ijsselstein-bij-ondergaande-zon-landschap-2.jpg
Nieuws

Een knusse avond of een frisse neus

Wat wordt het alweer vroeg donker en in onze agenda zie je veel activiteiten die binnen plaatsvinden, lekker warm en knus bij het theater, in de kerk of bij het museum. Het is ook weer tijd voor stadswandelingen langs de verlichte monumenten in de binnenstad. Dat geeft je weer eens een ander zicht op de gebouwen die je al goed kent. Wat er allemaal op het programma staat in november, dat lees je hieronder.

Kunst en Cultuur

Op het gebied van Kunst en Cultuur kun je je hart ophalen. Breng een bezoek aan de expositie van de Schildersgroep Lek & IJssel of ga naar ‘Contrast’ in The Living Gallery. Ook bij Museum IJsselstein, MIJ Academie, duik je samen met kunst- en cultuurwetenschapper Aldwin Kroese in de wereld van Frida Kahlo of Reinaert de Vos.

Concerten in wintersfeer
Ook voor liefhebbers van muziek en concerten staat er van alles op het programma. Het COV IJsselstein brengt het Mozart Requiem ten gehore en bij het Fulcotheater zijn verschillende muzieksessies onderdeel van het IJsselFEstein.

Fiets en Wandelen

Ja hoor, ook in de winter kun je prima fietsen en wandelen. Handschoenen aan en muts op en je bewandelt op een mooie, koude dag zo het Hollandse IJsselpad. Dat pad is sinds kort bestempeld als icoonroute in het wandelroutenetwerk van de provincie Utrecht. Ook voor fietsers is er een nieuwe, prachtige route langs het water van Leidsche Rijn naar IJsselstein.

Nog meer Rondjes IJsselstein

Shoppen (met korting) en lekker eten

Het laatste weekend van november is het Black Friday Weekend en dan weet je vast dat je kunt rekenen op flinke kortingen bij de winkels in de binnenstad. Wat je in ons stadje trouwens ook kunt vinden, zijn ambachtelijke ingrediënten en handige hulpmiddelen voor winterse lekkernijen en het kerstdiner. Heb jij al zelf pepernoten gemaakt?

En houd je agenda maar leeg dat laatste weekend, want hier in IJsselstein is genoeg te doen. Ga lekker eten bij het Winter Food Festijn en laat je verrassen door winterse kost in festivalsfeer. En koud krijg je het vast niet in de grote tent, waar je ook naar gezellige muziek kunt luisteren.

Lees het hele programma voor november in de nieuwsbrief

Voorproefje Sint & Kerst

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein