intocht-sinterklaas-034-klein.jpg
Ontmoeten

Sinterklaasintocht

23 november
Sinterklaasintocht

Op zaterdag 23 november 2019 vaart Sinterklaas samen met zijn Pieten IJsselstein binnen. De Pakjesboot meert rond 11.00 uur aan bij Hazenveld, waar Sint wordt ontvangen door burgemeester Patrick van Domburg en per koets zijn tocht door IJsselstein begint. Iedereen is welkom om te komen kijken en dit grote feest mee te vieren.

Het Sinterklaasfeest start om 10.30 uur rond Hazenveld met een verrassend voorprogramma. Bij het Historisch Stadhuis spreekt Sinterklaas alle kinderen toe en ontvangt hij van de burgemeester de sleutel van de stad. Daarna wordt de route vervolgd naar alle winkelcentra in IJsselstein. Het programma van de intocht eindigt om 16.30 uur bij Hotel Epping in de binnenstad, waar de kinderen Sint toezingen en uitzwaaien.

Programma 2019
10.30 uur: voorprogramma rond Hazenveld
11:00 uur: aankomst Sinterklaas op parkeerterrein Hazenveld
12:00 uur: De Plaats voor het Historisch Stadhuis
12:55 uur: winkelcentrum Kasteellaan
13:20 uur: winkelcentrum De Clinckhoeff
14:40 uur: winkelcentrum Achterveld
15:25 uur: winkelcentrum Zenderpark
16:15 uur: Sint wandelt door de binnenstad naar Hotel Epping
16.30 uur: Sinterklaas naar bed brengen

Om veiligheidsredenen moet de brug bij het Hazenveld tijdens de intocht vrij blijven. 

Kijk voor meer informatie over de intocht op www.sintinijsselstein.nl. De intocht van Sinterklaas wordt jaarlijks georganiseerd door Theatergroep De Schakel.

Bereikbaarheid binnenstad
Kom te voet of op de fiets naar de stad of parkeer gratis in parkeergarage Eiteren. Haal een gratis uitrijkaart op vertoon van je kassabon bij één van de 5 uitgiftenpunten. Lees hier de actievoorwaarden. 

 

 

Blij je te ontmoeten in IJsselstein!