Ewoud
Ontmoeten
Faciliteren

Ewoud

Wonen,welzijn,zorg
Woonzorgcentrum Ewoud

Historie
Ewoud is een bekende en vertrouwde naam in IJsselstein. De historie van ons woonzorgcentrum gaat terug naar 1348, toen in de binnenstad van IJsselstein een noodvoorziening bestond waar pestlijders en pelgrims gezamenlijk onderdak vonden in een gasthuis, voortkomend uit een eerder gesticht klooster.

Sinds 2010 is Ewoud onderdeel van zorgorganisatie Vecht en IJssel, die ontstaan is uit een fusie tussen Ewoud (toen nog 'Gasthuis' genoemd) en de twee Utrechtse woonzorgcentra Transwijk en Zuylenstede.
Ewoud is een eigentijds woonzorgcentrum, waar ouderen in verschillende woonvormen, met en zonder zorg, van hun `oude dag` kunnen genieten. Zelfstandig, in één van de vele servicewoningen of zelfstandige zorgwoningen op het terrein, of met zorg in een eigen zorg-appartement.
Vanuit Ewoud bieden we ook wijkverpleging in IJsselstein.

In ons huis of bij u thuis: Bij ons kunt u rekenen op persoonsgerichte en veilige zorg.

Dierenweide|
De dierenweide van Ewoud is een begrip in de stad en leuk voor jong en oud, voor kinderen met hun ouders of grootouders.
Als u in de buurt bent, bezoek dan ook eens Wijktuin `Bij de Vijver`, waar regelmatig vrijwilligers aanwezig zijn die u meer kunnen vertellen over bijvoorbeeld de bijenkast die bij de vijver staat.  Tot en met september is er elke 1e zaterdag van de maand een imker aanwezig van 14.00 - 16.00 uur. Elke vrijdag kunt u er tussen 14.00 en 16.00 uur 'Theedrinken met de buren'.
Ons restaurant ‘Het Goede van Ewoud' is ook open voor publiek. Komt u gerust binnen voor koffie, thee, een borrel of zelfs een warme maaltijd.
In Ewoud organiseren we regelmatig creatieve, muzikale of culturele activiteiten, waar u ook van harte welkom bent.

Vrijwilligers
Heeft u tijd over en zoekt u een zinvolle besteding van die tijd? Meld u dan aan als vrijwilliger. 
Wij hebben regelmatig leuke vacatures voor mensen die zich vrijwillig voor een groep ouderen, of juist 1 op 1, willen inzetten. Kijk voor actuele vacatures en meer informatie op onze website.

Dit zijn onze contactgegevens

Blij je te ontmoeten in IJsselstein!