1.-fulco-de-minstreel1-herbert-ziher-.jpg
Nieuws

Kunst en Cultuur: 9 tips voor oktober

De deuren van onze theaters zijn weer open en de spelers en muzikanten staan te popelen om de bühne op te gaan. Dat gaat de komende maanden zeker gebeuren. We lichten alvast de voorstellingen en concerten voor de komende tijd uit. Ook valt er genoeg kunst te beleven. 

Kunst en cultuur 

 

9 keer kunst en cultuur beleven 

  1. Nieuw in het theater: In Theater Pantalone presenteert Kwibus ‘Bloedjeuk en Mijn Man’, twee stukken op één avond! Met een omschrijving als ‘plezierig en pittig toneel’ prikkelt het alvast de fantasie, en op z’n minst de verwachting. Wil je met een kind tussen 3 en 6 jaar naar het theater, kies dan voor ‘Kwakkerdekwak’ 
  2. Ook het Fulcotheater heeft een interessant programma voor de komende maanden. Niet in z'n minst met het IJsselFestein. Dit jaar geen eendaags evenement, maar diverse optredens op verschillende momenten.  Of ga eens naar de film in de bioscoop van het Fulco, bekijk de actuele agenda.
  3. Kunstenaar Marieke Gaymans heeft een oude garage en kantoorpand aan de Panoven omgebouwd tot multifunctioneel kunstencentrum waar je kunst kunt beleven en zelfs onderdeel kunt zijn van een kunstwerk. Bij de expositie ‘Kunstgarage aan de IJssel’ kun je op de zaterdagen en zondagen in oktober en op afspraak terecht. 
  4. Elke eerste zondag van de maand openen kunstenaars Charles Lagendijk, Angenelle Thijssen en Wim van Sijl hun deuren voor het publiek tijden de Open Kunst Zondag.  
  5. Kunst in het museum: wegens succes zijn de exposities ‘Verzamelde Mazen’ en ‘Kasteelheren’ bij MIJ verlengd tot 21 november. Dat betekent dat je je nog volop kunt onderdompelen in 700 jaar geschiedenis van IJsselstein en ook kun je ons cultureel erfgoed bekijken door de ogen van hedendaagse kunstenaars.
  6. Het bijzondere Jan-van-Vulpenorgel in de Oude St. Nicolaaskerk bestaat 50 jaar. Sinds 1971 Sindsdien is het te horen bij de zondagse erediensten en jaarlijks bij diverse concerten, zoals het Nieuwjaarsconcert en de Zaterdagmiddagzomerconcerten. Hoe dat klinkt kun je beluisteren tijdens het jubileumconcert op 2 oktober in de kerk.
  7. Ook de bibliotheek heeft mooie plannen. Je vindt er de mini-expo van de IJsselsteinse kunstenaar Guillaume Marcel Monné met het thema ‘De zomer niet voorbij’. Er is ook aandacht voor de Kinderboekenweek van 6 tot 17 oktober. Heb je zelf een vlotte pen, of kun je wel wat inspiratie gebruiken? Ontdek dan de Schrijfkroeg of het Schrijfcafé.
  8. Dansschool Dolstra doet mee aan het SBS-programma ‘De Dansmarathon’ en gaat 50 uur non-stop dansen. Op 15 oktober wordt er gefilmd in de dansschool, goed voor 10 uur lang dansplezier. Je kunt thuis meedansen via de livestream van SBS. Heb je goede moves en een beetje uithoudingsvermogen? Doe dan mee met de marathon.
  9. En last but not least: Ontdek ons Rondje Beeldig IJsselstein en maak een wandeling langs de beeldende kunst in de binnenstad. 
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein