Theater Pantalone
Kunst en Cultuur

Theater Pantalone

Meer dan alleen een theater
Theater Pantalone

Een uniek theater in IJsselstein

Theater Pantalone is een uniek theater in IJsselstein. Het is opgericht en wordt in stand gehouden door een grote schare enthousiaste vrijwilligers.

Theaterseizoen

Het theater biedt jaarlijks een gevarieerd programma met toneel- en theatervoorstellingen van Theaterstichting Kwibus, fantastische popconcerten, koorconcerten, exposities en nog veel meer. Bekijk het actuele theaterprogramma

Iedereen voelt zich thuis

Elke week komen er velen om te repeteren voor zang en toneel, worden er theatercursussen gegeven en wordt er gedanst en getrommeld. Kortom: volop creatieve en culturele activiteiten in een theater waar iedereen zich thuis voelt.

Kwibus l Theaterproducties

Repetities voor de verschillende producties van Kwibus. Per productie selecteert Kwibus de spelers op basis van wat nodig is voor het betreffende stuk: toneelspel, zang, dans. Informatie: Kwibus

Kwibus l Zanglessen

Zanglessen worden gegeven naar keus individueel of in kleine groepen. Voor alle leeftijden. Informatie: Kwibus.

Kwibus l Musicallessen

Musicallessen zijn er op woensdag- en donderdagmiddag. Leren zingen, dansen en acteren. Voor verschillende leeftijden. Informatie: Kwibus

Fulco Muziekonderwijs | drum-, gitaar- en pianolessen

Docenten van Fulco Muziekonderwijs geven drumlessen, gitaarlessen, zangelssen en pianolessen in Pantalone. Informatie: Fulco Muziekonderwijs

Djembélessen

Op maandagavond worden er weer djembélessen gegeven door Rob de Keizer van Natuurlijk Ritme. Informatie: Natuurlijk Ritme

Verhuur 

Pantalone is te huur voor voorstellingen of andere activiteiten. Zowel de intieme theaterzaal als de gezellige foyer en de bovenzaal kunnen worden gehuurd. De theaterzaal heeft 134 zitplaatsen en biedt ook mogelijkheden voor rolstoelen. Meer weten? Neem contact met verhuur.

Dit zijn onze contactgegevens

Sint en het Peper-Munten-misverstand

02 december t/m 03 december

Vindt Sinterklaas de weg naar IJsselstein?


Wegwijspiet is de weg kwijt! Sinterklaas en zijn schipperspieten zijn gestrand op het tropische Eiland: Het einde van de Wereld. Hoe kan Wegwijspiet de weg naar IJsselstein terugvinden? Terwijl iedereen druk op zoek is naar de juiste zeekaarten, probeert een groep piraten de boot van Sinterklaas te beroven van de gouden Peper-Munten. Als dat maar goed afloopt…


Ga mee op een spannend avontuur en zing gezellig mee! Sinterklaas en het Peper-Muntenmisverstand is een vrolijke en spannende voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar, waarin veel meegezongen kan worden met bekende Sinterklaasliedjes, zoals Zie Ginds Komt De Stoomboot, Hoor De Wind Waait Door De Bomen en natuurlijk het bekende Kwibus-Sintlied: Daar Zijn We Weer.


Tekst en Regie: Mirjam de Groot
Regie-assistentie: Floor NoordamGespeeld door: Sinterklaas, Wegwijspiet, Kapiteinpiet, Matroospiet


Speeldata: op 26 november en 2 december om 12:00 uur, op 26 november en 3 december om 15:00 uur:Pink Floyd / Progressive Rock

09 december 2023

De ultieme progressive rock covers and more


Pink Floyd, Supertramp, Yes, Alan Parsons en veel meer


Blue Monday, opgericht aan het einde van de jaren ‘80, is een van de meest spraakmakende bands uit de regio. De band staat bekend om hun uitdagende repertoire en blijft het publiek verrassen.


Deze avond brengt Blue Monday een brede selectie “ultieme progressive rock klassiekers” ten gehore. Een avond vol muziek die niet elke willekeurige band speelt. Kom luisteren en ervaar zelf de sfeer van Blue Monday!


De band heeft een grote schare trouwe fans en verkocht haar theaterconcerten afgelopen jaren volledig uit.


informatie en kaarten


Regenboogcafé december

15 december 2023

Regenboogcafé in IJsselstein

Kennismaking en gezelligheid


Op 15 december is het laatste regenboogcafé van 2023. De avond is open voor iedereen. Neem mee wie je wil. Broers, zussen, vrienden, collega’s, nieuwe en oude liefdes….. Zoals altijd: iedereen is welkom.


