dsc-0533-1024.jpg
Nieuws

IJsselstein by night

Liefhebbers van historie, sfeer en verhalen kunnen de komende decemberavonden hun hart ophalen. Met de Grootste Kerstboom als decor zijn er deze maand beklimmingen in de toren van de Basiliek en stadswandelingen vol verhalen in en bij de verlichte monumenten in de binnenstad van IJsselstein.

Beklimmingen gewelven Basiliek
Op vrijdag 13 december is de St. Nicolaasbasiliek vanaf 19.00 uur geopend voor unieke beklimmingen van de gewelven. Bezoekers kunnen vanaf het dak van de kerk genieten van het zicht op IJsselstein en de Grootste Kerstboom als stralend middelpunt. Na de beklimming kunnen bezoekers in de Basiliek genieten van diverse wisselende optredens op deze speciale Kerstavond van St. Nicolaas. De kosten voor deze unieke rondleidingen bedragen € 5,00 per persoon, kinderen € 2,50 (contant te betalen). Ook op vrijdag 27 december en zaterdag 28 december is de St. Nicolaasbasiliek van 11.00 tot 15.00 uur geopend voor speciale beklimmingen van de gewelven. Vooraf reserveren is niet nodig. 

Verlichte stadswandelingen
Op woensdagavond 18 december zijn er rondleidingen met een gids langs de verlichte monumenten in de binnenstad van IJsselstein. In deze verlichte stadswandelingen is ook een bezoek aan de 16e-eeuwse Kasteeltoren opgenomen. De toren is satellietlocatie voor de tentoonstelling ‘Vers bij MIJ. Sterk werk van HKU lichting 2019’ met werk van Mathijs Hannink. De wandelingen starten om 19.30 uur vanaf de Bibliotheek, Overtoom 7. Graag vooraf reserveren bij UIT in IJsselstein l Tourist Info, via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen € 3,50 per persoon.

Meer informatie over de activiteiten in verlicht IJsselstein staan op IJsselstein.nl.

Foto: Gerard van Buuren

 

Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein