header-nb-lente.jpg
Recreëren

Erop uit met kids

19 maart t/m 21 maart
Erop uit met kids

Wat kun je allemaal doen in IJsselstein, samen met je opa, oma, vader, moeder, broer en/of zus? Wij geven je vast wat tips, maar er is nog veel meer te ontdekken in IJsselstein. Je kunt speuren, spelen, shoppen, smullen en sportief bezig zijn in ons stadje.

Erop uit in de meivakantie

Spulletjes en spelletjes op Koningsdag
Speel op Koningsdag 27 april de leukste spelletjes op het Kronenburgplantsoen, op het Basiliekplein en bij de Overtoom. In de straten van de binnenstad (en langs het Basiliekpad) vind je de traditionele kinderbraderie, waar je naar hartelust kunt jagen op het leukste speelgoed en gaafste boeken. Natuurlijk kun je er ook zelf gaan staan om wat extra zakgeld te verdienen. 

Kinderrondleiding met gids
Op dinsdag 30 april gaat een gids op pad en vertelt alle mooie verhalen en leuke weetjes over IJsselstein, speciaal voor kinderen. Wist je bijvoorbeeld dat er op De Plaats brieven aan de toekomst begraven liggen? En dat het spookt in de Kloostertuin? Ook kun je de toren van de Basiliek beklimmen  en een kijkje nemen bij het nest van ooievaars Bas & Liek. Eerst even aanmelden voor deze kinderrondleiding en dan kun je om 14.00 uur aansluiten. 

Kinderrondvaart met een fluisterboot
Het vaarseizoen gaat beginnen en er staat in de meivakantie ook een kindervertelvaart op het programma. Op woensdagmiddag 1 mei kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar met hun ouders aan boord van een fluisterboot van Stichting Yselvaert luisteren naar een verteller. De boot vertrekt om 14.00 uur vanaf de steiger tegenover Museum IJsselstein en de vaart duurt ongeveer 50 minuten. Vooraf reserveren is nodig.

Workshops bij MIJ
Museum IJsselstein verrast je weer met toffe workshops waar je je eens flink creatief kunt uitleven. Zo reis je terug naar de jaren '80, toen jeugdsoos De Kajuit nog in het museumpand zat. Synthesizers werden destijds veel gebruikt in muziek. In de workshop grafiet synthesizer, die zeker tof is als je tussen de 8 en 14 jaar oud bent, zul je ontdekken dat je geluid kan zien en beeld kan horen! Voor de kleinere bezoekers van 4 tot en met 7 jaar is er een muzikale workshop 'De piraatjes van de Kajuit' op 2 en 3 mei, waar je als echt 'piraatje' in De Kajuit zelf muziek kunt maken.  

Actief in de buurt
Ook deze keer hoef je tijdens de vakantie niet stil te zitten. Schrijf je snel in voor alle leuke activiteiten van de Buurtsportcoach IJsselstein en kom in beweging!

Duik in het volgende avontuur
Een boek lezen zorgt voor ontspanning en laat je zomaar even de tijd vergeten als je ronddwaalt in een sprookjeslandschap of je verdiept in de avonturen van een piraat, prinses of tovenaar. Voor de jonge luisteraars is er op woensdagmiddag 26 april 'Voorleespret met Bip' en op vrijdagochtend 5 mei om 10.00 uur is er voorleestijd voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig.

Naar het theater bij Fulco
In het Fulcotheater vermaak je je wel deze meivakantie. Met Juf Roos die een feestje geeft voor Gijs op 28 april, een leuke voorstelling waar je zelf mag verzinnen, zingen en meedoen. Op 30 april speelt er ook een feestelijke en fantasieprikkelende voorleesopera voor de kleintjes. Plan je bezoek en neem je familie mee. Ook kun je kijken naar diverse films op het witte doek:

Biosagenda

Binnen blijven in IJsselstein
Met regenachtig weer of als je geen zin hebt om de hele dag buiten te blijven, kun je ook goed in IJsselstein terecht. Ga eens naar de bioscoop voor een leuke film, naar Monkey Town voor wat klim- en klauterplezier. In een van de theaters staat ook vaak een voorstelling voor kinderen op het programma. In Zwembad De Hooghe Waerd kun je met het vakantiearrangement de hele vakantie recreatief zwemmen en krijg je ook nog een gratis slush en patatje.  

Smikkelen en smullen
In het stadje kun je lekker eten, en dan hebben we het natuurlijk over kidsproof uit eten. Lekker pannenkoeken eten, een heerlijke hamburger, pizza of lekkere frietjes met mayo. En daarna natuurlijk een lekker ijsje met slagroom en discospikkels. 

Spelen en speuren
IJsselstein heeft diverse speeltuinen, groot en klein. Speeltuin Kloosterplantsoen is een van de grotere speeltuinen vlakbij de binnenstad. Hier is zelfs (van april - oktober) een beheerde kiosk waar je iets lekkers kunt halen of een kopje koffie voor je ouders.

Het Rondje Speuren is een speurtocht door de binnenstad, waarbij je iets leert over de geschiedenis van IJsselstein en hoe het hier vroeger was. Je komt op plekken die je anders niet zo snel zou zien. 

Shoppen voor en met kids
Een aantal winkels is speciaal gericht op kinderen, zo vind je het leukste speelgoed bijvoorbeeld bij De Snuisterije en voor een nieuwe outfit en accessoires ga je naar My Kids Store. We hebben hier ook de bekende winkels, zoals Action en Hema waar je iets moois kunt kopen van jouw zakgeld. Ben je even klaar met winkelen? Dan heb je wel iets lekkers verdiend bij Kaatje, chocola van Zuccotto of een ijsje van Luigi of kies een stroopwafel of een paar snoepjes uit op de markt (elke vrijdag).

Crazy Golf en pannenkoeken eten
CrazyGolf is midgetgolf met spectaculaire hindernissen en een superleuk uitstapje voor het hele gezin! Op een mooie winterse dag neem je die holes met gemak. Na afloop willen je ouders, opa of oma misschien wel trakteren op een pannenkoek. Het IJsselsteinse Bos is om de hoek, daar kun je nog even een frisse neus halen.

Altijd wat te doen in IJsselstein

kasteeltoren-krokus-casparina-van-t-pad-1.jpg
Lente in IJsselstein
Ook de lente in je bol? Bekijk het overzicht met actieve en smaakvolle uitjes voor het voorjaar.
Lees meer
nl-ijsshkij-03954kajuit.jpg
Tentoonstelling: De Kajuit en de (kunstzinnige) tijdsgeest van de jaren '80

Lees meer
lr-web-23b1703.jpg
Ontmoet koninklijk IJsselstein
Ontmoet feestend IJsselstein op Koningsdag. Bekijk 8 x tips om te feesten als een echte royal!
Lees meer
header-nb-lente.jpg
Erop uit met kids
Kom je spelen, speuren, shoppen, sporten en smullen in IJsselstein?
Lees meer
vlag-oude-nicolaaskerk-bernard-brosi--1.jpg
Koningsdag
Koningsdag in IJsselstein een groots koninklijk feest vóór IJsselsteiners en dóór IJsselsteiners.
Lees meer
beklimming-basiliek-ria-hooijen-bos-.jpg
Kinderrondleiding met gids
Wandel mee door de geschiedenis van IJsselstein en beleef spannende verhalen.
Lees meer
dodenherdenking3.jpg
Dodenherdenking
IJsselstein herdenkt slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, oorlogssituaties en vredesmissies.
Lees meer
windotter-low-res-1.jpg
Nationale Molendag
Maak kennis met De Windotter en restanten van vroegere molens in IJsselstein en omgeving.
Lees meer
IJsselsteinloop kids foto bernard brosi
IJsselsteinloop
De PodoXpert IJsselsteinloop vindt dit jaar voor de 41e keer plaats.
Lees meer
paardenlaan1-2.jpg
Wijkwandeling Nieuwpoort
Wandel mee met een gids en hoor de verhalen van deze oudste naoorlogse wijk van IJsselstein.
Lees meer
Volg ons op social media
Blij je te zien in IJsselstein