1707-pv-3229.jpg
Ontmoeten

Carnaval

22 februari t/m 06 maart
Carnaval in Apestad

Carnavalsprogramma van 22 februari tot en met 6 maart 2019
Hét complete carnavalsprogramma voor elke Apeluier met feestneus, om elke kroeg en elk feestje in Apestad te vinden. Lekker makkelijk: alle carnavalsactiviteiten in één pagina. 

Vrijdag 22 februari
Carnaval op de basisscholen
8.30 Uur: trekt de optocht van de Agnesschool door de wijk IJsselveld-West. Daarna gaan – net als op veel andere scholen – de voetjes van de vloer en viert de jonge generatie Apeluiers feest. De slotheer en knecht starten met de KOIJ hun schoolbezoeken op de Agnesschool.

Zaterdag 23 februari
19.00-1.00 Uur: het feest start met Kleintje Carnaval in Sporthal de Poortdijk, Poortdijk 34. Dé warming-up voor de carnaval diehards en hét moment om je feestneus op te zetten en te checken of je outfit past. Met optredens van Jettie Palettie, Huub Hangop,PartyFriex en Rudi Brul met dj Flip. Kaarten kosten 15 euro, verkrijgbaar bij Sportcafé Poortdijk of DePartyshop.nl. Kijk voor info ook op Facebook: Kleintje Carnaval Poortdijk.

Dinsdag 26 februari
Besloten carnavalsfeest voor de bewoners van Isselwaerde.

Vrijdag 1 maart
Sleuteloverdracht en voorproeven
17.00 Uur: tijdens een besloten feestje voor genodigden in het oude Stadhuis geeft burgemeester Van Domburg de sleutel van de stad aan de slotheer.
19:00 Uur: carnaval bij de Heeren, Heeren van de Wijnbar
20.00 Uur: start de tournee van slotheer en KOIJ langs de kroegen om het bier voor te proeven en de oorkondes uit te reiken.
20.00 Uur: barst carnaval los in Café Bakkers, Voorstraat 41; Cafébar ’t Karrad, Voorstraat 30, Café De Punt, Kerkstraat 30, Café De Stee, Voorstraat 38 en bij Keesie, Voorstraat 14.
21.00 Uur: start van carnaval in Hotel Epping/Bites&Nights, Utrechtsestraat 44.

Zaterdag 2 maart
12.30 Uur: begint het feest op de Plaats. Tot 18.00 uur: zingen, hossen in polonaise, kijken naar de optocht en verder feesten na de prijsuitreiking in de leutbunkers. Feestneuzen op en dóóóór…
12.30 Uur: vertrekt de optocht vanaf de Ruimtevaartbaan naar de binnenstad via De Baan, Oranje Nassaulaan, Touwlaan, Biezenplein, Overtoom, Benschopperstraat naar de Plaats. Vervolgens door de Utrechtsestraat en ontbinden via de IJsselstraat/Voorstraat en IJsselpoort/Panoven.
13.00 Uur: optocht kijken en feesten in Hotel Epping/Bites&Nights
13:00 Uur: Heeren van de Carnaval, Heeren van de Wijnbar (binnen en buiten)
14.00 Uur: starten carnavalsfeesten in Café De Stee, Café Bakkers, Cafébar ’t Karrad met Flügeltent, carnavalsfeesie bij Keesie en in Café De Punt met – alle carnavalsdagen – liveoptreden van Jan van Woudenberg.
17.00 Uur – of iets eerder of later: start prijsuitreiking van de optocht op de Plaats.

De uitslag van de optocht staat maandag 4 maart op www.koij.com.

Tip optocht
Het gebruik van spuitserpentine in of bij de optocht is niet toegestaan. De ‘feestelijke’ substantie is schadelijk voor het milieu, moeilijk te verwijderen en beschadigt kleding en wagens van de deelnemers.

Stem mee voor de Publieksprijs!
Voor het vierde jaar kunnen optochtdeelnemers de publieksprijs – de Gouden Aap, oftewel GAP – winnen. Lees de stemprocedure in Zenderstreeknieuws van 27 februari. De publieksprijs wordt uitgereikt met de andere prijzen, na de optocht rond 17.00 uur op de Plaats.

 

Zondag 3 maart
11.00 Uur: verkleed naar carnavalsmis in de Nicolaasbasiliek aan de Nicolaasstraat. Feestneuzen op: het mag! Maar wel: ‘hoofddeksel af, op de knieën en meezingen’ tot 12.30 uur. Met voorganger Patrick Kuipers, muziek van De Brulapen en als thema: ‘Waar het hart van vol is…’.

In verband met de drukte: ALLEEN TOEGANG MET KAARTEN! Indien nog voorradig gratis af te halen bij het parochiecentrum naast aan de Nicolaasstraat vanaf maandag 11 febuari op maandagen, dinsdagen, donderdagen en vrijdagen van 9.00 tot 12.00 uur.
12.00 Uur: de kerk uit en de leutbunkers van Apestad in, voor de leukste carnavals.
14.00-21.00 Uur: familiecarnaval in Hotel Epping/Bites & Nights.
14.00 Uur: familiecarnaval in Café De Stee en bij Keesie.
14.00 Uur: doorfeesten in Café De Punt.
14.00-19.00 Uur: Carnaval met de Brulapen & Texas Drive-In Show, in verenigingsgebouw van Amicitia aan de Panoven 14
16.00 Uur: gaat het carnaval verder bij Cafébar ’t Karrad en Café Bakkers met liveoptredens.

Maandag 4 maart
14.00 Uur: carnavallen in Café De Punt.
14.30-17.00 Uur: gratis kindercarnaval in de IJsselhal aan de Oranje Nassaulaan 50, voor de Apeluiertjes van 4 tot 12 jaar. Georganiseerd door De Blije Geiten en Powered by KOIJ.
19.30 Uur: gaan in Mariënstein tot 21.30 uur de handjes in de lucht voor het besloten Seniorencarnaval.
20.00 Uur: carnavallen in Café Bakkers, Cafébar ’t Karrad en Café de Stee.

Dinsdag 5 maart
16.00 Uur: carnavallen in Cafébar ’t Karrad, met live optreden.
20.00 uur – of iets eerder: bij Cafébar ’t Karrad worden de slotheer en knecht Kees knallend afgeschoten. Met na afloop een drankje om bij te komen en het carnaval ‘af te leren’.
20.00 Uur: Apenavond in Café De Stee.

Woensdag 6 maart
Carnaval is echt voorbij… Feestneuzen worden snotneuzen en gelovige Apeluiers weten waar ze hun askruisje kunnen halen.
14.00 Uur: Haringhappen en bijkomen in Café De Punt.
16.00 Uur: Haringhappen en nagenieten in Café De Stee.

Meer informatie vind je op de website of de IJsselstein Evenementen App.

Bron: KOIJ
Foto's: Peter Vos Fotografie

 

Blij je te ontmoeten in IJsselstein!