Hockey Club IJsseloever
Sporten

Hockey Club IJsseloever

Hockey voor iedereen!
Hockey Club IJsseloever

Hockey Club IJsseloever

Hockey voor iedereen, voor elke leeftijd, op elk niveau!

Op deze pagina leest u alles over hockeyspelen bij Hockey Club IJsseloever. De informatie is geschreven om een zo compleet mogelijk beeld te laten ontstaan van de hockeyactiviteiten bij Hockey Club IJsseloever.

Iedereen die wil hockeyen, kan ook hockeyen bij Hockey Club IJsseloever.

Hockey spelen kan bij ons veilig, waarbij iedereen dit kan doen op het eigen niveau.

Hoe je ook in je tijd zit, er zijn volop mogelijkheden om hockey te spelen: doordeweeks trainen en een wedstrijd in het weekend of alleen hockeyen doordeweeks of alleen in het weekend. Voor elke leeftijdscategorie hebben wij een mogelijkheid om te hockeyen. De jongsten zijn 4 jaar, onze oudste speler is in de 70. Hockey spelen op een zo hoog mogelijk niveau of slechts op recreatief niveau, beide kan bij ons.

Hockey is een teamsport. Voor zowel jongens als ook voor meisjes, dames en heren, is er steeds een aparte competitie.

Je kunt vrijblijvend een proeftraining bij ons volgen. Kijk op hcij.nl. Kies op de ‘Lid worden’-pagina, achter ‘Gewenst lidmaatschap’ voor ‘Proefles volgen’.

Inhoud van dit bericht:
– Hockey voor de jongste jeugd
– Hockey voor de jeugd
– Hockey voor senioren 18+
– Goallies
– Tenue
– Uitrusting
– Hockeyveld
– Hockey clinics
– Hockey spelen op je eigen niveau
– Tophockey
– Dames Doordeweeks
– Trimhockey
– LG hockey
– Zaalhockey
– Scheidsrechters
– Clubhuis
– Vrijwilligers
– Coaches, trainers en begeleiders
– Adres gegevens HC IJsseloever

Hockey voor de jongste jeugd

Kinderen van 4 jaar kunnen bij ons al spelenderwijs met hockey kennis maken. Tot hun 9de worden zij stap voor stap voorbereid op het spelen in een elftal. Hockey wordt gespeeld op een kwart- of op een half veld. Op het moment dat zij de leeftijd van 10 hebben, zijn zij klaar voor het grote werk en komen in een jeugd elftal te spelen.

Funkeys: 4-5 jaar
Onder 8 teams: v.h. Benjamins / F-jeugd: 6-7 jaar
Onder 9 teams: v.h. E6-tallen: 8 jaar
Onder 10 teams: v.h. E8-tallen: 9 jaar

Voor het aanvragen van een proefles of lidmaatschap voor je zoon of dochter, kijkt u op hcij.nl

Hockey voor de jeugd

Voor de eerste jaars D-jeugd is hockey spelen op een groot veld best wel even wennen. De teams worden ingedeeld in z.g. lijnteams en breedte teams. In een lijmteam, de Eerste teams in een speelcategorie, spelen jongens en meisjes die op een zo hoog mogelijk niveau hockey wil spelen en daar ook de capaciteiten voor heeft. Alle andere teams worden ingedeeld naar speelsterkte.

Onder 12 teams: v.h. D-jeugd: 10-11 jaar
Onder 14 teams: v.h. C-jeugd: 12-13 jaar
Onder 16 teams: v.h. B-jeugd: 14-15 jaar
Onder 18 teams: v.h. A-jeugd: 16-17 jaar

Elk team krijgt doordeweeks training en speelt competitie op zaterdag.

Voor het aanvragen van een proefles of lidmaatschap voor je zoon of dochter, kijkt u op hcij.nl

Hockey voor senioren 18+

Als senior speel je bij Hockey Club IJsseloever op je eigen niveau en klasse. Er zijn de volgende leeftijds categorieën:

Onder 25 teams: v.h. Studioren: 18-25 jaar
Reguliere teams: 18-35 jaar
Veteranen 35+ teams: 35-45 jaar
Veteranen 45+ teams: v.a. 45 jaar

Doordeweeks kan er getraind worden en speel je competitie op zondag.

Voor het aanvragen van een proefles of lidmaatschap, kijkt u op hcij.nl

Goallies

Een aparte categorie spelers, zijn de goalkeepers. De keepers krijgen bij Hockey Club IJsseloever een aparte extra training op de vrijdagavond. Met doelgerichte oefeningen wordt hen alle keepers vaardigheden bij gebracht.

Bij de jongste jeugd rouleert de keepersfunctie door het hele team. Elke speler maakt zo een keer kennis met deze specifieke taak.

In de jeugdteams (vanaf 10 jaar) wordt doorgaans met een vaste keeper gespeeld.

De club zorgt voor een passend en compleet keepers tenue, bestaande uit helm, bodyprotector, legguards, klompen, tock, handschoenen en keepersshirt.

Tenue

De teams van Hockey Club IJsseloever spelen in hun clubtenue, een rood thuisshirt, een donkerblauwe rok of broek en rode sokken. Bij uitwedstrijden wordt er eventueel gespeeld in een wit uit tenue. Clubkleding is verkrijgbaar onze webshop. Van alle clubkleding is een pas-model beschikbaar in ons clubhuis.

Voor het aanschaffen van clubkleding, kijkt u op hcij.nl

Uitrusting

Naast de clubkleding heb je als speler nog een aantal artikelen nodig:
– Een bitje voor gebidsbescherming
– Scheenbeschermers
– Hockeystick
– Hockeyschoenen
Deze artikelen zijn verkrijgbaar bij sportwinkels, al dan niet gespecialiseerd in hockey.

Hockeyveld

Bij Hockey Club IJsseloever beschikken we over 4 hockeyvelden. Dit zijn alle kunstgrasvelden, t.w. 2 watervelden en 2 zandvelden. Daarnaast is er nog een oefenkooi.

De 3-tallen en 6-tallen van onze jongste jeugd, spelen op een kwart veld. De 8-tallen spelen op een half veld. De jeugd vanaf de D-categorie, speelt op een heel veld.

Hockey clinics

Gedurende het sportseizoen worden er bij ons hockeyclinics georganiseerd.

In het voorjaar vinden de schoolclinics plaats. Alle basisscholen in IJsselstein worden uitgenodigd om met hun leerlingen uit groep 4 en 5 met de hockeysport kennis te laten maken.

Rond de schoolvakanties worden er voor de spelende jeugdleden hockeyclinics georganiseerd door onze twee topteams, Dames 1 en Heren 1.

Elk jaar, in de maand mei, organiseren wij de Schoolclinics. Alle basisscholen uit IJsselstein en omringende regio, worden uitgenodigd om met hun klassen een uurtje te komen hockeyen. Op speelse wijze worden dan enkele basisvaardigheden bijgebracht en wordt er een partijtje ‘knotshockey’ gespeeld. Plezier en sportiviteit, dat is waar het om gaat voor deze alternatieve gymnastiekles.

Hockey spelen op je eigen niveau

Bij het samenstellen van hockeyteams wordt je ingedeeld in een team van spelers met ongeveer hetzelfde speelniveau. De hockeybond, KNHB, maakt poule indelingen voor competities, waarbij rekening wordt gehouden met het speelniveau van het team.

In de eerste teams, onze z.g. lijnteams, speel je hockey op een zo’n hoog mogelijk niveau. Veel trainen, tactische besprekingen, nabeschouwingen, teambuilding, speel je in een eerste team, dan geef je 100% om steeds beter te worden.

Speel je in een z.g. breedte team, dan ligt de lat minder hoog. Je traint 1 of 2 keer in de week en speelt een wedstrijd in het weekend.

Tophockey

De twee topteams van Hockey Club IJsseloever zijn Dames 1 en Heren 1.
Dames 1 promoveerde in het seizoen 2017-2018 naar de Eerste Klasse en heeft zich daar weten te handhaven.
Het seizoen 2022-2023 werd door Heren 1 succesvol afgesloten. Zij werden kampioen in de Eerste Klasse en promoveerden naar de Overgangsklasse.
Beide teams spelen op de zondagmiddag hun thuiswedstrijden op het hoofdveld.

Kijk op hcij.nl voor meer informatie over wedstrijden van Dames 1 en Heren 1.

Dames Doordeweeks

Het dames veteranen team 45+ speelt competitie altijd op de dinsdagochtend.

Voor het aanvragen van een proefles of lidmaatschap, kijkt u op hcij.nl

Trimhockey

Wel hockey spelen, maar vrij in het weekend!

Voor hockeyers die, om wat voor reden dan ook, geen competitie wedstrijden kunnen spelen, is er het Trimhockey. Deze gemengde groep dames en heren traint en speelt op de een doordeweekse avond hockey.

Voor trimleden die toch af n toe eens een wedstrijd willen spelen, is er Trimhockey+. Je traint doordeweeks en speelt een paar keer een competitie wedstrijd als invaller in een van de seniorenteams.

Voor het aanvragen van een proefles of lidmaatschap, kijkt u op hcij.nl

LG hockey

Bij Hockey Club IJsseloever kunnen mensen met een lichamelijke beperking ook hockey spelen. Wij beschikken momenteel over een LG-team waarin leden spelen die in snelheid en techniek niet met een regulier team mee kunnen komen. Dit team staat onder deskundige begeleiding vanuit de Jeugdcommissie.
Voor meer informatie of het aanvragen van een proefles stuur je een email naar:
lghockey@hcij.nl

Zaalhockey

Het veldhockey kent in de wintermaanden een winterstop. In deze periode kunnen onze leden zaalhockey spelen. Zaalhockey is een snelle, technische, indoor hockey variant.

Het zaalhockey wordt gespeeld met een aangepaste hockey uitrusting. Je hebt hier het volgende voor nodig:
– Zaal hockeystick
– Zaal handschoen
– Zaalschoenen/gymschoenen
Deze artikelen zijn verkrijgbaar in de meeste sportwinkels.

Keepers spelen met zaalbandjes aan hun klompen en met hoezen om hun legguards.Alle keepers benodigdheden worden door de club verzorgd.

Scheidsrechters

Bij elke wedstrijd zijn er twee scheidsrechters aanwezig. Scheidsrechters zorgen ervoor dat een wedstrijd veilig en volgens de spelregels verloopt. Bij Hockey Club IJsseloever hebben we het scheidsrechtersvak hoog op in het vaandel staan. Gedurende het sportseizoen worden er regelmatig cursusavonden gehouden. Iedereen die belangstelling heeft om niet alleen de spelregels te leren maar ook te handhaven, is hierbij van harte welkom. In de agenda op de website is te zien wanneer scheidsrechters cursussen worden georganiseerd.

Speel je in een Onder 18-team of in een senioren team, dan wordt er enkele keren per seizoen een beroep op je gedaan om een wedstrijd te begeleiden. Nieuwe scheidsrechters worden daarbij begeleid door een ervaren scheidsrechter.

Als de taak van scheidsrechter helemaal jouw ding is, kun je hierin doorgroeien. Je kunt een z.g. CS+ worden. Je bent dan als clubscheidsrechter inzetbaar bij wedstrijden in de hogere speelklassen.

Clubhuis

Wij zijn trots op ons mooie gezellige clubhuis. Het is een van de modernste van Nederland. Voor de bouw werden duurzame materialen gebruikt en het wordt klimaatneutraal geëxploiteerd.

Op de competitiedagen bruist het hier van de activiteit en gezelligheid. Wekelijks organiseren wij evenementen, themabijeenkomsten en activiteiten. Onze leden kunnen elkaar hier ook buiten het sportieve gebeuren ontmoeten.

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers is er geen bal aan!

Onze club wordt succesvol gerund dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Een lidmaatschep van Hockey Club IJsseloever is veel meer dan alleen trainen en wedstrijden spelen. Zonder vrijwilligers wordt er geen bal geslagen. Als club rekenen wij dan ook op de welwillendheid van onze leden om zich naast hockey ook in te zetten voor diverse taken. Vele handen maken ligt werk. Op hoe meer vrijwilligers wij kunnen rekenen, hoe minder het werk voor een ieder is.

Wij zijn ook altijd weer op zoek naar vrijwilligers voor het uitvoeren van diverse taken. Twee belangrijke taken zijn het draaien van een bardienst en het doen van groenonderhoud. Kun je een uurtje tijd vrijmaken, meld je dan aan als vrijwilliger bij een van onze commissies.

Op onze website vermelden wij regelmatig vacatures voor zowel bestuursfuncties als voor functies in een van onze commissies.

Voor meer informatie en contact gegevens, zie onze website hcij.nl. Op ‘De Club’-pagina vind je onder ‘Organisatie’ al onze commissieleden en hun contactgegevens.

Coaches, trainers en begeleiders

Elke team heeft bij ons begeleiding van o.a. een coach en een trainer. Als je enige hockeyervaring hebt of je vind het leuk om een team te begeleiden, meld je dan aan en word ondersteunend lid.

Je kunt aanmelden op onze website hcij.nl. Kies op de ‘Lid worden’-pagina, achter ‘Gewenst lidmaatschap’ voor ‘Ondersteunend lid’.

Voor het laatste nieuws van Hockey Club IJsseloever kijk je op hcij.nl.

Hockey Club IJsseloever

bezoekadres:
Zomerdijk 42
3402 MJ IJsselstein
030-6888226

webadres
info@hcij.nl

postadres:
Postbus 100
3400 AC IJsselstein

Deze tekst is herschreven voor seizoen 2023-2024.
Laatste aanpassing: 26 mei 2023

Dit zijn onze contactgegevens

Altijd wat te doen in IJsselstein

affiche-verbonden-stad.jpg
Tentoonstelling: Verbonden Stad
Een tentoonstelling over architectuur, thuisgevoel, verandering en aanpassing.
Lees meer
zomerfestijn1-1.jpg
Zomerfestijn+
Een gevarieerd activiteitenprogramma voor thuisblijvers in IJsselstein in de zomervakantie.
Lees meer
voorjaarsavondwandeling-oude-nicolaaskerk-lr-tony-buijse-.jpg
Beklimmingen toren Oude Nicolaaskerk
Laat je rondleiden in de unieke Pasqualini-toren en de kerk.
Lees meer
fietsrondleiding-architectuur-in-ijsselstein-foto-willemien-as-lr.jpg
Fietsrondleiding architectuur
Fiets een avond mee met een gids en architect langs moderne gebouwen en hoor de verhalen.
Lees meer
img-3959-lr-1.jpg
Bomenwandeling
“Alleen de bomen dromen, hoog boven ’t verkeer”, … een wandeling langs en onder bomen in IJsselstein
Lees meer
IJVO
IJVO
Een week lang hutten bouwen, verven, toneel, sport & spel, knutselen en nog veel meer.
Lees meer
mini-huttenbouw-1140p.jpg
Mini-huttenbouw
Kinderen maken met (groot)ouders en vriendjes een huttendorp van karton in de speeltuin.
Lees meer
IJsselstein OUTLET
IJsselstein OUTLET
De binnenstad van IJsselstein wordt omgetoverd tot een Outlet.
Lees meer
Foute Zomerfeest
Foute Zomerfeest
Het gezelligste meezingfeest van de regio!
Lees meer
cultitijd-header-website-1200x380-pix-v2-01.jpg
CultiTijd in IJsselstein
Kom je ook dansen, zingen, muziek maken, kunst proeven en theater beleven?
Lees meer
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein