Ophaalbrug IJsselstein
Recreƫren

Varen

Ontspannen op het water
Varen

De Hollandsche IJssel is een ideale rivier om IJsselstein en omgeving per boot of kano te ontdekken. Ook worden er diverse dagtochten georganiseerd over de Hollandsche IJssel en Kromme of Enge IJssel. Een bewegwijzerde kanoroute brengt roeiers en kanoërs verder het Groene Hart in. 

Varen langs het verleden
Vestigingstad IJsselstein is al eeuwen omgeven door grachten. Deze grachten waren onderdeel van de stadsverdediging. Stichting Yselvaert verzorgt al jarenlang rondvaarten in alle rust door de vestiginggrachten, tijdens het seizoen op zaterdag en zondag. Verhalen van schippers brengen de geschiedenis tot leven. Start vaarseizoen: vanaf 11 mei 2019. 

 

Bedientijden bruggen

Het vaarseizoen loopt van 1 april tot 1 oktober. Kijk hier voor de bedientijden van de bruggen. Buiten het vaarseizoen worden de bruggen alleen op afspraak bediend. Neem hiervoor contact op met de gemeente via het telefoonnummer 14030.

Jachthaven Marnemoende

Dé pleisterplaats aan de Hollandsche IJssel, met de rust van de weidse omgeving. Voor varen met eigen of gehuurde boot, kano, wandelen of fietsen. Bijzonder overnachten, lekker eten en vooral genieten op en langs het water. Bij Marnemoende heb je het idee dat het altijd vakantie is. Informeer bij de jachthaven voor de huurmogelijkheden van motorboten, luxe sloepen en kano's. 

Blij je te ontmoeten in IJsselstein!