Het regenboogcafé in IJsselstein: een ontmoetingsplaats voor lhbt+ en belangstellenden. Je kan bij ons kennismaken met andere lhtb'ers, maar vooral gezellig komen borrelen. Iedereen is welkom.


Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief van het regenboogcafé via www.regenboogcafe.nl. Of scan de QR-code.Dan houden de initiatiefnemers je op de hoogte van activiteiten.


informatie

MajestiQ at the Theatre

16 december 2023

British hits, Adele to Zeppelin


Voor de 4e keer in Pantalone!


MajestiQ speelt pop- & rockcovers van Britse bands/artiesten. Denk daarbij natuurlijk aan Queen, Beatles en Rolling Stones, maar bijvoorbeeld ook aan Supertramp, The Police, Kate Bush, Amy Winehouse en Keane.


Dat doen ze met geweldige harmonieuze meerstemmige vocalen, vette gitaarlicks, virtuoze toetsenpartijen, diep brommende baspartijen en superstrakke drums!
Op 16 december voor de vierde maal in Pantalone te bewonderen!


informatie en kaarten


Rolling Stones Tribute

20 januari 2024

Rauw en puur als de Stones


Voor theater Pantalone is Undercover een trouwe bezoeker, net als hun publiek.


Voor wie de band nog niet kent, Undercover speelt op hartstochtelijke wijze de nummers van the Rolling Stones. Al ruim 35 jaar tourt de band langs bekende en minder bekende podia in Nederland en België.


Een avondje Undercover betekent een feest van herkenning vieren met het publiek, rauw en puur zoals the Stones nog steeds zijn.


Pleased to meet you!


informatie en kaarten


Regenboogcafé januari

26 januari 2024

Regenboogcafé in IJsselstein

Kennismaking en gezelligheid


Op 26 januari is het eerste regenboogcafé van het nieuwe jaar.
De avond is open voor iedereen. Neem mee wie je wil. Broers, zussen, vrienden, collega’s, nieuwe en oude liefdes….. Zoals altijd: iedereen is
welkom.


Het regenboogcafé in IJsselstein: een ontmoetingsplaats voor lhbt+ en belangstellenden. Je kan bij ons kennismaken met andere lhtb'ers, maar vooral gezellig komen borrelen.
Iedereen is welkom.


Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief van het regenboogcafé via www.regenboogcafe.nl. Of scan de QR-code.Dan houden de initiatiefnemers je op de hoogte van activiteiten.

informatie


Two Sides Live

27 januari 2024

Sluit je ogen en je hoort en voelt Genesis


Met dynamische lichtshow en uitgekiende visuals


De Nederlandse band “Genesis Project” bestaat bijna 25 jaar. Door de jaren heen heeft dit enthousiaste gezelschap diverse shows van Genesis opgevoerd, waarbij authenticiteit hoog in het vaandel staat.


Dit seizoen speelt Genesis Project de show Two Sides Live, de twee kanten van Genesis.


Gedurende de show worden zowel de songs uit het “oude” tijdperk met frontman Peter Gabriel als songs van de “nieuwe” kant van Genesis met leadvocalist Phil Collins belicht. Denk hiervoor aan songs als Follow you follow me, That’s All, Hold on my heart, Land of confusion, Firth of fifth, Cinema show, Los Endos. Vette keyboards en bass pedals, loepzuiver gitaarwerk en bombastische dubbele drums staan garant voor de authentieke sound.


Wat je kunt verwachten is dat Genesis Project zowel de oude als nieuwe stijl muziek met groot enthousiasme neer zet. Compleet met twee drummers is dit een strakke eigentijdse show, die zelfs de echte Genesis liefhebber niet zal teleurstellen. Deze band is dan ook veel meer dan
een tributeband en neemt je helemaal mee in de wereld van de intelligente rock van Genesis. De beleving wordt versterkt door een dynamische lichtshow en uitgekiende visuals die gedurende het concert achter de band worden geprojecteerd.


We beloven je een geweldige avond. Sluit je ogen en je hoort en voelt Genesis. Heb je je ogen open dan ervaar je de muziek gehuld in een prachtige lichtshow en met verrassende visuals.


informatie en kaarten


Sixties Revolution Liveshow

03 februari 2024

Een ode aan de muziek uit de 60er jaren


The Beatles, the stones, the kinks, the doors e.a.


Iedereen kent wel wat nummers uit de jaren zestig. Of ze deze tijd nu bewust of onbewust hebben meegemaakt. Veel van die nummers uit de jaren 60 zijn erg belangrijk geweest voor de muziek. Er ontstonden nieuwe genres en stijlen.


De jaren zestig heeft bands als The Beatles, The Rolling Stones, The
Kinks, The Doors en nog vele anderen voortgebracht. Maar in welk jaar scoorden ze ook alweer hun grootste hit? En op welk nummer in de hitlijsten stond deze?


Terug naar de 60!


Sixtes Revoluton Liveshow! brengt deze muziek weer tot leven. Zang, een orgel, bas, gitaar en drums brengen samen met de bandleden Arjan, Rob, Jules en Jan de muziek weer tot leven. Hun repertoire is uitgebreid en verrassend. Steeds weer vullen ze dit repertoire aan met nummers uit de 60-er jaren.


Sixtes Revoluton Liveshow! is de jaren 60 coverband. De bandleden nemen je mee op een muzikale reis door de jaren zestig, van 1960 t/m 1969!


informatie en kaarten


En maatje Meer

16 februari 2024

2 x 6: twee vocal groups op een avond


A capella groep Maat 41 in dubbelconcert met Juice Vocal Band.


Twee eigenzinnige vocal groups voor de prijs van één!
In dit dubbelconcert zie je twee bijzondere kleine a capella groepen die het beste van zichzelf laten zien en horen.


A capella als muzikaal genre staat sinds de populariteit van programma's als The Sing Off en de Amerikaanse formatie Pentatonix echt in het spotlicht. Meerstemmige zang zonder het gebruik van instrumenten zorgt voor verrassende uitvoeringen van - veelal - bekende nummers. Je herkent ze direct, en toch klinkt het anders dan je gewend bent.


Maat 41 en Juice Vocal Band zijn in het Nederlandse a capella wereldje inmiddels gevestigde namen die op mening festival al te zien waren. Beide groepen genieten van muziek maken en bundelen in dit eenmalige concert hun krachten. Gaat dat zien en horen!


informatie en kaarten


Altijd wat te doen in IJsselstein

whatsapp-image-2021-10-27-at-13.42.31-1.jpeg
Sinterklaas in IJsselstein
Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint. Bekijk hier alle tips en het laatste Sinterklaasnieuws.
Lees meer
campagnebeeld-do-for-love.jpg
Tentoonstelling: Do for Love
Een tentoonstelling over liefde, strijd, bescherming en opoffering
Lees meer
grootste-kerstboom-foto-harry-veldhuizen-lr.jpg
Kerst in IJsselstein
De feestdagen beginnen in IJsselstein als de lichtjes in de Gerbrandytoren gaan branden.
Lees meer
pietendag-low-res.jpg
Pietendag
Ontmoet Sinterklaas en Pieten in de binnenstad en leer ‘pietenkunstjes’ met Circus Tadaa!
Lees meer
Binnenstad IJsselstein
Koopzondag
Elke laatste zondag van de maand gezellig winkelen in de sfeervolle en historische binnenstad.
Lees meer
open-kunst-zondag-avl-low-res.jpg
Open Kunstzondag binnenstad IJsselstein
Kunstenaars openen hun ateliers: van schilderijen, grafiek tot glaskunst en zelfreflecties.
Lees meer
afbeelding-van-whatsapp-op-2023-11-15-om-15.28.36-b921686e-1.jpg
Sintpuzzeltocht
Zoek naar de gouden schoentjes en kleur op je allermooist voor Sint!
Lees meer
grootste-kerstboom-foto-harry-veldhuizen-lr-1.jpg
Rondje Grootste Kerstboom
De Grootste Kerstboom van Nederland is vanaf zoveel plekken te zien. Wandel of fiets er eens heen!
Lees meer
kerstmarkt-2018-ijsselstein-highres-8663-tony-buijse-.jpg
Winterfair
Proef de kerstsfeer in onze stad vol kramen, lichtjes, gezelligheid en ontmoetingen.
Lees meer
elevate-09-12-2023.jpg
ELEVATE: house event bij Broere
Stijg op met house tracks en krakers van toen en nu, afgewisseld met echte house classics.
Lees meer
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein