coole-uitjes.jpg
Recreëren

Erop uit met kids

Alle kinderuitjes op een rijtje
Erop uit met kids

Wat kun je allemaal doen in IJsselstein, samen met je opa, oma, vader, moeder, broer en/of zus? In de zomer(vakantie) kun je speuren, spelen, shoppen, smullen en sportief bezig zijn in ons stadje. Wij geven je wat tips, maar er is nog veel meer te ontdekken in IJsselstein.

10x coole kinderuitjes 

1. Kinderrondvaart met een fluisterboot
In de schoolvakanties zijn er op diverse woensdag- of donderdagmiddagen vertelvaarten voor kinderen van 6 tot 12 jaar (. De boot van Yselvaert vertrekt om 14.00 uur vanaf de steiger tegenover Museum IJsselstein en de vaart duurt ongeveer 50 minuten. Terwijl je rustig door de stadsgracht vaart, komt de geschiedenis tot leven. Deze tocht is niet alleen leerzaam, maar vooral ontzettend leuk en spannend voor het hele gezin!

2. Suppen op de Hollandse IJssel
Suppen is de perfecte manier om de natuur vanaf het water te ontdekken. Je leert het suppen vrij makkelijk en met een stoer paddleboard en een peddel in je handen glijd je zo tientallen meters over de Hollandse IJssel. Het is een superleuk uitje en je bent actief bezig, samen met je vader of moeder of het hele gezin. Wie blijft het langst staan zonder te vallen? Tijd voor een uitdaging bij Sup & Beach!

3. Kies voor de kano
Natuurlijk is suppen hip, maar kanovaren is minstens zo leuk! Kies daarom voor een kano bij Marnemoende. Je ziet zoveel van de mooie omgeving en wil je nog langer op het water verblijven, reserveer dan voor een overnachtig op een van de vlotten bij de jachthaven.

4. Workshop bij Museum IJsselstein
In de tentoonstelling 'Verbonden Stad' bij Museum IJsselstein gaat het over de gebouwen om je heen. Sommige gebouwen zijn al heel oud, andere staan er pas een jaar: steden veranderen de hele tijd. Als jij het voor het zeggen had, hoe zou de stad van de toekomst er dan uit zien? Denk en bouw mee aan de ideale stad met Leog. Ook is er een kinderworkshop Lego Stad op 20 juli, kun je op 24 juli stempels maken en schilderen en is er op 31 juli een workshop kijkdoos maken. Voor de allerkleinsten is er deze zomervakantie ook iets leuks: peuters en kleuters mogen zelf muziek maken en schilderen op 7, 8, 21 en 22 augustus. Volop creatieve pret bij MIJ

5. Crazy Golf en pannenkoeken eten
Maak het niet té gek, maar wel lekker 'crazy' bij de Crazy Golf! CrazyGolf is midgetgolf met spectaculaire hindernissen en een superleuk uitstapje voor het hele gezin! Op een mooie zomerse dag neem je die holes met gemak. Na afloop willen je ouders, opa of oma misschien wel trakteren op een pannenkoek. Het IJsselsteinse Bos is om de hoek, daar kun je nog even een lekker rennen.  

6. Ontmoet jouw veiligheidsheld
Op zondag 30 juni is het niet alleen koopzondag, maar ook Veiligheidsdag in het stadje. Dit jaarlijkse evenement is het perfecte moment om jouw favoriete hulpverlener te ontmoeten, om vragen te stellen over politie, brandweer en reddingsbrigade. Er zijn diverse spectaculaire demonstraties en je mag ook zelf meedoen. 

7. Huttenbouwen voor de mini's
Ben je nog geen 7 jaar en ben je nog (net) te jong voor de IJVO? Niet getreurd, want de mini-huttenbouw op 23 augustus is minstens zo leuk. Neem zelf dozen, doeken en eventueel een verfkwast mee en bouw samen met papa, mama, opa en/of oma een prachtig huttendorp van karton. Met wie kom jij creatief doen met karton? 

8. Beweegroute
Voor kinderen vanaf vier jaar is er deze zomer een leuke, speelse speurtocht door het stadje. Met een routekaart kun je op zoek naar posters op de ramen van winkels en huizen. Op de poster staat een dier en dat kun je uitbeelden en naspelen. Zo ben je lekker aan het speuren en op een speelse manier aan het bewegen. De route is verkrijgbaar bij Speeltuin Kloosterplantsoen.

9. Speurtocht door de stad
Het Rondje Speuren is een speurtocht door de binnenstad, waarbij je iets leert over de geschiedenis van IJsselstein en hoe het hier vroeger was. Je komt op plekken die je anders niet zo snel zou zien. Combineer deze speur- en ontdekkingstocht met spelen in Speeltuin Kloosterplantsoen.

10. Potje padellen met elkaar
Padel is de perfecte mix van tennis en squash en bovendien een leuk spel waar het hele gezin plezier aan kan beleven. Daag elkaar uit voor een spannend potje bij Padel2Go, en ontdek wie de padelkampioen van de familie is! 

Nog meer uitjes voor het gezin

Duik in het volgende avontuur
Een boek lezen zorgt voor ontspanning en laat je zomaar even de tijd vergeten als je ronddwaalt in een sprookjeslandschap of je verdiept in de avonturen van een piraat, prinses of tovenaar. Het programma voor de zomervakantie volgt.

Naar het theater bij Fulco
In het Fulcotheater vermaak je je wel deze zomervakantie. Plan je bezoek en neem je familie mee. Ook kun je kijken naar diverse films op het witte doek:

Biosagenda

Lekker uit eten in het stadje
In het stadje kun je lekker eten, en dan hebben we het natuurlijk over kidsproof uit eten. Lekker pannenkoeken eten, een heerlijke hamburger, pizza of lekkere frietjes met mayo. En daarna natuurlijk een lekker ijsje met slagroom en discospikkels. 

Spelen bij de monnik in de speeltuin
IJsselstein heeft diverse speeltuinen, groot en klein. Speeltuin Kloosterplantsoen is een van de grotere speeltuinen vlakbij de binnenstad. Hier is zelfs (van april - oktober) een beheerde kiosk waar je iets lekkers kunt halen of een kopje koffie voor je ouders. Speeltuin Kloosterplantsoen is gebouwd op de restanten van een historisch klooster. Bij de ingang staat Monnik Nicolaus, die het verhaal van dit klooster vertelt alsof je het er gister nog stond. Waan je in het verleden als je speelt op deze bijzondere plek en probeer met beide benen op de grond te blijven als je klimt op hoogte of slingert aan de kabelbaan. 

Shoppen voor en met kids
Een aantal winkels is speciaal gericht op kinderen, zo vind je het leukste speelgoed bijvoorbeeld bij De Snuisterije of Hippe Hoeken op de Kerkstraat. Nieuw is het kindercafé Kindiy, waar je heerlijk kunt knutselen en je mag alles 'zelluf doen'. Natuurlijk hebben we hier ook de bekende winkels, zoals Action en Hema waar je iets moois kunt kopen van jouw zakgeld. Ben je even klaar met winkelen? Dan heb je wel iets lekkers verdiend bij Kaatje, chocola van Zuccotto of een ijsje van Luigi of kies een stroopwafel of een paar snoepjes uit op de markt (elke vrijdag).  

Binnen blijven in IJsselstein
Met regenachtig weer of als je geen zin hebt om de hele dag buiten te blijven, kun je ook goed in IJsselstein terecht. Ga eens naar Monkey Town voor wat klim- en klauterplezier. In Zwembad De Hooghe Waerd kun je de hele vakantie recreatief zwemmen. Eigenlijk is niets cooler dan een dagje spetteren en plonsen in het zwembad!  

Actief in de buurt
Ook deze keer hoef je tijdens de vakantie niet stil te zitten. Schrijf je snel in voor de Zomer Kids Weken en voor alle leuke activiteiten van de Buurtsportcoach IJsselstein en kom in beweging!

 

Zin in meer zomeren in IJsselstein?

Bekijk alle tips

Altijd wat te doen in IJsselstein

affiche-verbonden-stad.jpg
Tentoonstelling: Verbonden Stad
Een tentoonstelling over architectuur, thuisgevoel, verandering en aanpassing.
Lees meer
voorjaarsavondwandeling-oude-nicolaaskerk-lr-tony-buijse-.jpg
Beklimmingen toren Oude Nicolaaskerk
Laat je rondleiden in de unieke Pasqualini-toren en de kerk.
Lees meer
zomerfestijn1-1.jpg
Zomerfestijn+
Een gevarieerd activiteitenprogramma voor thuisblijvers in IJsselstein in de zomervakantie.
Lees meer
fietsrondleiding-architectuur-in-ijsselstein-foto-willemien-as-lr.jpg
Fietsrondleiding architectuur
Fiets een avond mee met een gids en architect langs moderne gebouwen en hoor de verhalen.
Lees meer
img-3959-lr-1.jpg
Bomenwandeling
“Alleen de bomen dromen, hoog boven ’t verkeer”, … een wandeling langs en onder bomen in IJsselstein
Lees meer
IJVO
IJVO
Een week lang hutten bouwen, verven, toneel, sport & spel, knutselen en nog veel meer.
Lees meer
paardenlaan1-2.jpg
Wijkwandeling Nieuwpoort
Wandel mee met een gids en hoor de verhalen van deze oudste naoorlogse wijk van IJsselstein.
Lees meer
mini-huttenbouw-1140p.jpg
Mini-huttenbouw
Kinderen maken met (groot)ouders en vriendjes een huttendorp van karton in de speeltuin.
Lees meer
IJsselstein OUTLET
IJsselstein OUTLET
De binnenstad van IJsselstein wordt omgetoverd tot een Outlet.
Lees meer
Foute Zomerfeest
Foute Zomerfeest
Het gezelligste meezingfeest van de regio!
Lees meer
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein