Theater Pantalone
Ontmoeten
Bekijken

Theater Pantalone

Meer dan alleen een theater
Theater Pantalone

Een uniek theater in IJsselstein

Theater Pantalone is een uniek theater in IJsselstein. Het is opgericht en wordt in stand gehouden door een grote schare enthousiaste vrijwilligers.

Theaterseizoen

Het theater biedt jaarlijks een gevarieerd programma met toneel- en theatervoorstellingen van Theaterstichting Kwibus, fantastische popconcerten, koorconcerten, exposities en nog veel meer. Bekijk het actuele theaterprogramma

Iedereen voelt zich thuis

Elke week komen er velen om te repeteren voor zang en toneel, worden er theatercursussen gegeven en wordt er gedanst en getrommeld. Kortom: volop creatieve en culturele activiteiten in een theater waar iedereen zich thuis voelt.

Kwibus l Theaterproducties

Repetities voor de verschillende producties van Kwibus. Per productie selecteert Kwibus de spelers op basis van wat nodig is voor het betreffende stuk: toneelspel, zang, dans. Informatie: Kwibus

Kwibus l Zanglessen

Zanglessen worden gegeven naar keus individueel of in kleine groepen. Voor alle leeftijden. Informatie: Kwibus.

Kwibus l Toneellessen

Toneellessen worden gegeven op dinsdag. Diverse leeftijdsgroepen. Informatie: Kwibus 

Kwibus l Musicallessen

Musicallessen zijn er op woensdag- en donderdagmiddag. Leren zingen, dansen en acteren. Voor verschillende leeftijden. Informatie: Kwibus

DuizendpootPercussie l Djembélessen

Lessen op de djembé voor kinderen en volwassenen. Voel de Afrikaanse ritmes door je lijf stromen. Informatie: DuizendpootPercussie

StarLight LineDance Company l Linedance

Elke maandagavond van 20.00 - 22.30 uur. Informatie: StarLight LineDance Company.

Verhuur 

Pantalone is te huur voor voorstellingen of andere activiteiten. Zowel de intieme theaterzaal als de gezellige foyer en de bovenzaal kunnen worden gehuurd. De theaterzaal heeft 134 zitplaatsen en biedt ook mogelijkheden voor rolstoelen. Meer weten? Neem contact met verhuur.

Dit zijn onze contactgegevens

Zing en dans met de Russen!

21 december
Tijdens deze voorstelling leert u van alles over de traditionele Russische volksmuziek. Dat varieert van romantische en strijdbare kozakkenliederen tot liederen voor koude winteravonden en bijzondere gypsy songs.
U wordt door Vitaliy en Alla gedurende deze avond van harte uitgenodigd om mee te zingen en te dansen. Hoe u moet dansen? Dat leert u tijdens deze voorstelling!


Aanvang 20:00 uur;  Entree € 15,-;  Informatie en kaarten

Stones Tribute

12 januari
Live band: Undercover:  rauw en puur als de Stones zelf

Undercover is een echte live band. Rauw en puur zoals de Stones zijn. Zonder een kopie te willen zijn van de Rolling Stones heeft Undercover een zanger met een net zo energieke performance als Mick Jagger en worden de legendarische riffs van Keith Richards in authentieke stemming gespeeld.
Undercover klinkt als de Stones in hun beste jaren en speelt de nummers hartstochtelijk en herkenbaar. Voor en na de pauze op volle sterkte.
Tijdens het gehele concert kan er gedanst worden.

Aanvang 20:00 uur.   Entree: €12,50.   Informatie en kaarten

Als de kat van huis is...

26 januari t/m 27 januari
De nieuwe IJsselsteinse groep Ouwe Taarten Theater presenteert: ‘Als de kat van huis is…’

In verzorgingshuis ‘De Morgenster’ vinden de bewoners het maar wat saai. Een tehuis waar de activiteitenbegeleider het niet voor elkaar krijgt, waar het eten tot snot gekookt is en waar verzorgers de bizarre gewoonte hebben om in de wij-vorm te spreken.
Laat je meenemen door een groep ouwe taarten die ondanks alle ongemakken er het beste van proberen te maken en zeker niet gaan zitten wachten op het einde.

Ouwe Taarten Theater is een enthousiaste groep van 12 dames. In januari zijn ze gestart met wekelijkse theaterlessen in IJsselstein. Samen met regisseur en docent Celine van de Sande hebben ze gewerkt aan hun eerste stuk ‘Als de kat van huis is…’. Een voorstelling die ontstaan is uit gesprekken, improvisaties en theateroefeningen.

Aanvang 26-1: 20:00 uur, 27-1: 15:00 uur   Informatie en kaarten

Kwibus speelt: Het Grote Gaan

02 februari
Dan valt jouw familie nog mee!

In zijn vakantiehuis nodigt Holm zijn kinderen en beste vrienden uit voor een feestelijk etentje. Over wat te vieren valt laat hij iedereen in het ongewisse. Hij wil de reden op de avond zelf vertellen bij lekker eten en een goed glas wijn. Zijn ex-vrouw Ella, die arts is, is de enige die op de hoogte is van zijn plannen.
Het bevriende echtpaar Adrian en Katharina komt. Holms oudste dochter Marie heeft eigenlijk geen tijd en komt nog even langs onderweg naar een conferentie. wijn. Ze brengt haar collega en nieuwe vriend Heiko mee. De jongste, wat verstrooide dochter Charlotte komt uit Frankrijk over. Het is lang geleden dat de gasten in deze samenstelling bij elkaar zijn geweest.
Over de plotselinge uitnodiging heeft iedereen zo zijn eigen mening. Als uiteindelijk uitkomt dat Holm ongeneselijk ziek is en uit het leven wil stappen in een kliniek in Zwitserland, is het hek van de dam. Zijn beslissing roept woede en onbegrip op. Daarnaast komen er in de loop van de avond zo veel oud zeer en niet opgeloste conflicten naar boven, dat Holms beslissing naar de achtergrond schuift.


Aanvang 20:00 / 14:00 (17-2) uur.  Entree: €13,50 / €10,- (2-2)  Informatie en kaarten

Winter Meezingochtend

10 februari
Met Inge van Keulen

Wat is er nu fijner dan uit volle borst te zingen? Op deze meezingochtend doen we dat!zingende vogel 5
Ben je geschoold of zing je alleen onder de douche? Maakt niet uit - samen maken we er een heerlijke ochtend van, want het gaat niet om de techniek en het niveau, maar om het plezier en de energie!
Zingen brengt je bij je bron en je creativiteit. Wereldmuziek of come together-songs zingen versterkt je energie, werkt stress-verminderend, brengt plezier en je leert vertrouwen op je oren!
Tijdens deze meezingochtend staan liederen uit diverse windstreken centraal: liederen om te zingen, te spelen en om mee te improviseren. Voorbereiding is niet nodig, verras je zelf, nieuwsgierig zijn is genoeg om te komen zingen.
We zingen zonder bladmuziek, want hoe mooi dat ook kan zijn, het beneemt ons óók spontaniteit en vrijheid. Speelsheid is ons muzikale gereedschap.
Voor jongeren en volwassenen.

Aanvang 11:00 uur   Entree: €15,- /€7,50  Informatie en kaarten

IJsselsteins Zeemanskoor

17 maart
Benefietconcert KWF/Alpe d'Huzes
Voor de 10de keer komt het IJsselsteins Zeemanskoor naar Theater Pantalone voor hun benefietconcert. Een jubileum dus! Het wordt weer gegarandeerd een succes voor zangers, publiek en het KWF / Alpe d`Huzes. Een middag vol zeemansliederen. Het gastoptreden wordt verzorgd door de Boerenkapel van Harmonie Amicitia. Wees er snel bij.

