brasserie-1560.jpg
Eten & Drinken

Lekker lang lunchen in IJsselstein

De lekkerste lunchadresjes voor een goede middagpauze
Lekker lang lunchen in IJsselstein

Wist je dat IJsselstein een schat aan heerlijke eetgelegenheden herbergt voor degenen die van lekker lunchen houden? We tippen een paar echte lunchadresjes om te genieten van een welverdiend 12-uurtje voor iedereen die in IJsselstein woont of die een dagje komt shoppen en cultuur snuiven.  

Als je op zoek bent naar een unieke en sfeervolle plek om te lunchen, is Brasserie 1560 een absolute aanrader. Dit restaurant is gevestigd onder het historisch stadhuis, in het souterrain, en zo stijlvol als dat klinkt, zo ziet dat er ook uit. Je proeft er net zo makkelijk van een lichte salade als van een gerecht voor de stevige middagtrek. Je kunt rekenen op vertrouwde specialiteiten, de vaste bezoekers kennen ze wel, of voor de wisselende specials. Je wordt hier sowieso blij van de verrassende smaken. Bij mooi weer kun je terecht op het terras op De Plaats, waar je ook kunt plaatsnemen bij het naastgelegen Bar Brasserie Joris. Daar is de sfeer ‘gewoon’ gezellig en ongedwongen, of je nu komt voor een zakelijke lunch of een lunch met familie of een vriend(in). Wat je ook kiest, je komt er voor lekker vers bereid eten.    

Voor een informele maar smaakvolle lunchervaring moet je Eten van de Vos eens bezoeken. De ‘Vosti’ is een hit bij iedereen die zijn tanden zet in deze knapperige variant van de tosti. Andere belegde broodjes of een fantastisch zelfgemaakt soepje zijn ook populair. Een ideale plek voor een snelle en smaakvolle lunch. Er is in dit leuke pandje aan de Voorstraat ook ruimte om te werken, dus neem je laptop mee. Nog een pluspunt: koffie kun je zelf tappen! 

Lunchroom ZoLekker is een bijzondere plek waar je niet alleen kunt genieten van heerlijke gerechten, maar het is ook een plek waar medewerkers met een verstandelijke beperking kunnen werken in de horeca. Dit charmante lunchcafé biedt een menu vol smaakvolle opties en al dit lekkers wordt met dezelfde zorg en creativiteit bereid. Het is een toplocatie om te eten, maar ook om te ervaren. De lunchroom is tijdelijk gesloten in verband met verhuizing, maar zet een bezoek op je lijstje en bestel ondertussen gewoon voor de catering van een leuk event. 

Melvienne Lunchroom zorgt voor een onvergetelijke lunchervaring, zeker als je kiest voor de befaamde uitsmijter. Natuurlijk zijn er ook andere heerlijke broodjes en taartjes voor als je zin hebt in een zoete versnapering na de lunch of bij de koffie. De locatie was al goed bekend als De Lakei, maar is een blijvertje in het beheer van Melvienne. Vraag ook eens naar de verrassingen buiten de kaart om of blijf extra lang plakken voor de snackborrelplank. 

Loft 88 verwelkomt je in een eigentijdse en toch ontspannen sfeer. De keuken staat bekend om zijn eenvoudige, maar smaakvolle gerechten, bereid met de allerbeste verse ingrediënten. Een ideale bestemming voor een gezellig samenzijn met vrienden en familie. Het is een urban oase met een boho vibe, je voelt de heerlijke strandvibe middenin de stad.  

De charmante Brasserie de Kloostertuin is gehuisvest in een historisch klooster uit 1495. Je ziet dat aan de eeuwenoude gewelven van het klooster, maar de inrichting is modern en uitnodigend. Het jonge en enthousiaste team serveert klassieke en eigentijdse lunchgerechten, geïnspireerd door smaken van over de hele wereld, van club sandwiches tot flammkuchen. 

In de Kerkstraat vind je Kerck Delicatessen met de lekkerste belegde ciabatta's to go en andere unieke producten voor op de borrelplank of in de keuken. Een heerlijk Italiaans broodje met exclusieve ham vers van het mes, taleggio met rode pesto of manchego met vijgencompote. Bij elk product hoort een mooi verhaal en een heel eigen smaak.  

De allernieuwste aanwinst op de Benschopperstraat is De Stadskamer. Dit lunchadresje is veelbelovend. Ze schenken er bekende, heerlijke koffie en de lekkerste wijnen, ook bij de lunch. Het heeft veel potentie om een vaste plek op jouw favorietenlijst te veroveren. Ga eens proeven en proberen! 

Kom ontspannen lunchen met vrienden, met je romantische date of verwen jezelf tijdens het verkennen van de stad! 

 

De leukste koffie-adresjes 

De wereldkeuken van IJsselstein


Foto: Brasserie 1560

Altijd wat te doen in IJsselstein

nl-ijsshkij-03954kajuit.jpg
Tentoonstelling: De Kajuit en de (kunstzinnige) tijdsgeest van de jaren '80

Lees meer
kasteeltoren-krokus-casparina-van-t-pad-1.jpg
Lente in IJsselstein
Ook de lente in je bol? Bekijk het overzicht met actieve en smaakvolle uitjes voor het voorjaar.
Lees meer
header-nb-lente.jpg
Erop uit met kids
Kom je spelen, speuren, shoppen, sporten en smullen in IJsselstein?
Lees meer
dodenherdenking3.jpg
Dodenherdenking
IJsselstein herdenkt slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, oorlogssituaties en vredesmissies.
Lees meer
windotter-low-res-1.jpg
Nationale Molendag
Maak kennis met De Windotter en restanten van vroegere molens in IJsselstein en omgeving.
Lees meer
IJsselsteinloop kids foto bernard brosi
IJsselsteinloop
De PodoXpert IJsselsteinloop vindt dit jaar voor de 41e keer plaats.
Lees meer
paardenlaan1-2.jpg
Wijkwandeling Nieuwpoort
Wandel mee met een gids en hoor de verhalen van deze oudste naoorlogse wijk van IJsselstein.
Lees meer
whatsapp-image-2022-04-29-at-6.51.17-pm.jpeg
IJsselstein Live
Drie gezellige avonden IJsselstein Live op het Podium met tal van artiesten.
Lees meer
fulco-s-vocaal-festival-in-ijsselstein-foto-ton-willemse-.jpg
Fulco's Vocaal Festival
Een festival voor en door meer dan 70 koren en 2500 zangers op 11 verschillende locaties.
Lees meer
zomercarnaval-mei-2024-1.jpg
Zomercarnaval IJsselstein Live

Lees meer
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein