Museum IJsselstein
Ontmoeten
Bekijken

Museum IJsselstein

Laat je verrassen bij MIJ
Museum IJsselstein

Museum IJsselstein (MIJ) wil het dichtbije bijzonder maken en het bijzondere dichtbij brengen. MIJ is dé plek waar IJsselstein en de wereld elkaar ontmoeten. Laat je leiden door de vaste opstelling waarin de nadruk ligt op de IJsselsteinse geschiedenis en laat je inspireren door de wisseltentoonstellingen waarin hedendaagse kunst en cultuur de boventoon voeren. MIJ toont spannende combinaties en verbindt verleden en heden aan actuele thema’s. Laat je verrassen bij MIJ.

'Beeld Taal.
Aanstormend talent van Galerie Pouloeuff'

Van 9 maart tot en met 26 mei 2019 is in Museum IJsselstein (MIJ) de tentoonstelling 'Beeld Taal. Aanstormend talent van Galerie Pouloeuff' te zien. De expositie biedt een selectie van werken van jonge kunstenaars van Galerie Pouloeuff uit Naarden. MIJ gaat hiermee voor de vierde maal een samenwerking aan met deze galerie. De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 9 maart om 15.00 uur. 

Voor deze expositie is een zevental jonge kunstenaars geselecteerd. Op een speelse manier zoeken zij naar de vorm van hun werk. Vaak speelt taal hierbij een rol. Een titel die een absurde werkelijkheid suggereert, een gebied dat zich afspeelt buiten de randen van het schilderij, of een begrip dat juist een steeds terugkerende begrenzing geeft. Het beeld en de taal vullen elkaar aan en vertellen een verhaal.

MIJ vindt het belangrijk om een diversiteit aan kunstdisciplines te laten zien, van lokaal tot internationaal bekend, van gevestigde namen tot aanstormend talent. Om die reden werkt MIJ voor deze tentoonstelling samen met Galerie Pouloeuff uit Naarden. Galerie Pouloeuff is een platform en broedplaats voor jong artistiek talent dat hun bijzondere aanleg laat zien op een professioneel podium. Galerie Pouloeuff is een initiatief van de Keep an Eye Foundation.

Deelnemende kunstenaars  
Kevin Bauer, Chan Chiao Chun, Sam Hersbach, Nienke Hoed, Annelotte Lammertse, Thomas Sadee, Liselot Veenendaal

Dit zijn onze contactgegevens

Openingstijden:
Woensdag: 13.00-17.00
Donderdag: 13.00-17.00
Vrijdag: 13.00-17.00
Zaterdag: 13.00-17.00
Zondag: 13.00-17.00

Kasteeltoren: theater met Ridder Roderick

26 mei

De kasteeltoren uit 1528 is het laatste tastbare deel van het in 1888 afgebroken kasteel. Ridder Roderick brengt de geschiedenis weer tot leven in een spannende theatervoorstelling.

Wanneer: zondag 31 maart, 28 april, 5 mei en 26 mei 2019
Tijdstippen:
13.30, 14.00, 14.30, 15.00 en 15.30 uur
Wie:
kinderen en volwassenen
Kosten:
gratis*
*Op vertoon van geldig entreekaartje. Museumkaart, Goede Vrienden van MIJ en jongeren t/m 18 jaar gratis toegang.


Blij je te ontmoeten in IJsselstein!