Harmonie Amicitia
Ontmoeten

Harmonie Amicitia

Al 119 jaar muzikaal in harmonie
Harmonie Amicitia

Ons harmonie-orkest bestaat uit 52 muzikanten. Het orkest staat onder de muzikale leiding van dirigent Michael Engelbrecht. Jaarlijks geven wij twee á drie concerten. De muziekcommissie, bestaande uit dirigent, concertmeester en twee (wisselende) leden, kiest de te spelen werken.

Muzikanten willen zich herkennen in de muziek. Zij moeten hun gevoel in de muziek kunnen leggen. Amicitia heeft dan ook een gevarieerd repertoire. Het loopt uiteen van oorspronkelijke muziek voor harmonieorkest, bewerkingen van musicals/filmmuziek tot bewerkingen van het symfonisch repertoire. Hiernaast hebben we een vast programma met lichte muziek in onze muziekmap. 

Harmonie Amicitia is aangesloten bij de KNFM. Bij de laatste deelname aan het bondsconcours in 1999 zijn wij gekwalificeerd voor de Eerste Divisie. Alhoewel wij geen frequent deelnemer zijn aan concoursen, streven wij er wel naar dit niveau te handhaven.

Repetitie

Amicitia is de trotse bezitter van een eigen verenigingsgebouw. Een eigen gebouw om onze repetitie te houden, opleidingen te verzorgen en verenigingsactiviteiten te organiseren. Het harmonieorkest repeteert op donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur.

Na afloop van de repetitie is er tijd voor gezelligheid. Aan de bar, onder het genot van een drankje en een bittergarnituur, kunnen we napraten over de muziek of over alledaagse dingen die iedereen bezighoudt.

Michael Engelbrecht is de vaste dirigent van ons orkest

Michael Engelbrecht (Heerlen, 1979) werd reeds op 17-jarige leeftijd aangesteld als euphoniumspeler bij de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag. Eveneens op jeugdige leeftijd won hij het prestigieuze 'Concours Mondial de Tuba et Euphonium' in Guebwiller, Frankrijk. Zijn opleiding volgde hij aan het conservatorium van Tilburg, waar hij ook directie studeerde. 

Michael musiceerde met het Koninklijk Concertgebouworkest, het Residentie Orkest, het Gelders Orkest, het Brabants Orkest, Sinfonieorchester Aachen, de Marinierskapel, the Amsterdam Wind Orchestra en het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Daarnaast treedt hij op als solist en speelt hij regelmatig in kamermuziekverband.

Opleidingen

Wanneer je het leuk vindt  om een instrument te leren spelen om later mee te kunnen spelen in ons harmonieorkest, dan is onze opleiding misschien wel wat voor jou!

Wij bieden privé muzieklessen aan die worden gegeven door onze eigen docenten (vakdocenten afgestudeerd aan het conservatorium) in ons eigen verenigingsgebouw. Onze docenten leren je alles over je instrument en over de theorie, maar ook samenspel komt aan de orde. Bij ons kan je het hele jaar door starten zodat je niet hoeft te wachten op het nieuwe seizoen. 

Dit zijn onze contactgegevens

Muzikale verhalen voor de hele familie

19 mei

Op zondagmiddag 19 mei ‘vertelt’ Harmonie Amicitia samen met Ab Nieuwdorp de verhalen “De wind in de wilgen” en “Romeo & Julia”. Een heerlijke middag voor het gezin om te komen luisteren en te genieten van de avonturen van de Mol, Rat, Das, Otter en de Pad én de hartstocht van Romeo & Julia. Maar let op …. Amicitia geeft dit klassieke liefdesverhaal een verrassende wending.


“De wind in de wilgen”
Inmiddels meer dan 100 jaar oud, en daarmee een echte klassieker. Generaties groeiden op met dit kinderboek. De trouwe, eenvoudige Mol, de levensgenieter Rat, de wijze Das, de sterke Otter en de rijke, eigenwijze Pad wonen aan de rivier, ver weg van de wijde wereld. Totdat Pad besluit de wereld te gaan ontdekken ….. Kenneth Grahame schreef het verhaal; de bekende componist  Johan de Meij maakte een schitterende muzikale bewerking; Ab Nieuwdorp (bekend van het Radio 4 programma De Klassiekers) kruipt als verteller in de huid van de dieren en het orkest van Amicitia neemt het publiek mee in de spanning van het verhaal.
“Romeo & Julia”
Het mooiste liefdesverhaal ooit! De ruzie makende families; Het gemaskerde bal; De balkonscéne en het dramatische einde met het gif en de dolk. Een verhaal dat oneindig vaak verteld is, maar waar je toch steeds benieuwd bent hoe het afloopt. Amicitia houdt van uitdagingen, dus zal Ab Nieuwdorp het verhaal vertellen zoals u verwacht? Of is er een verrassende wending? Kom luisteren en laat u verrassen.
Leerlingenorkest Amicitia
Amicitia is als één grote familie. Dus op een familieconcert is het leuk om ook onze leerlingen te horen spelen. Zij openen het concert met een kort optreden.


Entree
Het familieconcert is geschikt voor de hele familie met kinderen vanaf 6 jaar.
Kaarten zijn te reserveren bij Fulcotheater (www.fulcotheater.nl) of bij de leden van Amicitia.
Prijs: € 15,-- en voor kinderen tot en met 12 jaar € 10,--. 

Blij je te ontmoeten in IJsselstein!