Betaald parkeren IJsselstein
Faciliteren

Parkeren

In en om de binnenstad
Parkeren

Op straat
In de parkeerzones in en om de binnenstad kun je betaald op straat parkeren op maandag t/m zaterdag van 09.00 - 18.00 uur en op vrijdag (koopavond) tot 21.00 uur. Het tarief bedraagt € 2,00  per uur. Op Parkeerterrein Het Podium geldt een lager tarief: € 1,35 per uur. Alle genoemde tarieven onder voorbehoud van wijziging.

Buiten deze tijden en op zon- en feestdagen* parkeer je hier gratis.
*Dit geldt voor de volgende feestdagen: Nieuwjaarsdag, 2e Paasdag, Koningsdag, de lustrumviering van 5 mei (Bevrijdingsdag), Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag en 1e en 2e Kerstdag. 

In de parkeergarages
Parkeer je auto in de garages Eiteren of Overtoom. Vanuit deze garages loop je direct het hart van onze gezellige binnenstad in. 

 

Belparkeren
Je kunt ook kiezen voor achteraf betalen via belparkeren. Belparkeren biedt vele voordelen. De gebruiker betaalt namelijk per minuut en hoeft geen parkeerkaartje meer te kopen bij de parkeerautomaat. De parkeercontroleur handhaaft op kenteken. Om gebruik te kunnen maken van belparkeren moet men zich aanmelden bij een belprovider naar keuze. Op www.shpv.nl staat een overzicht van belproviders.
  
Ben je gehandicapt en wil je de binnenstad bezoeken?
Met een gehandicaptenparkeerkaart geldt in de gemeente IJsselstein een gehele vrijstelling op betaald-parkerenplaatsen, inclusief Parkeerterrein Het Podium, uitgezonderd de parkeergarages.

Actuele tarieven en meer informatie
Kijk op www.parkeerservice.nl/ijsselstein

Blij je te ontmoeten in IJsselstein!