shutterstock-603224183-moeder-met-peuter-spelletje-op-bed.jpg
Faciliteren

Zorg & Welzijn

Voor vragen en informatie
Zorg & Welzijn

Digitale Stadsgids

In de digitale Stadsgids vindt u eenvoudig en snel alle aanbieders op het gebied van zorg en welzijn in IJsselstein. 

Sociale Kaart IJsselstein

De sociale kaart helpt u bij het vinden van een oplossing op uw vraag. Met diensten op het gebied van wonen, zorg, welzijn, jeugd en gezin.

Jeugdteam

Kinderen en jongeren verdienen het om prettig en veilig op te groeien. Vaak lukt dat op eigen kracht of met hulp van familie, vrienden en kennissen. Soms lukt het niet en is er tijdelijk extra hulp nodig. Dan kunt u terecht bij het Jeugdteam IJsselstein. Samen kijken we wat er aan de hand is en wat een passende oplossing is. Voor vragen en zorgen van kinderen, jongeren en hun ouders in IJsselstein.

Informatie Sociaal team

Iedereen wil zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren. Voor velen lukt dat doorgaans ook. Soms is het nodig om wat ondersteuning te krijgen, zodat u weer mee kunt doen. Als u (tijdelijk) ondersteuning nodig heeft, dan kan het Sociaal Team IJsselstein met u meekijken wat u nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat u te maken krijgt met een chronische ziekte of beperking, verlies van een familielid, financieel er niet meer uitkomt, of eenzaam bent. Ook met een aanvraag voor huishoudelijke ondersteuning, vervoer (bv scootmobiel, Regiotaxipas) of woningaanpassing kan het Sociaal Team u helpen.

 

 

Wijkinformatie

OnsIJsselstein.nl is de wijkwebsite van IJsselstein. Hier vindt u het wijknieuws, de activiteitenagenda en informatie over organisaties in de wijken. 

Welzijnsorganisatie Pulse

Wonen in een wijk waar u zich thuis en veilig voelt. Gekend en gezien worden. Meedoen en je bijdrage leveren. Zelfredzaamheid en prettig in je eigen huis wonen. Daar zet Stichting Pulse zich voor in. Pulse organiseert dit samen met burgers: we zoeken ideeën en vragen, stimuleren en faciliteren initiatieven, mobiliseren en coördineren vrijwillige inzet. Met een groepje professionals en een hele grote groep vrijwilligers bereiken we heel veel. 

Zorg aan huis

Vitras biedt thuiszorg, maatschappelijk werk, begeleiding en gerelateerde diensten in IJsselstein. 

 

 

Blij je te ontmoeten in IJsselstein!