Aanvang 14:00 uur   Entree: €7,50  Informatie en kaarten

Kwibus speelt: Koning Lodewijk de Enige

22 maart t/m 23 maart
Haat, liefde en jaloezie

Kies wie je wil zijn.
De spelers van Kwibus krijgen de opdracht om Romeo en Julia te spelen.
Al snel blijkt dat de acteurs helemaal geen zin hebben in Romeo en Julia, liever een sprookje, of beter nog een koningsdrama. Of alle twee! De acteurs en de regisseur besluiten een grappige musical te maken over het leven van de jonge Koning Lodewijk de Enige. Wat kies je als alles mogelijk is? Je toekomst wordt toch niet bepaald door je afkomst, je ouders of je omgeving? Wat als de koning geen koning wil zijn?
De spelers komen er al gauw achter, dat ze absoluut niet kunnen zonder grime, geluid, licht, kleding en natuurlijk een regie-assistente. Maar een goed verhaal is nog het aller belangrijkst!


Kijkadvies: 6 jaar.   Aanvang 19:00 / 14:00 (7-4) uur.  Entree: €10,- / €8,- (22-3).  Informatie en kaarten

A real night at the Oscars

12 april t/m 14 april
Sing4Fun bestaat 10 jaar!!

In 2019 viert Sing4Fun haar 10-jarige jubileum met drie concerten in ons gezellige theater. Het belooft een "Oscar"-waardig optreden te worden, met evergreens, medleys en hedendaagse songs, inclusief live band. Met een koor van 40 vrouwen oefent Sing4Fun onder de bezielende leiding van dirigent Meike Veenhoven, die zelf Nederlandse chansons schrijft en wekelijks ten gehore brengt in IJsselstein.


Aanvang 19:30 / 14:00 (14-4) uur.  Entree: €12,50.  Informatie en kaarten

One After 909: Tribute to the Beatles

20 april
Alleen de Beatles waren beter!

De Beatles-tributeband ‘One After 909’, genoemd naar de gelijkluidende song van The Beatles, heeft grote regionale bekendheid en is na zes uitverkochte shows voor de zevende keer in Pantalone. De authenticiteit en samenzang van ‘One After 909’ bracht de band diverse keren naar de Cavern Club in Liverpool en de Indra in Hamburg. Ze spelen een groot gedeelte van het totale Beatles repertoire, vergezeld door de Blue Meanies, hun trouwe blazers- en toetsenensemble. Ga ook mee naar de 60’er jaren en dwaal met je ogen dicht af naar de tijden van Paul, John, George en Ringo!


Aanvang 20:00 uur.  Entree: €17,50.  Informatie en kaarten

KOOK College: Elke dag vers eten op tafel

21 mei t/m 18 juni
Kookkollege van Robert Verweij van TeesT Culinaire Opleidingen.

De Tweede Serie!
Wil je afwisselend en lekker eten zónder pakjes en zakjes? Wil je weten hoe je een goede gehaktbal met jus maakt? Wil je gezond en vers leren koken van een TV-kok? Wil je niet meer gestresst naar de supermarkt om vijf uur?
Welkom, je zit hier goed. Want Robert Verweij (bekend van RTL4 met o.a. Life & Cooking) gaat mensen leren koken. Écht koken, dus elke dag lekker vers eten op tafel!

Het KOOK College is een programma van 3 avonden: 19:30 tot 22:00 op de dinsdagen 21 mei, 4 juni en 18 juni
De kaarten kosten €39 euro voor 3 avonden, dus maar €13 per avond!


Informatie en kaarten

MajestiQ: Britse pop en rock

25 mei
Wat nou, Brexit?

MajestiQ speelt stevige rock – & pop covers van Britse bands. Ze nemen je mee op een muzikale reis langs al die geweldige Britse hits van de afgelopen decennia. Denk daarbij natuurlijk aan Queen (A Night at the opera), de Beatles en de Rolling Stones, maar bijvoorbeeld ook aan Supertramp, The Police, Kate Bush, 10CC en Amy Winehouse.
Dat doen ze met geweldige harmonieuze meerstemmige vocalen, vette gitaarlicks, virtuoze toetsenpartijen, diep brommende baspartijen en superstrakke drums! Wat nou, Brexit?Aanvang 20:00 uur.  Entree: €10,-.  Informatie en kaarten

No Direction: Swingend muziekfeest

01 juni
De beste Lekkerste Rockers uit de Top 2000

Maart 2018 gaf de IJsselsteinse coverband No Direction een indrukwekkend concert in Pantalone. Dit concert stond in het teken van het afscheid van zanger Hans van Doorn. Zijn rol werd ingevuld door tal van muzikale vrienden, die de titel van de avond, ‘With a little help from my friends’ meer dan waarmaakten. Samen zorgden ze voor een passend eerbetoon in de vorm van een onweerstaanbaar swingend muziekfeest. Benieuwd hoe de band er ruim een jaar later voorstaat? Met No Direction kan het alle kanten op, maar één ding is zeker: stilzitten is opnieuw geen optie.

Aanvang 20:00 uur.  Entree: €12,-.  Informatie en kaarten

Genesis Project: Seconds Out show

08 juni
De populaire show uit 1976

Genesis Project is weer terug met de Seconds Out show van Genesis. Deze populaire show uit 1976 wordt in menig huiskamer nog regelmatig gedraaid. En nu dus live te zien in Theater Pantalone!
Voordat de Seconds Out show begint, speelt Genesis Project een aantal solo werkjes van Peter Gabriel. Met nummers als Sledgehammer, Blood of Eden en Come talk to me wordt de prachtige muzikale sfeer van Peter Gabriel akelig dicht benadert.


Aanvang 20:00 uur.  Entree: €12,50.  Informatie en kaarten

​Rock 'n Roll Junkies: Brood

22 juni
De lekkerste Brood band

Nederlands grootste rock fenomeen: Brood!
Rock 'n Roll Junkies laat met de grote, bekende hits van Herman Brood zijn wilde hoogtijdagen herleven! Vijf Brood liefhebbers vonden elkaar begin 2016 in hun bewondering, liefde en respect voor Nederlands grootste rock fenomeen ooit: Herman Brood. Inmiddels zijn ze vele tientallen optredens verder en spelen ze de zalen plat: Rauw, snel en vol vuur komen ze allemaal voorbij: I Love You Like I love Myself, Never Be Clever, Ladykiller, Tattoo Song, Sleeping Bird, Dope Sucks, Rock & Roll Junkie, Street, Saturday Night, Get Lost, etc.

Aanvang 20:00 uur.  Entree: €10,-.  Informatie en kaarten

D-Dancers: Le Cirque

29 juni
Hard werken, vallen en opstaan.Op zaterdag 29 juni is het zover: de jaarlijkse eindshow van de D-Dancers.
Door het seizoen heen doen zijn diverse optredens als achtergronddanseressen, op maat gemaakte acts voor uiteenlopende evenementen, maar ook dansen zij tijdens openingen en voor de ouderen in onze samenleving. Ook lopen zij modeshows en staan zij model voor diverse shoots. Tevens zijn zij ook welkom dames en campagne dames voor de gasten van verschillende bedrijven.
Tijdens hun eigen eindshow laten ze een hele andere kant van zich zelf zien. Zo ook dit jaar tijdens hun show Le Cirque. De naam verraadt het al een beetje, het gaat over een circus. Eigenlijk een heel gewoon circus, of toch niet? Leven er misschien nog artiesten uit een heel ver verleden?
We laten het allemaal zien tijden Le Cirque in theater Pantalone.
Kom je ook?

Aanvang 20:00 uur.  Entree: €11,50.  Informatie en kaarten
Blij je te ontmoeten in IJsselstein!