Theater Pantalone
Kunst en Cultuur

Theater Pantalone

Meer dan alleen een theater
Theater Pantalone

Een uniek theater in IJsselstein

Theater Pantalone is een uniek theater in IJsselstein. Het is opgericht en wordt in stand gehouden door een grote schare enthousiaste vrijwilligers.

Theaterseizoen

Het theater biedt jaarlijks een gevarieerd programma met toneel- en theatervoorstellingen van Theaterstichting Kwibus, fantastische popconcerten, koorconcerten, exposities en nog veel meer. Bekijk het actuele theaterprogramma

Iedereen voelt zich thuis

Elke week komen er velen om te repeteren voor zang en toneel, worden er theatercursussen gegeven en wordt er gedanst en getrommeld. Kortom: volop creatieve en culturele activiteiten in een theater waar iedereen zich thuis voelt.

Kwibus l Theaterproducties

Repetities voor de verschillende producties van Kwibus. Per productie selecteert Kwibus de spelers op basis van wat nodig is voor het betreffende stuk: toneelspel, zang, dans. Informatie: Kwibus

Kwibus l Zanglessen

Zanglessen worden gegeven naar keus individueel of in kleine groepen. Voor alle leeftijden. Informatie: Kwibus.

Kwibus l Musicallessen

Musicallessen zijn er op woensdag- en donderdagmiddag. Leren zingen, dansen en acteren. Voor verschillende leeftijden. Informatie: Kwibus

Fulco Muziekonderwijs | drum-, gitaar- en pianolessen

Docenten van Fulco Muziekonderwijs geven drumlessen, gitaarlessen, zangelssen en pianolessen in Pantalone. Informatie: Fulco Muziekonderwijs

Djembélessen

Op maandagavond worden er weer djembélessen gegeven door Rob de Keizer van Natuurlijk Ritme. Informatie: Natuurlijk Ritme

Verhuur 

Pantalone is te huur voor voorstellingen of andere activiteiten. Zowel de intieme theaterzaal als de gezellige foyer en de bovenzaal kunnen worden gehuurd. De theaterzaal heeft 134 zitplaatsen en biedt ook mogelijkheden voor rolstoelen. Meer weten? Neem contact met verhuur.

Dit zijn onze contactgegevens

De Gelaarsde Poes

29 september t/m 01 oktober
Een muzikale cocktail van gedaanteverwisselingen, sluwe streken en messcherpe klauwen.
De jubileumproductie van Kwibus


Als molenaarszoon Jaap alles kwijtraakt wat hij had, kan hij nog maar op één vriend vertrouwen: zijn Gelaarsde Poes. Samen trekken ze door een vreemd land, op zoek naar eten en werk. Door de slimme en onnavolgbare streken van Poes weten de twee in no time het vertrouwen van de koning te winnen en krijgen ze een plek aan het hof. Maar is alles wel zo mooi als het lijkt? Is de prinses zo lief als ze eruitziet? Kan een monster ook een muis zijn? En hoeveel levens heeft een kat eigenlijk?


De Gelaarsde Poes is een parodie op het sprookje De Gelaarsde Kat, in de trant van eerder geprezen theatervoorstellingen van het Ro Theater als Lang en Gelukkig, Snorro, Woef Side Story en De Zere Neus van Bergerac.
In de voorstelling komen meer dan 35 personages voorbij. Deze worden, zoals gebruikelijk is in de theaterstukken van Don Duyns, gespeeld door een Kwibuscast van slechts 8 spelers!


Kwibus viert dit jaar haar 35-jaar bestaan. De Gelaarsde Poes is haar jubileumvoorstelling.


informatie en kaarten


En maatje Meer

13 oktober 2023

2 x 6: twee vocal groups op een avond


A capella groep Maat 41 in dubbelconcert met Juice Vocal Band.


Twee eigenzinnige vocal groups voor de prijs van één!
In dit dubbelconcert zie je twee bijzondere kleine a capella groepen die het beste van zichzelf laten zien en horen.


A capella als muzikaal genre staat sinds de populariteit van programma's als The Sing Off en de Amerikaanse formatie Pentatonix echt in het spotlicht. Meerstemmige zang zonder het gebruik van instrumenten zorgt voor verrassende uitvoeringen van - veelal - bekende nummers. Je herkent ze direct, en toch klinkt het anders dan je gewend bent.


Maat 41 en Juice Vocal Band zijn in het Nederlandse a capella wereldje inmiddels gevestigde namen die op mening festival al te zien waren. Beide groepen genieten van muziek maken en bundelen in dit eenmalige concert hun krachten. Gaat dat zien en horen!


informatie en kaarten


Boys won't be boys

28 oktober 2023

Een theatrale happening met echte mensen


Persoonlijke en eerlijke verhalen over mannelijkheid


BOYS WON’T BE BOYS geeft persoonlijke en eerlijke verhalen over mannelijkheid een podium, en is een wervelende vrijplaats voor een diverse groep spelers met talent om mens te zijn.


We verschillen, nou en? Niemand past precies in het hokje man, en precies dat willen wij vieren. Door al die verschillende verhalen met elkaar te delen doorbreken we vooroordelen en stereotypen en komen we dichter bij elkaar. Boys Won't Be Boys is een vrolijke aanklacht en ode aan het
begrip man.


De met killerheels gewapende initiatiefnemer Rikkert van Huisstede presenteert een kleurrijke parade van spelers die vertellen, zingen,
rappen, grappen, dansen, kortom: we trekken deze avond alles uit de
kast. En hokjes? Die zijn er om je in om te kleden tot wie je echt bent.


Het concept groeide uit tot een groot maatschappelijk theaterproject waar inmiddels meer dan 100 spelers en vele jongeren de ruimte krijgen om zich in vrijheid uit te spreken als mens en theatermaker. Op 28 oktober bestormen ze Theater Pantalone met een unieke versie met lokale spelers.


informatie en kaarten


Brave

04 november t/m 05 november

Unique & United


Theatershow van Vrouwe IJsselstein Swingt


Op een mooie voorjaarsdag worden er in een nest een aantal vrolijk zingende kraanvogels geboren. Ze genieten met volle teugen van een onbezorgde, harmonieuze jeugd. Kleine vogeltjes worden groot en de kraanvogels vliegen uit naar verre oorden, het grote avontuur tegemoet!


Na deze migratie komen de vogels weer terug op het ouderlijk nest. Groot geworden, neemt elke vogel haar eigenheid mee. Hoe blijf je jezelf
binnen een groep kwetterende vogels? De groep gaat op zoek naar een
manier om hun unieke persoonlijkheden weer te kunnen samenvoegen tot een muzikale eenheid.


Hoe dat samen weer kan harmoniëren, ga je zien in dit spektakelstuk van Vrouwe IJsselstein Swingt, in hun stoere theatershow Brave. U Je wordt meegenomen in deze ontdekkingstocht vol zang, muziek, dans, percussie, verdriet en humor.


informatie en kaarten


OFFROAD

11 november 2023
Een muzikale roadtrip

De mooiste countrysongs


Chickadee gaat in deze gloedjenieuwe theatershow buiten de gebaande paden. In hun zoektocht naar de mooiste countrysongs nemen ze je mee op reis naar nieuwe, voor sommigen nog onbekende liedjes en artiesten. Maar uiteindelijk komen ze ook weer "thuis” met een paar mooie classics en countrysongs van eigen bodem!


Een muzikale roadtrip waarbij Chickadee lekker OFFROAD gaat!


informatie en kaarten


Pink Floyd / Progressive Rock

09 december 2023

De ultieme progressive rock covers and more


Pink Floyd, Supertramp, Yes, Alan Parsons en veel meer


Blue Monday, opgericht aan het einde van de jaren ‘80, is een van de meest spraakmakende bands uit de regio. De band staat bekend om hun uitdagende repertoire en blijft het publiek verrassen.


Deze avond brengt Blue Monday een brede selectie “ultieme progressive rock klassiekers” ten gehore. Een avond vol muziek die niet elke willekeurige band speelt. Kom luisteren en ervaar zelf de sfeer van Blue Monday!


De band heeft een grote schare trouwe fans en verkocht haar theaterconcerten afgelopen jaren volledig uit.


informatie en kaarten


Regenboogcafé december

15 december 2023

Regenboogcafé in IJsselstein

Kennismaking en gezelligheid


Op 15 december is het laatste regenboogcafé van 2023. De avond is open voor iedereen. Neem mee wie je wil. Broers, zussen, vrienden, collega’s, nieuwe en oude liefdes….. Zoals altijd: iedereen is welkom.


Het regenboogcafé in IJsselstein: een ontmoetingsplaats voor lhbt+ en belangstellenden. Je kan bij ons kennismaken met andere lhtb'ers, maar vooral gezellig komen borrelen. Iedereen is welkom.


Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief van het regenboogcafé via www.regenboogcafe.nl. Of scan de QR-code.Dan houden de initiatiefnemers je op de hoogte van activiteiten.


informatie

MajestiQ at the Theatre

16 december 2023

British hits, Adele to Zeppelin


Voor de 4e keer in Pantalone!


MajestiQ speelt pop- & rockcovers van Britse bands/artiesten. Denk daarbij natuurlijk aan Queen, Beatles en Rolling Stones, maar bijvoorbeeld ook aan Supertramp, The Police, Kate Bush, Amy Winehouse en Keane.


Dat doen ze met geweldige harmonieuze meerstemmige vocalen, vette gitaarlicks, virtuoze toetsenpartijen, diep brommende baspartijen en superstrakke drums!
Op 16 december voor de vierde maal in Pantalone te bewonderen!


informatie en kaarten


Rolling Stones Tribute

20 januari 2024

Rauw en puur als de Stones


Voor theater Pantalone is Undercover een trouwe bezoeker, net als hun publiek.


Voor wie de band nog niet kent, Undercover speelt op hartstochtelijke wijze de nummers van the Rolling Stones. Al ruim 35 jaar tourt de band langs bekende en minder bekende podia in Nederland en België.


Een avondje Undercover betekent een feest van herkenning vieren met het publiek, rauw en puur zoals the Stones nog steeds zijn.


Pleased to meet you!


informatie en kaarten


Regenboogcafé januari

26 januari 2024

Regenboogcafé in IJsselstein

Kennismaking en gezelligheid


Op 26 januari is het eerste regenboogcafé van het nieuwe jaar.
De avond is open voor iedereen. Neem mee wie je wil. Broers, zussen, vrienden, collega’s, nieuwe en oude liefdes….. Zoals altijd: iedereen is
welkom.


Het regenboogcafé in IJsselstein: een ontmoetingsplaats voor lhbt+ en belangstellenden. Je kan bij ons kennismaken met andere lhtb'ers, maar vooral gezellig komen borrelen.
Iedereen is welkom.


Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief van het regenboogcafé via www.regenboogcafe.nl. Of scan de QR-code.Dan houden de initiatiefnemers je op de hoogte van activiteiten.

informatie


Two Sides Live

27 januari 2024

Sluit je ogen en je hoort en voelt Genesis


Met dynamische lichtshow en uitgekiende visuals


De Nederlandse band “Genesis Project” bestaat bijna 25 jaar. Door de jaren heen heeft dit enthousiaste gezelschap diverse shows van Genesis opgevoerd, waarbij authenticiteit hoog in het vaandel staat.


Dit seizoen speelt Genesis Project de show Two Sides Live, de twee kanten van Genesis.


Gedurende de show worden zowel de songs uit het “oude” tijdperk met frontman Peter Gabriel als songs van de “nieuwe” kant van Genesis met leadvocalist Phil Collins belicht. Denk hiervoor aan songs als Follow you follow me, That’s All, Hold on my heart, Land of confusion, Firth of fifth, Cinema show, Los Endos. Vette keyboards en bass pedals, loepzuiver gitaarwerk en bombastische dubbele drums staan garant voor de authentieke sound.


Wat je kunt verwachten is dat Genesis Project zowel de oude als nieuwe stijl muziek met groot enthousiasme neer zet. Compleet met twee drummers is dit een strakke eigentijdse show, die zelfs de echte Genesis liefhebber niet zal teleurstellen. Deze band is dan ook veel meer dan
een tributeband en neemt je helemaal mee in de wereld van de intelligente rock van Genesis. De beleving wordt versterkt door een dynamische lichtshow en uitgekiende visuals die gedurende het concert achter de band worden geprojecteerd.


We beloven je een geweldige avond. Sluit je ogen en je hoort en voelt Genesis. Heb je je ogen open dan ervaar je de muziek gehuld in een prachtige lichtshow en met verrassende visuals.


informatie en kaarten


Sixties Revolution Liveshow

03 februari 2024

Een ode aan de muziek uit de 60er jaren


The Beatles, the stones, the kinks, the doors e.a.


Iedereen kent wel wat nummers uit de jaren zestig. Of ze deze tijd nu bewust of onbewust hebben meegemaakt. Veel van die nummers uit de jaren 60 zijn erg belangrijk geweest voor de muziek. Er ontstonden nieuwe genres en stijlen.


De jaren zestig heeft bands als The Beatles, The Rolling Stones, The
Kinks, The Doors en nog vele anderen voortgebracht. Maar in welk jaar scoorden ze ook alweer hun grootste hit? En op welk nummer in de hitlijsten stond deze?


Terug naar de 60!


Sixtes Revoluton Liveshow! brengt deze muziek weer tot leven. Zang, een orgel, bas, gitaar en drums brengen samen met de bandleden Arjan, Rob, Jules en Jan de muziek weer tot leven. Hun repertoire is uitgebreid en verrassend. Steeds weer vullen ze dit repertoire aan met nummers uit de 60-er jaren.


Sixtes Revoluton Liveshow! is de jaren 60 coverband. De bandleden nemen je mee op een muzikale reis door de jaren zestig, van 1960 t/m 1969!


informatie en kaarten


Altijd wat te doen in IJsselstein

cultitijd-header-website-1200x380-pix-v2-01.jpg
CultiTijd in IJsselstein
Kom je ook dansen, zingen, muziek maken, kunst proeven en theater beleven?
Lees meer
whatsapp-image-20239-12-at-21.28.47-1.jpeg
Bezichtiging Rode Beuk
Bezoek de genomineerde Boom van het Jaar en hoor het verhaal achter de Rode Beuk en de omgeving.
Lees meer
campagnebeeld-do-for-love.jpg
Tentoonstelling: Do for Love
Een tentoonstelling over liefde, strijd, bescherming en opoffering
Lees meer
kunstgarage1-lr.jpg
De Kunstgarage
Open ateliers Marieke Gaymans en Maud Breur, gastexposities en activiteiten.
Lees meer
open-kunst-zondag-avl-low-res.jpg
Open Kunstzondag binnenstad IJsselstein
Kunstenaars openen hun ateliers: van schilderijen, grafiek tot glaskunst en zelfreflecties.
Lees meer
kloosterplantsoen-herfst-ronald-molegraaf--1.jpg
Erop uit in de herfstvakantie
De hele vakantie heb je genoeg tijd om leuke dingen te doen in IJsselstein.
Lees meer
waagmeester-avl--1.jpg
Kinderrondleiding met gids
Wandel je mee door de geschiedenis van IJsselstein?
Lees meer
Binnenstad IJsselstein
Koopzondag
Elke laatste zondag van de maand gezellig winkelen in de historische binnenstad.
Lees meer
verlichte-stadswandeling-kids-.jpg
Verlichte stadswandeling voor kids
Een ontdekkingstocht voor kinderen langs de verlichte monumenten in de binnenstad.
Lees meer
dsc03923-lr.jpg
Sinterklaasintocht
Sinterklaas en Pieten maken ook dit jaar weer een tour door IJsselstein.
Lees meer
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein