bij Calliope Tsoupaki aan het Koninklijk conservatorium van Den Haag. 

Vandaag zult u werken horen van onder andere Tsjaikovsky, Gubaidulina,J.S. Bach en Fauré. Aanvang: 10.30 uur. Prijs: 7,50 euro. Kaarten vooraf reserveren bij het Fulcotheater: 030 688 42 30.


Altijd wat te doen in IJsselstein

pixabay-man-1718099-1920.jpg
Thuistips
Ook de komende tijd inspireren we je met de leukste Thuistips in IJsselstein.
Lees meer
be1a0181.jpg
Tips thuis uit eten
Geniet thuis van gerechten, drankjes en (borrel)hapjes van je favoriete restaurant in IJsselstein.
Lees meer
the-first-turk-immigrant-or-the-nameless-heroes-of-the-revolution-suat-o-gu-t-768x576-2.jpg
Tentoonstelling: Empathie
Meerdere kunstprojecten in de IJsselsteinse binnenstad op binnen- en buitenlocaties.
Lees meer
sinterklaas-2012-125-1-.jpg
Sint Zoektocht
Ontmoet Sinterklaas met QR code op diverse plekken in IJsselstein.
Lees meer
socials-20a2183.jpg
Rondje Verlicht IJsselstein
Wandel mee langs de verlichte en eeuwenoude gebouwen die IJsselstein uniek maken.
Lees meer
sinterklaas-bij-zuccotto-1.jpg
Op pad voor Sint
We inspireren je met tips voor Sint. Voor in je schoen of Pakjesavond en voor jong en oud.
Lees meer
frans-van-hoogstraten-langs-de-lange-lindelaan.jpg
Stapje Extra wandelingen
Maak je wandeling door IJsselstein nog leuker met verrassende one-minute stops onderweg.
Lees meer
be1a9374.jpg
Tips lekkers To Go
Adresjes waar je spontaan iets te eten of drinken kan halen tijdens je bezoek aan IJsselstein.
Lees meer
open-kunst-zondag-avl-low-res.jpg
Open Kunstzondag binnenstad IJsselstein
Kunstenaars openen hun ateliers: van schilderijen, grafiek tot glaskunst en zelfreflecties.
Lees meer
Grootste Kerstboom
Grootste Kerstboom
De Gerbrandytoren wordt jaarlijks rond kerst omgetoverd tot De Grootste Kerstboom ter wereld.
Lees meer
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein