Theater Pantalone
Ontmoeten
Bekijken

Theater Pantalone

Meer dan alleen een theater
Theater Pantalone

Een uniek theater in IJsselstein

Theater Pantalone is een uniek theater in IJsselstein. Het is opgericht en wordt in stand gehouden door een grote schare enthousiaste vrijwilligers.

Theaterseizoen

Het theater biedt jaarlijks een gevarieerd programma met toneel- en theatervoorstellingen van Theaterstichting Kwibus, fantastische popconcerten, koorconcerten, exposities en nog veel meer. Bekijk het actuele theaterprogramma

Iedereen voelt zich thuis

Elke week komen er velen om te repeteren voor zang en toneel, worden er theatercursussen gegeven en wordt er gedanst en getrommeld. Kortom: volop creatieve en culturele activiteiten in een theater waar iedereen zich thuis voelt.

Kwibus l Theaterproducties

Repetities voor de verschillende producties van Kwibus. Per productie selecteert Kwibus de spelers op basis van wat nodig is voor het betreffende stuk: toneelspel, zang, dans. Informatie: Kwibus

Kwibus l Zanglessen

Zanglessen worden gegeven naar keus individueel of in kleine groepen. Voor alle leeftijden. Informatie: Kwibus.

Kwibus l Toneellessen

Toneellessen worden gegeven op dinsdag. Diverse leeftijdsgroepen. Informatie: Kwibus 

Kwibus l Musicallessen

Musicallessen zijn er op woensdag- en donderdagmiddag. Leren zingen, dansen en acteren. Voor verschillende leeftijden. Informatie: Kwibus

DuizendpootPercussie l Djembélessen

Lessen op de djembé voor kinderen en volwassenen. Voel de Afrikaanse ritmes door je lijf stromen. Informatie: DuizendpootPercussie

Verhuur 

Pantalone is te huur voor voorstellingen of andere activiteiten. Zowel de intieme theaterzaal als de gezellige foyer en de bovenzaal kunnen worden gehuurd. De theaterzaal heeft 134 zitplaatsen en biedt ook mogelijkheden voor rolstoelen. Meer weten? Neem contact met verhuur.

Dit zijn onze contactgegevens

40 jaar Breakfast in America

26 oktober

Supertramps best verkochte album
Eerste (tryout)concert van de nieuwe show
De Nederlandse band Supertrap zet ook dit seizoen de geniale muziek van Supertramp op het podium in ons theater. De vorige concerten in Pantalone waren allemaal uitverkocht! Nu kiezen ze Pantalone uit voor het eerste concert van hun nieuwe show.
Deze energieke band “ademt” gewoon Supertramp en laat het publiek zien dat deze muziek van alle tijden is.
In 2019 is het 40 jaar geleden dat Supertramp hun best verkochte album “Breakfast in America” uitbracht. Reden voor Supertrap om het album dit seizoen integraal uit te voeren. Wat dacht je van: The logical song, Breakfast in America, Goodbye Stranger, Take the long way home…
Verder komen ook vele pareltjes van de andere albums uit hun glorietijd voorbij. Een avond die de ware Supertramp liefhebber niet wil en mag missen!

Kijk hier voor meer informatie

Sixties Revolution Liveshow!

02 november

Tribute to the Sixties
Sixties Revolution Liveshow! brengt de jaren zestig weer tot leven. Van The Beatles tot de The Kinks, van The Rolling Stones tot The Doors.
Bandleden Arjan, Rob, Jules en Jan nemen je met hun originele Philicorda orgel, bas, gitaar en drums mee op een muzikale reis. Hun repertoire is uitgebreid en verrassend. Steeds weer vullen ze dit repertoire aan met nummers uit de zestiger jaren.


Kijk voor hier meer informatie

Meezingochtend

17 november, 19 januari, 29 maart, 07 juni


Lekker zelf zingen  o.l.v Inge van Keulen
Wat is er nu fijner dan uit volle borst te zingen?
Op deze meezingochtend doen we dat!
Ben je geschoold of zing je alleen onder de douche? Maakt niet uit - samen maken we er een heerlijke ochtend van. Het gaat niet om de techniek en het niveau, maar om het plezier en de energie!
Tijdens deze meezingochtend staan liederen uit diverse windstreken centraal: liederen om te zingen, te spelen en om mee te improviseren. Voorbereiding en bladmuziek is niet nodig, verras je zelf. Nieuwsgierig zijn is genoeg om te komen zingen.


Kijk hier voor meer informatie


Sinterklaas: Het boek is zoek

23 november t/m 24 november, 30 november t/m 01 december

Alle kinderen verheugen zich op de komst van Sinterklaas.

Welke Pieten zal hij deze keer meebrengen?
Komt Keukenpiet? En Veegpiet? Leespiet die is er zeker bij want die heeft vanaf de boot al een mailtje gestuurd naar de bibliotheek. Een hele lijst met boeken die hij wil lenen.
Als de boot aankomt in de haven staan Maxime en Danique en hun vrienden op de brug. Na de intocht mogen ze zelf helpen om alle cadeautjes van de boot naar het Pietenhuis te brengen.
Het is een drukke tijd voor Sinterklaas. Hij weet precies welke kinderen er verlanglijstjes hebben gestuurd want alles staat in zijn grote boek.
Als op een ochtend blijkt dat het grote boek weg is, breekt er paniek uit.
Iedereen gaat op zoek naar het boek.

Kijk hier voor meer informatie

MajestiQ: A night at the theatre

07 december

Wat nou, Brexit?
Britse pop en rock - De succesvolle show nog eens
MajestiQ speelt rock - & pop covers van Britse bands. De geslaagde show van vorig seizoen komen ze graag nog eens herhalen.
MajestiQ neemt je mee op een muzikale reis langs veel geweldige Britse hits van de afgelopen decennia. Denk daarbij aan Queen, the Beatles & the Stones, maar bijvoorbeeld ook aan Kate Bush, Supertramp, The Police, 10CC en Led Zeppelin.  Dat doen ze met geweldige harmonieuze meerstemmige vocalen, vette gitaarlicks, virtuoze toetsenpartijen, diep brommende baspartijen en superstrakke drums.
No deal? Big deal!

Kijk hier voor meer informatie


Kerst-Swing unplugged

21 december t/m 22 december


Vrouwe IJsselstein Swingt unplugged de Kerst in
Spetterend kerstconcert
Van een inval in een stal, een verstoorde nachtrust en bezoek van uitheemse types.
Geniet in deze donkere dagen van een avond of middag vol lichte muziek, gebracht door deze ambitieuze vocal group uit IJsselstein. Zonder instrumentale begeleiding, zonder versterking, maar met muzikaal leider Floor van Erp en met een flinke dosis pure en eerlijke kerstsfeer.
En zing je zelf ook in een koor? Dan heeft Vrouwe IJsselstein Swingt binnenkort een leuke kortingsactie! Je krijgt zelfs de kans om met de vrouwen op dit prachtige podium te staan! Hou daarvoor hun website goed in de gaten.

Kijk hier voor meer informatie

Kerstpakket

27 december t/m 29 december

Blijspel en tranentrekkend gezang op één avond
Kwibus trakteert u zo tegen het einde van het jaar op een kerstpakket. Twee voorstellingen op één avond.
Voor de pauze de voorstelling Taai Vlees en na de pauze een muzikaal optreden van Trio Triest.


Taai Vlees
Een vrolijk toneelstuk van Teun Smits.
Twee zussen zien elkaar traditiegetrouw op de laatste avond van het jaar. Er blijkt heel wat wrevel te zijn tussen de zussen en de mannen zitten er maar mooi mee. Dat betekent niet alleen buiten maar ook binnen vuurwerk!


Trio Triest
Het trio zingt en speelt tranentrekkende liedjes die zorgen voor een lach op uw gezicht. Het vrolijke trio bestaat uit John Oostrom, Ad Elbertse en Judith Spithoven.

Kijk hier voor meer informatie

Pestival

17 januari t/m 18 januari, 24 januari t/m 25 januari, 31 januari t/m 02 februari

Zes x over pesten.
Pesten is minder ver weg dan je denkt. Herken je jezelf in een bepaalde rol? Met vrijf grappige en ernstige verhalen brengen jonge spelers het thema pesten onder de aandacht in toneelstukjes van ongeveer tien minuten. De verhalen zullen op meerdere plaatsen in Theater Pantalone gespeeld worden.
Het zesde verhaal is een korte film die speciaal voor deze gelegenheid is gemaakt door filmregisseur Robbie Bekker met Joris Langezaal als cameraman.


Kijk hier voor meer informatie

Swing Dwars door de Tijd

15 februari t/m 16 februari

Vrouwe IJsselstein Swingt Dwars door de tijd heen

Een concert vol Lichte Muziek
Na de succesvolle voorstelling in 2018 gaat dit gerenommeerd vocaal vrouwenensemble uit IJsselstein, onder leiding van Floor van Erp, in 2020 opnieuw het theater in om dwars door de Tijd heen te swingen.
Een feestelijke avond of middag vol Lichte Muziek, zoals dat zo mooi heet.
Daar zitten bijtende maar ook bloedstollende ballades tussen, Bebop en een enkele Bossa. Het publiek krijgt weelderige akkoorden te horen, bedwelmende chromatiek, swingende ritmes.
Teksten van Bertolt Brecht tot Lennaert Nijgh. Muziek van Kurt Weill tot Michel Legrand, van De Groot tot Ouboter, hier en daar een vleugje Barbershop, maar natuurlijk ook het American Songbook, Standards en af en toe wat pareltjes uit het poprepertoire.
Ook deze keer wordt Vrouwe IJsselstein vergezeld door een Heer van de improvisatie: gelauwerd jazzpianist Colijn Buis.
En zing je zelf ook in een koor? Dan heeft Vrouwe IJsselstein Swingt binnenkort een leuke kortingsactie! Je krijgt zelfs de kans om met de vrouwen op dit prachtige podium te staan! Hou daarvoor hun website goed in de gaten.


Kijk hier voor meer informatie

#rood #wit

29 februari

Voor iedereen die (nog) in sprookjes gelooft…

Moderne muzikale sprookjes
Wie denkt dat sprookjes alleen voor kinderen bedoeld zijn, komt bedrogen uit.
In het tweeluik #rood # wit brengen Kirsten de Bruijn en Ben Blom moderne versies van Grimms Roodkapje en Sneeuwwitje met meer dan 40 hits van o.a. Anita Meyer, Marco Borsato, Willeke Alberti, Frank Boeijen, Nielson en zelfs K3.
Een actuele voorstelling met bloed, zweet en sprookjes (en bijpassende dansjes) over schoonheid, liefde, verdriet, de zin van het leven en eenzaamheid. Niets is wat het lijkt. Niets is zwart-wit. Nee, alles is rood-wit. Vurige, gebroken en bloedende harten versus verloren, verschrompelde en bevroren harten.
Muzikaal worden ze begeleid door gitarist Hans van der Zee.
#rood #wit is geschikt voor iedereen die (nog) in sprookjes gelooft…


Kijk hier voor meer informatie

Santana Pa Ti : Santana, the early years

07 maart

De authentieke Santana Sound
Concert
In 2019 is het 50 jaar geleden dat de band SANTANA doorbrak met hun optreden op het legendarische Woodstock festival. In korte tijd werd de wereld getrakteerd op drie albums en een aantal grote hits met de ultieme mix van latin, blues en rock. Na 1971 veranderde de bezetting en vele line-ups en uiteenlopende muziekstijlen volgden. Dit maakt wat het oorspronkelijke werk ende manier waarop dit werd gespeeld uniek.
Santana Pa Ti is een authentieke tribute band die de oorspronkelijke Santana band zoals deze op Woodstock in 1969 speelde, eert. Opgezet door de ex-gitarist/oprichter van de bekende tribute band ‘The Doors in Concert’ en met dezelfde succesvolle authentieke insteek. De originele 6-mans bezetting, authentieke instrumenten incl. echte Hammond B3, veel percussie en alleen songs uit 1968-1978, gespeeld op de manier zoals Santana destijds deze zelf ook live speelde. Genieten dus van o.a. Jingo, Evil Ways, Oye Como Va, Soul Sacrifice, Black MagicWoman, She’s not there en natuurlijk Samba Pa Ti.

Kijk hier voor meer informatie

Aladdin

08 maart

Een sprookje uit duizend-en-een-nacht vol magie en humor door Poppentheater Koekla
Aladdin droomt ervan om prins te zijn. Op een dag klopt er een man aan, die beweert zijn oom te zijn. Hij zegt zijn wens te kunnen vervullen: ‘AlsEen sprookje uit duizend-en-een-nacht vol magie en humor je iets voor mij doet, dan maak ik van jou prins Aladdin.’
Hij neemt Aladdin op een vliegend tapijt mee naar een grot in de woestijn, op zoek naar de magische lamp. Dan komt de Djinn, de geest uit de lamp tevoorschijn. Hij laat Aladdin zien dat zijn oom de gemene tovenaar Djafar is, die wil trouwen met de prinses om zo de macht te grijpen. Lukt het Aladdin Djafar tegen te houden en prins te worden?
Leeftijdsadvies: vanaf 4 jaar.


Kijk hier voor meer informatie

Popkoor L!VE: Diamonds and Pearls

13 maart t/m 14 maart, 20 maart t/m 21 maart

Muzikaliteit, enthousiasme en sfeer!
De koorleden van Popkoor L!VE shinen op 13, 14, 20 en 21 maart met het concert ‘Diamonds and Pearls’.
Onder leiding van dirigent Sebastian van Zuijlen brengt het popkoor weer een gevarieerd en verrassend programma.
Zowel grote hits van Prince, Alanis Morissette, Toto, Simply Red en Bob Marley als meer recente popsongs van onder andere Katy Perry passeren de revue. En natuurlijk speelt er weer een L!VE-band.
Geniet van de vertrouwde muzikaliteit en uitstraling in de intieme ambiance van Theater Pantalone.
Popkoor L!VE ziet je graag op vrijdag- of zaterdagavond.


Kijk hier voor meer informatie

IJsselsteins Zeemanskoor

22 maart

Zeemanslief en zeemansleed

Benefietconcert KWF/Alpe d'Huzes
Vanaf het eerste seizoen van Pantalone komt het IJsselsteins Zeemanskoor naar ons Theater voor hun benefietconcert. Vorig jaar het tienjarig jubileum, en nu gaan we vrolijk verder.
Het wordt weer gegarandeerd een succes voor zangers, publiek en het KWF / Alpe d`Huzes. Een middag vol zeemansliederen. Met gastoptreden. Door wie, dat wordt later bekendgemaakt.
Wees er snel bij.


Kijk hier voor meer informatie

Blue Monday: Symfonische Rock

28 maart

De utlieme symfonische rock-klassiekers
Blue Monday, opgericht aan het einde van de jaren ‘80, is een van de meest spraakmakende bands uit de regio. De band staat bekend om hun uitdagende repertoire (Pink Floyd, Toto, Supertramp en meer) en blijft het publiek verrassen.
Deze avond brengt Blue Monday een brede selectie “ultieme symfonische rock klassiekers” ten gehore. Een avond vol muziek die niet elke willekeurige band speelt. Kom luisteren en ervaar zelf de sfeer van Blue Monday!


Kijk hier voor meer informatie

De Klokkenluider

10 april t/m 11 april, 17 april t/m 19 april, 04 mei

Is zwijgen toestemmen?

Een toneelstuk van Rolf Hochhuth wat bij de premiere veel stof deed opwaaien. Dit stuk is nu in een verkorte versie bij Kwibus te zien.
Kwibus heeft er inmiddels een traditie van gemaakt om elke vijf jaar stil te staan bij oorlog en bevrijding. In het kader van 75 jaar bevrijding spelen we nu dit verhaal waarbij vooral de vraag wordt gesteld of als je je afzijdig houdt eigenlijk goedkeurt wat er gebeurt.
Het verhaal. De jonge pater Riccardo bezoek Berlijn. Hij hoort er over mishandeling en deportaties. Na een ontmoeting met de SS'er Gurt Gerstein, die de gruwelijkheden van dichtbij heeft gezien, voelt hij de morele plicht om in verweer te komen: De paus moet op de hoogte worden gesteld en protesteren.
Het verhaal is gedeeltelijk gebaseerd op een verslag dat Kurt Gerstein in gevangenschap schreef.


Kijk hier voor meer informatie

The Police Tribute

16 mei

De jaren tachtig komen tot leven

Begin jaren tachtig was The Police de populairste band ter wereld. Met een totaal vernieuwende visie op pop en punk, melodie en ritme wisten Sting, Andy Summers en Stewart Copeland binnen korte tijd de wereld te veroveren. Iedereen die begin jaren tachtig een tiener was, herinnert zich nog de impact van hun eerste platen.
Het is inmiddels meer dan tien jaar geleden dat de echte The Police hun reunion tour afsloot. Tributeband ‘The Policed’ brengt met drie getalenteerde muzikanten die energie, muzikaliteit en dynamiek terug op het podium.
Voor iedereen die begin jaren tachtig tiener was… en hun kinderen.


Kijk hier voor meer informatie

Rolling Stones Tribute

06 juni

Rauw en puur als de Stones

Voor theater Pantalone is Undercover geen onbekende. De afgelopen jaren was de band er te gast, steeds weer voor een uitverkochte zaal.
Voor wie de band nog niet kent, Undercover speelt op hartstochtelijke wijze de nummers van the Rolling Stones. Al ruim 35 jaar tourt de band langs bekende en minder bekende podia in Nederland en België.
Een avondje Undercover betekent een feest van herkenning vieren met het publiek, rauw en puur zoals the Stones nog steeds zijn.
Pleased to meet you!


Kijk hier voor meer informatie

TIEZ!: Take it easy - Eagles & More

13 juni

TIEZ! is een semi-akoestisch spelende band van vijf enthousiaste muzikanten.

Ze spelen op hun eigen wijze covers van de Eagles en veel andere 'Easy' klinkende nummers. Denk daarbij aan Perfect (Fairground Attraction), Leun op mij (Ruth Jacott), Brown Eyed Girl (Van Morrisson) en Blue Bayou (Linda Ronstadt). In de gekozen nummers ligt veel nadruk op mooie meerstemmige harmoniezang. Het sfeertje dat TIEZ! creëert is ‘laid-back & easy’.
Een avondje genieten dus, van relaxte, veelal herkenbare muziek!


Kijk hier voor meer informatie

One After 909: Beatles Tribute

19 juni t/m 20 juni

De Beatles-tributeband ‘One After 909’, genoemd naar de gelijkluidende song van The Beatles, heeft inmiddels een grote regionale bekendheid. In Theater Pantalone zijn ze een jaarlijks terugkerende act. Altijd uitverkocht, daarom dit jaar twee concerten: op vrijdag en op zaterdag.
De authenticiteit en de samenzang van ‘One After 909’ heeft de band diverse keren naar de Cavern Club in Liverpool en Hamburg gebracht.
De band speelt een groot gedeelte van het totale Beatles repertoire en is als viermansformatie en als uitgebreid Sgt. Pepper orkest met piano en blazerssectie te bewonderen.
Bij het zien en horen van de band waan je je terug in de jaren ‘60 en met je ogen dicht dwaal je af naar de tijden van Paul, John, George en Ringo!


Kijk hier voor meer informatie

Ouwe Taarten Theater: Vers Gebak

28 juni

Enthousiasme en flair

Ouwe Taarten Theater is een groep enthousiaste dames tussen de 50 en 75 jaar.
In januari 2019 hebben ze met groot succes hun eerste productie in Pantalone gespeeld. ‘Als de kat van huis is'.
Het stuk dat op 28 juni onder leiding van regisseur en docent Celine van de Sande wordt gespeeld zal ook weer ontstaan uit gesprekken, improvisaties en theateroefeningen.


Kijk hier voor meer informatie

D-Dancers Nieuwegein: Cell Block D

11 juli

Theatrale dans

Wat als je in de gevangenis terecht komt!
Je wordt beschuldigd van moord en of dit nou terecht of onterecht is feit blijft dat je de gevangenis ingaat. Hoe zou jij je voelen?
De D-Dancers hebben allemaal hun eigen verhaal waarom ze er zitten maar er is één raakvlak. Wat dat is zult u zelf moeten ontdekken.
De Nieuwegeinse groep D-Dancers o.l.v Dominique Hartman brengt voor het derde achteeenvolgende jaar een mooie theatrale show in Pantalone.


Kijk hier voor meer informatie

Blij je te ontmoeten in IJsselstein!